על וועד הבית לדווח בדיווח חצי שנתי על הכנסות והוצאות-דהיינו הצגת מאזן בפני בעלי הדירות. ניתן לעשות כן גם על לוח המודעות של הבניין או באסיפת הדיירים.
ניתן לבקש להעביר החלטה באסיפת בעלי הדירות כי לא יוצב ו/או יאוחסן רכוש של בעלי הדירות בחדר המדרגות. ככל שיהיה רוב להחלטה אזי יאסר על הדיירים להציב חפצים ו/או רכוש בחדר המדרגות המשותף. ברמת העיקרון המתואר בפנייתך הינו שימוש סביר ברכוש המשותף.
מקלט הוא שטח משותף אשר חייבת להיות לו כניסה ויציאת חירום. אטימת פתח החירום אינה כדין.
תודה לתשובתך .
אני רוצה לדעת האם זה חוקי לחסום את הדלת גם באם כל דיירי הבית מסכימים לכך ?
האם ניתן לעקוף את החוק ע"י הסכמה של כל דיירי הבית ?
תודה
על הנציגות לדאוג כי בכל עת תהיה אפשרות שימוש לכלל הדיירים בדלת החירום ובמקלט כך שאם אין אפשרות לצאת מדלת החירום המצויה במקלט הדבר אינו תקין.
מאחר והעצים פולשים לשטח שלכם ואני מניח שגם נגרם מהם נזקי לכלוך של ענפים ועלים. החובה לגזום היא על בעל המקרקעין- קרי העיריה.
ככל שמדובר בצינור מים משותף הינך רשאי להגיש תביעה לצו עשה כנגד הוועד התביעה תוגש למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך בבקשה כי יורה לוועד לדאוג לתיקון.
באופן כללי כאשר מדובר בתיקון דחוף רשאי הוועד שלא לכנס אסיפת דיירים לשם אישור והחלטה על התיקון. ככל שמדובר בתיקון שאינו דחוף עליו לכנס אסיפה וכי האסיפה תחליט על התיקון ואופיו וקבלת הצעות מחיר וכיוצ"ב.
לא ציינת האם המצלמות מוצבות בשטחים משותפים.
ככל שהן מוצבות בשטחים משותפים וכפי הנראה מטרתם היא אבטחה של הבניין ורכוש הדיירים נראה כי כל בעלי הדירות רשאים לצפות בתמונות/סרטי אבטחה.
במגדל שלנו פרוסות כ 16 מצלמות בשטרחים ציבוריים. המצלמות מקליטות וידאו בלבד ללא סאונד. האם ניתן לאפשר צפיה ישירה וצפיה בהקלטות לכל דייר בבנין או שיש בעיה חוקית עם זה ?
נראה לי כי רצוי כי תתקבל החלטה על צפייה ע"י אסיפת הדיירים- באילו דרכים תותר צפייה בסרטי אבטחה כדי למנוע טענות על פגיעה בפרטיות ע"י דיירים.
במקרה בו לא ניתן לבחור וועד בית ו/או חברת אחזקה ניתן לפנות לאגודה לתרבות הדיור אשר תדריך אתכם כיצד לבחור וועד ו/או למנות חברת ניהול- במקרה שזה לא צלח אחד המבעלי הדירות רשאי לפנות למפקח על רישום המקרקעין באיזור בו מצוי הבית המשותף ולבקש כי המפקח ימנה נציגות חיצונית- דבר זה כרוך בעלויות כספיות.
עפ"י חוק המקרקעין מספיק שדייר אחד מתנגד לתשלום לפי אחיד בשביל שהתשלום עבור מיסי וועד הבית יהיה לפי חלק יחסי, הדבר נכון גם לגבי תשלום הוצאות(למשל כמו שיפוץ וכיוצ"ב). הדבר אינו קשור לזכויות הצבעה באסיפת דיירים אלה רק לגבי סכומי התשלום לוועד ועברו הוצאות. לגבי זכויות בניה עתידיות לכל דייר יש חלק בזכויות אילו כדי חלקו ברכוש המשותף.
עליכם לבקש פוליסת ביטוח עם ביטוח של צד ג' שתכלול נזקים כאלו או להביא מהנדס שייתן דוח שיראה כי לא צפויים נזקים נוספים כאלו וכי אין טעם להוסיף החרגה זו להסכם הביטוח ואם יש בעיה לדאוג לתקן ולהראות דוח תיקון לחברת הביטוח שתיקנתם וכי כעת אין בעיה בציפוי הבנייין.
הקלד את תגובתך
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.