וועד הבית יכול להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין באיזור המגורים בו מצוי הבניין ובו לבקש את סילוק היד של השכן מהמקלט המשותף וסילוק ופינוי כל המתכות המאוחסנות במקלט.
אני מציע לכתוב להם מכתב בו יפורטו כל טענותיך וכל הנזקים שנגרמים לך ולדרוש במכתב פעולה ו/או פיצוי ובמידה ולא תעני להגיש תביעה למפקח על רישוםהמקרקעין באיזור מגוריך עפ"י העילות הקבועות בחוק המקרקעין.
לא ציינת בשאלתך האם גג הבניין הינו שטח משותף או צמוד לדירתך בלבד.
ככל שמדובר בשטח משותף ישנה חובה על וועד הבית לדאוג לתקון הגג ועל כלל בעלי הדירות להשתתף בעלויות עפ"י חלקם היחסי כך גם לגביי החיפוי מהקירות החיצוניים.ככל שהם יסרבו לעשות כן חוק המקרקעין מאפשר לך להגיש תביעה כנגד הוועד. כמו כן אין הוועד רשאי שלא לגבות כספים מבעל דירה לשם החזקת הבניין אלה בהחלטה מפורשת של כלל בעלי הדירות, בייחוד כאשר את מבקשת לשלם את חלקך. ההוראה למנקה שלא לנקות ליד דירתך היא אינה כדין ועלייך לקבל שירותי ניקיון ככל בעלי הדירות בבניין. במידה ואת לא מצליחה להגיע להסכמות מול הוועד הרי שפתוחה בפניך הדרך להגשת תביעה למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגורייך.
כלל החובה של שוכר לשלם את מיסי וועד הבית נובעים מקשר החוזי בינו לבין בעלי הדירה. לוועד הבית אין כל יכולת לחייב את השוכר לשלם את מיסי וועד הבית לשם החזקת הבניין, בהתאם לחוק המקרקעין החובה לשלם את מיסי וועד הבית חלה על בעלי הנכס ולא על השוכר, לכן עליך לפנות לבעלי הנכס ולדרוש ממנו לשלם את מיסי וועד הבית כי החובה היא שלו ולא של השוכר כפי שסוברים הרבה פעמים בטעות.
במקרה כזה ניתן להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך, וזאת כאשר יש להחלטה על חיזוק הבניין נדרש שלושהנ רבעים מבעלי הידורת ושני שלישים ואשר שני שלישים מהרכוש המשותף צמודים לדירותיהם. כמו כן יצויין כי המפקח על רישום המקרקעין אף רשאי למנות עו"ד או רו"ח לחתום על המסמכים הנדרשים לשם אם ראה שבנסיבות העניין קיימת הצדקה לעשות כן, , אשר יהיה מוסמך, בהתאם להוראות המפקח, להתקשר בשם כל בעלי הדירות בבית המשותף ויחתום על המסמכים במקום אותו דיר סרבן.
לא ציינת בשאלתך האם צינור הניקוז הוא חלק מתשתית משותפת של הבניין.
ככל שמדובר בתשתית משותפת על כלל בעלי הדירות בבניין להשתתף בעלות התיקון עפ"י חלק היחסי של גודל הדירות. כמו כן בעל דירה רשאי לדרוש מוועד הבית לבצע תיקון ברכוש המשותף שאי ביצועו עשוי לגרום נזק ו/או פגיעה בדירתו או לערכה.
כמו כן לעניין אחריות הקבלן לא ציינת מה קבוע בהסכמי המכר של הדירות לעניין אחריות הקבלן לשטחים ומערכות משותפות.
לא ציינת באיזו קומה הינך גר.
באופן כללי קובע חוק המקרקעין כי כלל בעלי הדירות יהיו חייבים להשתתף בהוצאות הפעלת והחזקת המעלית, וזאת בהתאם והתשלומים שבהם ישאו בעלי הדירות לפי החוק, יהיו בהתאם ליחס שבין שטח רצפת כל דירה לבין שטח הרצפה של כל הדירות שבעליהן נושאים באותם התשלומים.
לא ציינת האם קיים לבית המשותף תקנון מוסכם אשר קובע הוראות לעניין הוצאת שטחים משותפים והצמדתם לדירה פלונית
ככלל התקנון המצוי בחוק המקרקעין מאפשר להוציא חלקים משותפים והצמדתם לדירה במידה ומבקשים לבצע הרחבה של אותה דירה הרוב הדרוש הוא מי שבבעלותם שלושה רבעים מהדירות ושני שלישים מהרכוש המשותף צמוד לדירותיהם, להחליט בדבר הוצאה של חלקים מסויימים מהרכוש המשותף והצמדתם לדירה פלונית, במידה ומבקשים לבנות ממ"ד רשאים להחליט על כך מי שבבעלותם 60% מהדירות.
אין לבית תקנון מוסכם.
הבנתי מתשובתך שדרוש רוב של 75% (או 60%) כדי להצמיד חלק מהרכוש המשותף לדירה/דירות להרחבתן או להוספת ממ"ד. אבל שאלתי נגעה לרוב הדרוש כדי לכפות על כל הדיירים לשאת בהוצאות ההוספה של חדר/ממ"ד לכל דירה, גם אם חלק מהדיירים אינם מעונינים להוסיף זאת לעצמם אבל אינם מתנגדים שהאחרים יעשו לעצמם.
במילים פשוטות: השאלה היא כפיה של הוצאה כספית על כל דיר ולא שאלת הויתור על חלק מהרכוש המשותף.
תודה
במידה והם מסרבים להחלטות שנתקבלו כדין ניתן להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין
מצטערת, אך לא ענית לשאלתי. מה הוא הרוב הדרוש כדי לכפות על כל הדיירים להשתתף בהוצאה על הוספת חדר/ממ"ד לכל דירה, גם אם דיירים מסוימים אינם מעוניינים להוסיף לעצמם את החדר, אבל אינם מתנגדים שהאחרים יבנו לעצמם חדר נוסף.,
על ההחלטה על ביצוע הפרוייקט נדרש רוב כפי שציינתי בתשובתי הקודמת במידה והם אינם מוכנים לבצע לאחר שנתקבלה החלטה כדין יש להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין.
לא ציינת מאין נובעת הסתימה בקומה השישית האם היא נובעת משטח משותף ו/או תשתיות משותפות או מדירה פרטית או תשתית פרטית
ברמה העקרונית בעל דירה אחראי על נזקים הנגרמים ו/או הנובעים מדירתו. ככל שהנזקיןם נובעים משטחים או תשתיות משותפות על וועד הבית לדאוג לתיקון ולשאת בנזקים ככל שמדובר בסתימה הנובעת מתשתיות פרטיות אזי אותו בעל דירה לדאוג לתיקון ולשאת בנזקים.
לא ציינת מהן נסיבות מתן פסק הדין
באופן כללי ניתן לבקש עיכוב ביצוע של פסק דין.
באוןפן כללי ניתן לבקש ביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד .
במקרים ולא ניתן לבצע את ביטול פסק דין ניתן להגיש ערעור לבית המשפט המחוזי על פסק הדין
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."