לא ציינת האם לבניין קיים תקנון מוסכם הקובע הוראות לעניין רוב הנדרש לשם העברת החלטות.
ככלל לעניין הוצאות חוק המקרקעין קובע כי כל בעל דירה חייב בתשלום הוצאות באופן יחסי עפ"י שטח הרצפה של דירתו.
להחלטות שונות נדרש רוב שונה באופן כללי להחלטות על הוצאות נדרש רוב רגיל להחלטות המשנות באופן מהותי את הבנין נדרש רוב מיוחד
לא ציינת בתגובתך האם מדובר בשטח משותף והאם השטח הינו שטח המיוחד/מיועד לחניה בלבד. ולא ציינת האם ישנו תקנון מוסכם אשר קובע את דרכי ההתנהלות בבניין באשר לחניה.
באופן כללי בעל דירה רשאי להשתמש בשטח משותף לשם חניה כל עוד הוא עושה זאת בצורה סבירה, ככל שמדובר בשימוש אשר אינו סביר ואשר מהווה פגיעה בזכויות יתר הדיירים את רשאית להגיש תביעה אצל המפקח על רישום המקרקעין ו/או לבית משפט השלום.
מנוסח הפנייה לא ברור האם לבניין קיים תקנון מוסכם אשר קובע הוראות לעניין זה ו/או לעניין רוב נדרש להחלטה מסוג זה.
ברמת העיקרון בכדי לקבל החלטה על הפיכת הגינה לחניה על ההחלטה להתקבל ברוב של לפחות 75%-100% מבעלי הדירות בבניין, אך יחד עם זאת אני מבקש להבהיר ולהדגיש כי עמדת הפסיקה בעניין זה אינה חד משמעית וכי הדבר אף תלוי בפרשנות החוק אשר אף הוא אינו חד משמעי כך שהלכה למעשה מדובר בשאלה פרשנית.
לעו"ד אסף אבישר,
תודה רבה על תגובתך המהירה.
לשאלתך לא קיים תקנון מוסכם הקובע הוראות לעניין זה ו/או לעניין הרב הנדרש להחלטה מסוג זה.
האם תשובתך הלא חד משמעית מרמזת כי אפשר והפרשנות תתיר בניה כזו?
האם תוכל להעריך את העלות הצפוייה של סיוע משפטי מצדך למניעת הבנייה?
בתודה
שולמית
אכן ישנה אפשרות כי תתותר בניה כזו.
לעניין שאלתך לענייין עלויות אינני נוהג ליתן הצעות שכר טרחה בפורום במידה והינך חפצה לפנות אלי הרי את יכולה לעשות כן עפ"י פרטי המופיעים באתר
ראשית לא ציינת האם לבית המשותף בו את גרה קיים תקנון מוסכם- במידה וישנו כזה יש לפעול על פיו לעניין סוגי החלטות והרוב הנדרש לשם העברתן באסיפת בעלי הדירות.
בנוסף לא ציינת באילו נושאים אין הסכמה בין בעלי הדירות שכן בנושאים שונים נדרש רוב שונה להעברת החלטות. באופן כללי רוב ההחלטות במרבית הנושאים בבית משותף נדרש רוב רגיל לשם העברת ההחלטה.
לא ציינת האם מדובר בבנין חדש והאם יש אחריות של הקבלן הבונה.
ברמת העיקרון במקרה כזה ניתן לפנות לבית משפט בתביעה למתן צו לפיו יורה בית המשפט לאותו בעל דירה ו/או לחברת הביטוח לדאוג לתקן את הנזילה.
שלום ארנון
ככלל במידה והגג הינו שטח משותף המצוי בבעלות כלל בעלי הדירות בבנין אזי קובע החוק כי כל דייר אמור לשאת בהוצאות לפי שטח רצפת דירתו, זולת אם נקבע בתקנון הבית המשותף שיעור השתתפפות אחר.
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."