למפקח אין כל סמכות לדון בתקפם של היתרי בניה. לשם הבהרה אצל המפקח על הבתים המשותפים לא דנים בטענות כתנוניות אלה בטענות קנייניות, לכן למשל טענה כי בוצעה בניה בשטח משותף על סמך היתר בניה שניתן כגדין אן למה משמעות אצל המפקח אלה לרק לטענה כי הבניה גם אם נעשתה כדין מבחינה תכנונית מהווה פגיעה קנינית בזכויות הבעלי הידורת שכן נעשתה ללא אישורם של בעלי הדירות. העניין מורכב ודורש התייעצות עם עו"ד
הבנתי שהמפקח לא דן בנושא התכנוני .
אבל האם זה חד משמעי?
הרי תמיד אני יכול לטעון שהתכנון הלקוי של תוספת הבניה של השכן שלי (למרות שוועדות התכנון בדקו ואישרו וקיבל היתר) פוגעת בזכויות הקניין שלי , ולכן אני פונה למפקח על על בתים משותפים ומבקש סעד של הפסקת העבודה.
האם זה אפשרי או לא ?
לדעתי למפקח אין סמכות בתביעות נזיקיות מסוג זה ולכן יהיה עליך לפנות לערכאה שיפוטית המוסמכת.אם העבודות בוצעו ללא קבלת אישור מאת האסיפה של בעלי הדירות אזי אתה יכול לפנות למפקח על רישום המקרקעין.
האם יש כתובת לתלונות הציבור נגד המפקח על בתים משותפים , או למי שנפגע מהתנהלותם .
יש ממונה על תלונות נגד שופטים. ו/או ערכאת ערעור -ביתהמשפט המחוזי לערעור על פסק דין
עליך לפנות בכתב אל אותם שכנים ולדרוש כי ידאגו להפסקת הטיפטוף, במידה ולא נענית אתה רשאי להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך.
באופן כללי שיפוץ אמור להתבצע לאחר שהתקבלה החלטה לעניין השיפוץ ברוב קולות של אסיפת בעלי הדירות. רק אם הצעת אותו שכן לשיפוץ התקבלה כדין ע"י אסיפת בעלי הדירות ניתן להגיש תביעה בגין אי העברת כסף לשיפוץ.
ניתן להעלות מיסי וועד בית בהחלטה של אסיפת בעלי הדירות.
יש לקבל החלטה כדין באסיפת דיירים ולהודיע שם שהציוד שלא יפונה יאוחסן במחסן לתקופה קצובה אשר עלותו תושת על אותו דייר, שכן ייתכן שמדובר בציוד יקר. כמובן יש לערוך רשימה של הציוד ואף לתעד את מצבו טרם הכנסתו למחסן.
בסיום אותה תקופה קצובה ניתן יהיה להשליך את הציוד. יש לקפיד על פרסום ההחלטה באופן שיבוא לדיעית כלל בעלי הדירות, בכדי שלא תעלה טענה כנגד הנציגות שלא ניתנה הודעה(למשל ע לוח מודעות בכניסה לבניין בתיבות הדואר).
לשם התקשרות עם חברת ניהול דרוש רוב של 3/4 מבעלי הדירות ש-2/3 מהשטחים המשותפים צמודים לדירותיהם.
כיום בבניינים חדשים לא מותקנת אנטנה משותפת בשל החיבור ללויין ו/או לכבלים- לדעתי במקרה שאין אנטנה על הגג יש אפשרות לדיירים הרוצים אנטנה כזו להתקינה על חשבונם, ואין אפשרות לחייב את יתר בעלי הדירות בהתקנת אנטנה כזו.
לטעמי התקנת אנטנה על גג הבית המשותף אינה מחייבת קבלת הסכמה של יתר בעלי הדירות שכן במקרה כזה מדובר בשימוש סביר במקרקעין, כל עוד היא לא פוגעת ביתר המתקנים על הגג והתקנתה נעשית ע"י בעל מקצוע מיומן.
ממה שאני מבין הדליפה נובעת מדירתו של השכן והחובה לתקן חלה עליו, לכן הוא רשאי להביא בעל מקצוע לפי בחירתו, רק שיש לוודא כי ניתנת אחריות לתיקון, ובמידה והתיקון לא צלח, אזי הינך רשאית לדרוש להביא בעל מקצוע מטעמך, אך עליך ליתן לשכן אפשרות לתקן בעצמו, את יכולה לבקש כי התיקון יעשה ע"י בעל מקצוע מוסמך ו/או מורשה- אך השכן אינו חייב להסכים לכך שכן כל עוד הוא דואג לתיקון הוא ממלא חובתו.
ההחלטה דורשת רוב של כלל בעלי הדירות. ניתן לקבל החלטה כזו שתשנה את ייעוד הרכוש המשותף.
האם זה תופס גם אם לבית המשותף תקנון מצוי, אשר לפי מיטב ידיעתי מחייב 100 אחוז מבעלי הדירות?
תודה
יהודה
העניין תופס גם אם יש לבית אין תקנון ומה שחל הוא התקנון המצוי בתוספת לחוק המקרקעין
ככל שהנזק שנגרם נבע משטח משותף אשר פגע בשטח פרטי, אזי ישנה חובה לדאוג לתיקון כל הנזקים שנגרמו לרבות נזקים בפנים הדירה.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.