לא ציינתם האם פניתם למוכרי הדירה מהם קנ יתם את הדירה.
במקרה בו השכנה מתחמקת מאחריותה לתיקון הרטיבות הנובעת מדירתה ניתן להגיש תביעה משפטית לבית המשפט המוסמך אשר יחייב את השכנה לתקן ו/או לאטום את הנזילה.
פנינו למוכרי הדירה, הם טוענים שאצלם זה לא היה...
האם אפשר וכדאי לפנות למפקח לבתים משותפים? איך אפשר לקצר תהליכם כדי שבחורף הבא לא נסבול שוב?
בתודה
איציק
ניתן לפנות או למפקח על הבתים המשותפים או לבית המשפט השלום בבקשה למתן צו עשה - ולבקש שיורה על תיקון דחוף ביותר.
כפי הנראה בשל תקלה שלח את שאלתך פעם נוספת ויינתן מענה
שכנה מעלי שיפצה שיפוץ גדול ומרעיש לפני כחצי שנה ושוב היא משפצת שיפוץ גדול ומרעיש יותר.
שאלותיי:
1. האם ניתן להגביל משפצים סידרתיים בבית משותף הגורמים לסבל לדיירים האחרים?
2. מהן שעות העבודה המותרות לשיפוץ?
בתודה
אין דרך להגביל אדם מלשפץ אץ ביתו כל עוד השיפוצים לא גורמים למטרד של ממש ובמקרה כזה ניתן להגיש תביעה נזיקית.
השעות האסורות ברעש הן בין 14:00-16:00 ובין 20:00 -7:00 בבוקר.
במקרה שלי אני סובלת מאוד כשיש רעש בסביבה ובמקרה של שיפוץ עלי פשוט לברוח מהבית.
המשפצת הודיעה לי כי צפויים לפחות שלושה ימים של רעש חזק מאוד.
האם רעש חזק אינו נחשב מטרד של ממש?
בתודה
ניתן להגיש תביעה בעילת מטרד רק כאשר נגרמת הפרעה של ממש לשימוש הסביר שלך במקרקעין הפרעה של ממש תלויה בנסיבות העניין הספיציפי .
במידה והדיירת מסרבך לשלם מיסי וועד בית לשלם אחזקת הבניין ניתן לשלוח לה מכתבי התראה מטעם וועד הבית ואם זה לא עוזר להגיש תביעה למפקח על הבתים המשותפים באיזור המגורים
ברמה הכללית אסיפת בעלי הדירות היא המורשה לקבל החלטה זו, ובלבד כי יהה ברור כי השטח נשאר שטח משותף בבעלות כלל בעלי הדירות, וכי אין כל דרישה לרישוי מאת הרשויות ו/או נדרש כל היתר לשימוש חורג .
מאחר וציינת כי לבית המשותף אין חניה פרטית, אני מניח כי השכן מחנה את המכוניות שבבעלותו בשטח הציבורי. נרה כי כל עוד הוא חונה כחוק עפ"י התמורים הוא אינו עובר כל עבירה.
וועד הבית יכול להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין באיזור המגורים בו מצוי הבניין ובו לבקש את סילוק היד של השכן מהמקלט המשותף וסילוק ופינוי כל המתכות המאוחסנות במקלט.
אני מציע לכתוב להם מכתב בו יפורטו כל טענותיך וכל הנזקים שנגרמים לך ולדרוש במכתב פעולה ו/או פיצוי ובמידה ולא תעני להגיש תביעה למפקח על רישוםהמקרקעין באיזור מגוריך עפ"י העילות הקבועות בחוק המקרקעין.
לא ציינת בשאלתך האם גג הבניין הינו שטח משותף או צמוד לדירתך בלבד.
ככל שמדובר בשטח משותף ישנה חובה על וועד הבית לדאוג לתקון הגג ועל כלל בעלי הדירות להשתתף בעלויות עפ"י חלקם היחסי כך גם לגביי החיפוי מהקירות החיצוניים.ככל שהם יסרבו לעשות כן חוק המקרקעין מאפשר לך להגיש תביעה כנגד הוועד. כמו כן אין הוועד רשאי שלא לגבות כספים מבעל דירה לשם החזקת הבניין אלה בהחלטה מפורשת של כלל בעלי הדירות, בייחוד כאשר את מבקשת לשלם את חלקך. ההוראה למנקה שלא לנקות ליד דירתך היא אינה כדין ועלייך לקבל שירותי ניקיון ככל בעלי הדירות בבניין. במידה ואת לא מצליחה להגיע להסכמות מול הוועד הרי שפתוחה בפניך הדרך להגשת תביעה למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגורייך.
כלל החובה של שוכר לשלם את מיסי וועד הבית נובעים מקשר החוזי בינו לבין בעלי הדירה. לוועד הבית אין כל יכולת לחייב את השוכר לשלם את מיסי וועד הבית לשם החזקת הבניין, בהתאם לחוק המקרקעין החובה לשלם את מיסי וועד הבית חלה על בעלי הנכס ולא על השוכר, לכן עליך לפנות לבעלי הנכס ולדרוש ממנו לשלם את מיסי וועד הבית כי החובה היא שלו ולא של השוכר כפי שסוברים הרבה פעמים בטעות.
במקרה כזה ניתן להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך, וזאת כאשר יש להחלטה על חיזוק הבניין נדרש שלושהנ רבעים מבעלי הידורת ושני שלישים ואשר שני שלישים מהרכוש המשותף צמודים לדירותיהם. כמו כן יצויין כי המפקח על רישום המקרקעין אף רשאי למנות עו"ד או רו"ח לחתום על המסמכים הנדרשים לשם אם ראה שבנסיבות העניין קיימת הצדקה לעשות כן, , אשר יהיה מוסמך, בהתאם להוראות המפקח, להתקשר בשם כל בעלי הדירות בבית המשותף ויחתום על המסמכים במקום אותו דיר סרבן.
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."