סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,736)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

23/03/2013 17:03 אפי פלישה פלישה
דייר פלש למקלט המשותף .ומשתמש בו לצרכיו האישים כמו אוסף כל מינ י מתכות ומוכר אותם כך שתמיד המיקלט מלא מתכות וממש מסוכן להיכנס למיקלט הזה.רציתי שהשכן הזה אינו נחמד והשכנים חוששים ממנו מה עלינו לעשות לגרום לו שיפנה את המיקלט ללא שידע שזה בא מהדיירים תודה

וועד הבית יכול להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין באיזור המגורים בו מצוי הבניין ובו לבקש את סילוק היד של השכן מהמקלט המשותף וסילוק ופינוי כל המתכות המאוחסנות במקלט.

18/03/2013 08:53 תיקי נזקים וסכסוך מול וועד הבית - המשך נזקים וסכסוך מול וועד הבית - המשך
כן מדובר בגג משותף תודה על ההמלצה ושוב ירדתי לוועד הבית לשלם את מיסי הוועד החוב של שנה שעברה הכל התנהל בסדר עד ששאלה האם אני מתכוונת לתבוע אמרתי לה שאם לא יישמו את דו"ח המהנדסים אז כן החזירה את הצ'יקים וסירבה לקחת אותם וגם סירבה לתת לי אישור שהם לא מוכנים לקחת ממני את מיסי הוועד מה עושים? מצד אחד לא תקין שאני לא משלמת מצד שני מסרבים לקחת ממני

אני מציע לכתוב להם מכתב בו יפורטו כל טענותיך וכל הנזקים שנגרמים לך ולדרוש במכתב פעולה ו/או פיצוי ובמידה ולא תעני להגיש תביעה למפקח על רישוםהמקרקעין באיזור מגוריך עפ"י העילות הקבועות בחוק המקרקעין.

18/03/2013 06:41 תיקי נזקים וסכסוך מול וועד הבית נזקים וסכסוך מול וועד הבית
שלום רב,
אני גרה בבניין משותף בעל 7 קומות כשאני גרה בקומה האחרונה מהשנה שעברה יש לי נזילות מגג הבניין ונזקים בתיקרות ובקירות מחיפוי חיצוני של הבניין מהשנה שעברה אני רודפת אחרי הוועד שיעשה תיקון בגג וישתתף איתי בתיקוני הנזקים התשובה היחידה שקיבלתי היתה שהגג זה בעיה שלי וככה עברה לה השנה ולא שילמתי וועד ושוב ושוב הוצאתי מכתבים שישתתפו איתי בעלויות ויתקנו את הגג ואת קופסאת החשמל למעלה שיאטמו כי כל פעם שיש גשם החשמל קופץ המצוף נתקע ואני בלי מים שעות על גבי שעות השנה הבאתי חברת מהנדסים טרמינל להעריך את הנזק אצלי והעברתי להם את הדו"ח שוב בלנסות להתקזז ושוב הצעתי שאם הם מאוד רוצים אני אשלם את החוב במלואו ופשוט אאלץ לתבוע אותם כמו תמיד התשובה שלהם היא נחזיר לך תשובה לגבי דמי הוועד השנה וועד הבית מסרב לגבות ממני וועד עד שלא ישולם החוב של שנה שעברה ובינתיים החוב שלי גודל וגודל וכמו כן נתנו הוראה למנקה לא לנקות בשטח הלובי שבקרבת דלתי מיותר להגיד שהועד הסית את כל הדיירים נגדי והמגורים פה הפכו למצב לא נעים כל כך אשמח לקבל ממך המלצה איך לפעול

לא ציינת בשאלתך האם גג הבניין הינו שטח משותף או צמוד לדירתך בלבד.
ככל שמדובר בשטח משותף ישנה חובה על וועד הבית לדאוג לתקון הגג ועל כלל בעלי הדירות להשתתף בעלויות עפ"י חלקם היחסי כך גם לגביי החיפוי מהקירות החיצוניים.ככל שהם יסרבו לעשות כן חוק המקרקעין מאפשר לך להגיש תביעה כנגד הוועד. כמו כן אין הוועד רשאי שלא לגבות כספים מבעל דירה לשם החזקת הבניין אלה בהחלטה מפורשת של כלל בעלי הדירות, בייחוד כאשר את מבקשת לשלם את חלקך. ההוראה למנקה שלא לנקות ליד דירתך היא אינה כדין ועלייך לקבל שירותי ניקיון ככל בעלי הדירות בבניין. במידה ואת לא מצליחה להגיע להסכמות מול הוועד הרי שפתוחה בפניך הדרך להגשת תביעה למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגורייך.

17/03/2013 21:30 נורית הוצאות תחזוקת מבנה הוצאות תחזוקת מבנה
רציתי לשאול מה עושים במקרה של דייר המתגורר בשכירות ומסרב להשתתף בהוצאות תחזוקת המבנה. האם קיימת דרך לחייבו לשלם? תודה, נורית.

כלל החובה של שוכר לשלם את מיסי וועד הבית נובעים מקשר החוזי בינו לבין בעלי הדירה. לוועד הבית אין כל יכולת לחייב את השוכר לשלם את מיסי וועד הבית לשם החזקת הבניין, בהתאם לחוק המקרקעין החובה לשלם את מיסי וועד הבית חלה על בעלי הנכס ולא על השוכר, לכן עליך לפנות לבעלי הנכס ולדרוש ממנו לשלם את מיסי וועד הבית כי החובה היא שלו ולא של השוכר כפי שסוברים הרבה פעמים בטעות.

17/03/2013 11:37 מוטי זיו סרבני תמ סרבני תמ"א 38
כיצד ניתן לכפות על סרבן יחיד לחתום על חוזה תמ"א 38 כאשר אין לו סיבה להתנגדות במהירות המירבית.
תודה מראש

מוטי

במקרה כזה ניתן להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך, וזאת כאשר יש להחלטה על חיזוק הבניין נדרש שלושהנ רבעים מבעלי הידורת ושני שלישים ואשר שני שלישים מהרכוש המשותף צמודים לדירותיהם. כמו כן יצויין כי המפקח על רישום המקרקעין אף רשאי למנות עו"ד או רו"ח לחתום על המסמכים הנדרשים לשם אם ראה שבנסיבות העניין קיימת הצדקה לעשות כן, , אשר יהיה מוסמך, בהתאם להוראות המפקח, להתקשר בשם כל בעלי הדירות בבית המשותף ויחתום על המסמכים במקום אותו דיר סרבן.

15/03/2013 11:32 אבלסון מוני @ @
אני גר בבנין משותף ובבנין נתגלתה סתימה בצינור המנקז מיי גשמים. הסתימה אפה שהוא עמוק באדמה. הבנין בן 7-8 שנים. הקבלן מסרב לחפור מה גם שהצינור עובר בתוך גינה מושקעת של דירת קרקע. רצינו להעביר צינור חיצוני אך מחלקת ההנדסה של העיריה לא נותן אישור כי פוגע בחזית הבנין. דירה שלי-בקומה 2. הדיירים בקומות עליונות מסרבים להשתתף בהוצאה(להם זה לא מפריעה ואצלי קירות רטובים). איך אפשר ליפטור את הבעיה? יש לציין שהבית בשכונה די חדשה בבאר שבע.

לא ציינת בשאלתך האם צינור הניקוז הוא חלק מתשתית משותפת של הבניין.
ככל שמדובר בתשתית משותפת על כלל בעלי הדירות בבניין להשתתף בעלות התיקון עפ"י חלק היחסי של גודל הדירות. כמו כן בעל דירה רשאי לדרוש מוועד הבית לבצע תיקון ברכוש המשותף שאי ביצועו עשוי לגרום נזק ו/או פגיעה בדירתו או לערכה.
כמו כן לעניין אחריות הקבלן לא ציינת מה קבוע בהסכמי המכר של הדירות לעניין אחריות הקבלן לשטחים ומערכות משותפות.

10/03/2013 00:07 שרון מיסים על מעלית שאינה בשימושי מיסים על מעלית שאינה בשימושי
שלום לכם, שמי שרון ולפני כחודשיים התקינו בבניין שלנו מעלית שהתנגדתי להתקנתה ואינני משתמש בה. כתוצאה מכך עלו מיסי וועד הבית. האם אני מחויב בתשלום עלויות אלו?

לא ציינת באיזו קומה הינך גר.
באופן כללי קובע חוק המקרקעין כי כלל בעלי הדירות יהיו חייבים להשתתף בהוצאות הפעלת והחזקת המעלית, וזאת בהתאם והתשלומים שבהם ישאו בעלי הדירות לפי החוק, יהיו בהתאם ליחס שבין שטח רצפת כל דירה לבין שטח הרצפה של כל הדירות שבעליהן נושאים באותם התשלומים.

07/03/2013 19:38 ורדה בנית ממ בנית ממ"דים
חלק מהדיירים בבית משותף רוצים לבנות תוספת של חדר לכל דירה, וקוראים לזה ממ"ד. איז רוב דרוש כדי לכפות על כל הדיירים לבנות ממ"ד לכל דירה?
תודה

לא ציינת האם קיים לבית המשותף תקנון מוסכם אשר קובע הוראות לעניין הוצאת שטחים משותפים והצמדתם לדירה פלונית
ככלל התקנון המצוי בחוק המקרקעין מאפשר להוציא חלקים משותפים והצמדתם לדירה במידה ומבקשים לבצע הרחבה של אותה דירה הרוב הדרוש הוא מי שבבעלותם שלושה רבעים מהדירות ושני שלישים מהרכוש המשותף צמוד לדירותיהם, להחליט בדבר הוצאה של חלקים מסויימים מהרכוש המשותף והצמדתם לדירה פלונית, במידה ומבקשים לבנות ממ"ד רשאים להחליט על כך מי שבבעלותם 60% מהדירות.

08/03/2013 12:58 ורדה תגובה

אין לבית תקנון מוסכם.
הבנתי מתשובתך שדרוש רוב של 75% (או 60%) כדי להצמיד חלק מהרכוש המשותף לדירה/דירות להרחבתן או להוספת ממ"ד. אבל שאלתי נגעה לרוב הדרוש כדי לכפות על כל הדיירים לשאת בהוצאות ההוספה של חדר/ממ"ד לכל דירה, גם אם חלק מהדיירים אינם מעונינים להוסיף זאת לעצמם אבל אינם מתנגדים שהאחרים יעשו לעצמם.
במילים פשוטות: השאלה היא כפיה של הוצאה כספית על כל דיר ולא שאלת הויתור על חלק מהרכוש המשותף.
תודה

במידה והם מסרבים להחלטות שנתקבלו כדין ניתן להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין

09/03/2013 16:49 ורדה תגובה

מצטערת, אך לא ענית לשאלתי. מה הוא הרוב הדרוש כדי לכפות על כל הדיירים להשתתף בהוצאה על הוספת חדר/ממ"ד לכל דירה, גם אם דיירים מסוימים אינם מעוניינים להוסיף לעצמם את החדר, אבל אינם מתנגדים שהאחרים יבנו לעצמם חדר נוסף.,

על ההחלטה על ביצוע הפרוייקט נדרש רוב כפי שציינתי בתשובתי הקודמת במידה והם אינם מוכנים לבצע לאחר שנתקבלה החלטה כדין יש להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין.

06/03/2013 21:34 ניר נזילה מדירת השכן נזילה מדירת השכן
קוראים לי ניר ובבעלותי דירה ריקה בקומה השלישית בבניין מגורים בן שמונה קומות. לפני כשבוע השכן שגר מתחתיי התלונן על נזילה מהדירה שלי, והתברר שהאסלה שבדירתי הוצפה עקב סתימה שהתרחשה בקומה השישית. שאלתי היא - מי צריך לשלם על הנזקים בדירת השכן?

לא ציינת מאין נובעת הסתימה בקומה השישית האם היא נובעת משטח משותף ו/או תשתיות משותפות או מדירה פרטית או תשתית פרטית
ברמה העקרונית בעל דירה אחראי על נזקים הנגרמים ו/או הנובעים מדירתו. ככל שהנזקיןם נובעים משטחים או תשתיות משותפות על וועד הבית לדאוג לתיקון ולשאת בנזקים ככל שמדובר בסתימה הנובעת מתשתיות פרטיות אזי אותו בעל דירה לדאוג לתיקון ולשאת בנזקים.

07/03/2013 08:51 תמרי משה הסבר על פסק דין של מפקחת על הבתים המשותפים הסבר על פסק דין של מפקחת על הבתים המשותפים
האם אפשר לעקב או לחילופין לבטל פסק דין של הריסת מרפסת

לא ציינת מהן נסיבות מתן פסק הדין
באופן כללי ניתן לבקש עיכוב ביצוע של פסק דין.
באוןפן כללי ניתן לבקש ביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד .
במקרים ולא ניתן לבצע את ביטול פסק דין ניתן להגיש ערעור לבית המשפט המחוזי על פסק הדין

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."