לשם התקשרות עם חברת ניהול דרוש רוב של 3/4 מבעלי הדירות ש-2/3 מהשטחים המשותפים צמודים לדירותיהם.
כיום בבניינים חדשים לא מותקנת אנטנה משותפת בשל החיבור ללויין ו/או לכבלים- לדעתי במקרה שאין אנטנה על הגג יש אפשרות לדיירים הרוצים אנטנה כזו להתקינה על חשבונם, ואין אפשרות לחייב את יתר בעלי הדירות בהתקנת אנטנה כזו.
לטעמי התקנת אנטנה על גג הבית המשותף אינה מחייבת קבלת הסכמה של יתר בעלי הדירות שכן במקרה כזה מדובר בשימוש סביר במקרקעין, כל עוד היא לא פוגעת ביתר המתקנים על הגג והתקנתה נעשית ע"י בעל מקצוע מיומן.
ממה שאני מבין הדליפה נובעת מדירתו של השכן והחובה לתקן חלה עליו, לכן הוא רשאי להביא בעל מקצוע לפי בחירתו, רק שיש לוודא כי ניתנת אחריות לתיקון, ובמידה והתיקון לא צלח, אזי הינך רשאית לדרוש להביא בעל מקצוע מטעמך, אך עליך ליתן לשכן אפשרות לתקן בעצמו, את יכולה לבקש כי התיקון יעשה ע"י בעל מקצוע מוסמך ו/או מורשה- אך השכן אינו חייב להסכים לכך שכן כל עוד הוא דואג לתיקון הוא ממלא חובתו.
ההחלטה דורשת רוב של כלל בעלי הדירות. ניתן לקבל החלטה כזו שתשנה את ייעוד הרכוש המשותף.
האם זה תופס גם אם לבית המשותף תקנון מצוי, אשר לפי מיטב ידיעתי מחייב 100 אחוז מבעלי הדירות?
תודה
יהודה
העניין תופס גם אם יש לבית אין תקנון ומה שחל הוא התקנון המצוי בתוספת לחוק המקרקעין
ככל שהנזק שנגרם נבע משטח משותף אשר פגע בשטח פרטי, אזי ישנה חובה לדאוג לתיקון כל הנזקים שנגרמו לרבות נזקים בפנים הדירה.
על וועד הבית לדווח בדיווח חצי שנתי על הכנסות והוצאות-דהיינו הצגת מאזן בפני בעלי הדירות. ניתן לעשות כן גם על לוח המודעות של הבניין או באסיפת הדיירים.
ניתן לבקש להעביר החלטה באסיפת בעלי הדירות כי לא יוצב ו/או יאוחסן רכוש של בעלי הדירות בחדר המדרגות. ככל שיהיה רוב להחלטה אזי יאסר על הדיירים להציב חפצים ו/או רכוש בחדר המדרגות המשותף. ברמת העיקרון המתואר בפנייתך הינו שימוש סביר ברכוש המשותף.
מקלט הוא שטח משותף אשר חייבת להיות לו כניסה ויציאת חירום. אטימת פתח החירום אינה כדין.
תודה לתשובתך .
אני רוצה לדעת האם זה חוקי לחסום את הדלת גם באם כל דיירי הבית מסכימים לכך ?
האם ניתן לעקוף את החוק ע"י הסכמה של כל דיירי הבית ?
תודה
על הנציגות לדאוג כי בכל עת תהיה אפשרות שימוש לכלל הדיירים בדלת החירום ובמקלט כך שאם אין אפשרות לצאת מדלת החירום המצויה במקלט הדבר אינו תקין.
מאחר והעצים פולשים לשטח שלכם ואני מניח שגם נגרם מהם נזקי לכלוך של ענפים ועלים. החובה לגזום היא על בעל המקרקעין- קרי העיריה.
ככל שמדובר בצינור מים משותף הינך רשאי להגיש תביעה לצו עשה כנגד הוועד התביעה תוגש למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך בבקשה כי יורה לוועד לדאוג לתיקון.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.