בכדי להצמיד שטח משותף/גג משותף לאחת הדירות נדרש רוב של 3/4 מבעלי הדירות ו2/3 מבעלי השטחים המשותפים בבניין . וצריך שיהיה הסכם בין הדיירים ולתקן את התקנון של הבי המשותף ולתקן את צו רישום בית משותף על כל הפרוצדורה של תהליך זה וכן מדובר בעסקה במקרקעין על כל ההשלכות של עניין זה.
באופן כללי לשם ביצוע עבודות בבית משותף נדרשים בעלי הידירות לקבל מספר הצעות מחיר לביצוע העבודות ולשם קבלתם עליהים לדון בהצעות אילו ביתרונות ובחסרונות של הצעה ובהתאם לכל הנתונים הלרוונטיים לקבל החלטה כדין על ביצוע העבודות.
ניתן גם שבעל מקצוע יבצע עבודה ללא קבלה ובלבד שיינתן אישור כתוב מאותו מבצע עבודה מה בוצע מהו סכום התשלום ובמידה ונינתנת אחריות על העבודה שגם עניין זה יהיה מפורט. ככל שהעבודות בוצעו הרי שישנה בעייתיות לתבוע את הכספים לאחר ביצוע העבודות יהיה צורך להוכיח שהסכומים ששולמו אינם סבירים ומוגזמים ואז אול יניתן יהיה לתבוע את ההפרש.
הועד ו/או יור הוועד עשו הכל לא לפי הכללים,אין קבלות אין הצעות מחיר והשאלה אם ניתן לתבוע את היור וחברי הוועד שגם לגבי בחירתם דבר אינו ברור.צריך לציין שאין תיעוד על העבודה ועלות העבודה,האם יש אחריות אישית לגביית מעל 175000 שח ללא אחריות ,וקבלות כחוק כפי שציינתי כאמור?
כבר ציינתי קודם שצריך מקרה חריג ושקבלת ההחלטות על השיפוץ נעשתה שלא כדין בכדי לתבוע בשל אי קבלת קבלות
כפי שציינתי כבר אם המחירים היו גבוהים יותר מהמקובל ומהנוהג באופן דרסטי אז ייתכן וניתן לתבוע את ההפרש וצריך להראות כיההליך אכן בוצע בצורה מאוד לא תקינה וכי ההחלטות לא נתקבלו ע"י האסיפה כדין.
ככל שלא מדובר בתשתיות/מערכות משותפות אין חובה על בעלי הדירות להשתתף בתיקון
לשם הצבת שומר בכניסה לבניין נדרשת הסכמה של כלל בעלי הדירות או לכל הפחות רוב מיוחס דהיינו 75% שכן לשיטתי מדובר בתוספת לקיים ולא מדובר בתוספת כספית נמוכה לדמי וועד הבית. ייתכן והחלטה זו תעמוד לביקורת שיפוטית.
אנא הבהר מהי השאלה בגינה אתה מבקש לקבל מענה
ככל שמדובר בתשתית פרטית של אחת הדירות על בעל הדירה לדאוג לתיקון הנזק ו/או לשלם עבור תיקון הנזקים.
ככל שמדובר בצנרת משותפת על וועד הבית לדאוג לתיקון ועל כלל הדיירם לשלם עבור התיקון. ישנה אפשרית שתשתית משותפת תעבור דרך דירות פרטיות.
ניתן לבקש אסיפה כללית של כלל בעלי הדירות ולבחור וועד חדש.
כמו כן ניתן להגיש תביעה משפטית כנגד בעלי הדירות אשר מסרבים לשלם את חלקם בתיקון הגג.
הקלד אתבאופן כללי עישון בשטחים המשותפים של הבית המשותף הינו אפשרי אלא אם הוא נאסר על ע"י החלטה של אסיפת בעלי הדירות אשר תאסור על עישון בשטחים המשותפים.
כמו כן ככל שהבעיה הינה נמשכת לאורך זמן וגורמת למטרד ניתן להגיש תביעה בעילת מטרד ליחיד. נראה כי אסור לו לקרוע את השלטים שתולה וועד הבית. תגובתך
תודה, הארת את עיני, הייתה החלטה משותפת של בעלי הנכס שאין לעשן בחדר המדרגות, ועל כן נתלו שלטים , השלטים לא מצאו חן בעיני הדייר שאסרו עליו לעשן. ושוב תודה .
ככל שכל הדירות מהוות בית משותף אחד אזי כולם חייבים להשתתף בתיקון הגג ככל שהוא מהווה שטח משותף
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.