לא ציינת האם בניית המחסנים נעשית על שטח משותף או לא
הרישום בטאבו של המחסנים הינו על דרך תיקון תקנון הבית המשותף ותיקון צו רישום בית משותף ונדרשים לו אישורי מיסים תשריט מאושר ע"י מודד הסכם עם כל הדיירים וכיוצ"ב
אכן קיים תוקף הסכמי להסכם בעלות בין כל הדיירים, אך ייתכן ומדובר בעסקה במקרקעין אשר יש לדווח עליה לרשויות מיסוי מקרקעין.
תודה על התשובה. פרטים נוספים: הבנייה הנה על שטח משותף. אין הסכם בין בעלי הדירות (יש הסכם עם הקבלן שבונה את המחסנים) הדבר היחיד שיש זו תוכנית שעליה חתמו הדיירים כל אחד על גבי המחסן שלו. האם מסמך כאמור אינו בעייתי כהוכחת בעלות, בהבדל מרישום בטאבו? כיצד ניתן לדעת האם זו העסקה המחייבת דיווח?
מאחר מדובר בשטח משותף אשר מוצמד לדירות חלק מהדיירים יש לקבל הסכמה בכתב של 3/4 מהדיירם אשר שני 2/3 מהרכוש המשותף צמוד לדירותיהם. מאחר לשיטתי מדובר בעסקה במקרקעין שכן אותם דיירים שלא יקבלו מחסנים בעצם זכאים לקבל תמורה על חלקם הברכוש המשותף אשר הופך לרכוש פרטי.
ההחלטה על המחסנים עברה ברוב הדרוש בהצבעה באסיפת דיירים ויש פרוטוקול, אם כי לא נראה לי או לא ידוע לי אם הוא חתוום על ידי כל הדיירים. השאלה היא לגבי התוקף של התוכנית החתומה מבחינת הוכחת בעלות וקשיים שעלולים להיות בהמשך למשל במצב של מכירת דירה אשר המחסן אינו רשום בטאבו. הדיירים שלא יקבלו מחסן זכאים להקים מחסן כמו הדיירים שכן בנו מחסנים ויש לזה שטח..
לעניין תוכנית הבנייה לא נראה לי כי תהא בעיה. במצב של מכירת הדירה תצטרכו להראות לקונים הסכם/הסכמות המאשרות את העובדה כי המחסן שייך לדירה, אך הדבר לא יופיע בנסח טאבו ללא תיקון צו רישום בית משותף. במידה וישמר השטח לדיירים שלא הקימו מחסנים ותינתן להם האפשרות כפי הנראה לא תהא בעיה אך הדבר יצטרך אישור בכתב מהם שלא יהיו להם טענות ותביעות כלפיכם.
לא ציינת האם השרת העלים של העצים נעשית לתוך השטח הפרטי שלך.
הינך יכולה לבקש להסיר את הענפים החוסמים בטענה כי הם פוגעים בהנאה הסביה שלך מן המקרקעין. הייתי פונה לוועד הבית ומנסה להגיע איתם להסכמות.
באופן כללי אדם אחראי לנזקים שנגרמים על ידי אורחיו לשטחים משותפים- אלה שיש לו עילת תביעה כנגד גורם הנזק והוא יכול לדרוש ממנו שיפוי ו/או פיצוי על הנזקים שנגרמו לו.
באופן כללי ניתן להזמין את המשטרה לטיפול בצעקות וברעשים, כמו כן במידה והרעש והצעקות נעשים לאחר השעה 23:00 ניתן להזמין משטרה אשר בחלק מן המקרים מטילה קנס על בעל הדירה הגורם לרעש. במקרים קשים ביותר ניתן להגיש תביעה משפטית כנגד המרעישים אך תביעה זו הינה תביעה מורכבת ביותר וקשה ביותר להוכחה.
מפנייתך לא ברור האם לשם אישור התוספת ע"י המינהל נדרש תיקון של היתר הבניה?
במידה ואכן דבר זה נדרש יש לבדוק האם ניתן לעשות כן. תיקון ההיתר נעשה ע"י ע"י הרשות המקומית. לעניין התנגדות השכנה ניתן להגיש תביעה כנגד השכנה למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך ולבקש כי המפקח יורה על רישום הבית המשותף .
באופן כללי כדי לפתוח גן ילדים בבנין מגורים צריך או שתוכנית בניין העיר תתיר את השימוש מן הסוג הזה או שהמפעילי הגן יקבלו היתר לשימוש חורג. ניתן לפנות לרשות המקומית ולברר האם ניתן להפעיל גן ילדים בבניין או האם יש היתר לשימוש חורג, וככל ואין כזה לבקש לסגור את הגן. כמו כן ניתן להגיש תביעה משפטית כנגד בעלי הדירה המפעילים את הגן בניגוד לחוק.
באופן כללי בעל מקרקעין/דירה אחראי לנזקים שנובעים מהמקרקעין שלו. ניתן להגיש תביעה לצו עשה אשר יורה לשכנה לאפשר לבעל מקצוע מטעמך לבדוק את דירתה ולאתר את מקור הרטיבות ולחייבה לתקן את הרטיבות.
שאלתך אינה ברורה
באופן כללי בעל דירה ישנו חלק יחסי ברכוש המשותף ניתן לראות זאת בנסח טאבו המפרט בעלות בשטח משותף. הבעלות בשטח המשותף "מתפרסת על כל השטח המשותף ולא על חלק מסויים.
ככלל דייר אינו יכול לבנות על שטח הצמוד לדירה של אדם אחר.
הוועדה המקומית נותנת אישורי בניה וטרם האישור האדם צריך להוכיח את בעלותו על השטח ובמקרים רבים עליו לקבל גם את הסכמת יתר או חלק מבעלי הדירות בבניין תלוי באופי העבודה.
אסיפת בעלי הדירות רשאית להחליט לשכור את שירותיה של חברת ניהול אשר תהיה אמונה על גביית הכספים מאת הדיירים ועל ההוצאות ותדאג להתקשר בשם בעלי הדירות עם נותני השירותים השונים ותהיה אמונה על אחזקת הבניין.
באופן כללי החובה לשלם מיסי וועד בית מוטלת על בעל הדירה, ניתן לחייבו לשלם מיסי וועד בית ע"י הגשת תביעה משפטית למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגורייך. עילת התביעה היא אינה כנגד השוכר של הדירה אלה רק כנגד בעלי הדירה.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.