בהתאם לאשר נקבע בחוק המקרקעין מותר לדייר להציב במקום סביר על גג הבית המשותף שהוא רכוש משותף דוד שמש ולהתקין בדרך סבירה את המתקנים הקשורים לכך. במקום שאין מספיק מקום להתקנת דודי שמש לכלל בעלי הדירות יהיה אותו בעל דירה רשאי להתקין דוד שמש לאחר שקיבל את אישור כל בעלי הדירות האחרים, אשר רשאים להתנגד מטעמים סבירים בלבד.
יש בבנין 72 דיירים , בטוח אין מקום על הגג אפילו ל20 דירות לשים דודי שמש , בחוק כתוב שהמפקח לבנין מהעיריה אמור לתת החלטה אם יש מספיק מקום על הגג , עד היום נאמר לכל הדיירים שאסור לעשות דודי שמש , ואנשים לא התקינו עד לזמן האחרון , ויש עוד דייר
נעביר את החלטות לכל הדיירים , ונפנה לעירייה כמו שכתוב , השאלה לך עורך הדין האם נתקלת בבעייה כזו
בהתאם לאשר נקבע בחוק המקרקעין מותר לדייר להציב במקום סביר על גג הבית המשותף שהוא רכוש משותף דוד שמש ולהתקין בדרך סבירה את המתקנים הקשורים לכך. במקום שאין מספיק מקום להתקנת דודי שמש לכלל בעלי הדירות יהיה אותו בעל דירה רשאי להתקין דוד שמש לאחר שקיבל את אישור כל בעלי הדירות האחרים, אשר רשאים להתנגד מטעמים סבירים בלבד.
באפשרותך להגיש תביעה משפטית כנגד אותו שכן אשר תחייב אותו לתקן את הרטיבות שכן בהתאם לאשר נקבע בחוק המקרקעין ובדין יש לו אחריות לתקן מפגעים שנגרמים מהמקרעין שבבעלותו.
באופן כללי דייר רשאי להתקין על גג הבית המשותף שהינו שטח משותף דוד שמש ללא הסכמת כלל בעלי הדירות במקום סביר ולהתקין בדרך סבירה את המתקנים להלוכלת המים לדירתו בהתאם לתנאים הקובעים בחוק(היתר בניה, הגג לא שימש את מקום התקנת הדוד למטרה אחרת, צמצום פגיעה בחזות הבניין), כל זאת בלבד שהמקום מספיק להתקנה למספר דודים כמספר בעלי הדירות שאחרת עליך לקבל אישור מאת כלל הדיירים, הרשאים להתנגד מטעמים סבירים בלבד.
במצב דברים כזה עליך לדרוש לקיים אסיפה של בעלי הדירות ולהעלות את כל הדברים אותם פירטת בפני האסיפה ואם הדבר לא צולח להגיש תביעה לצו עשה למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגורייך. לעניין ההסקה הנך יכול להתנתק ע"י הודעה בטופס מיוחד אשר קיים בתוספת של חוק המקרקעין ועליך להחתים מהנדס העוסק בדבר בכל מקרה אתה תשלם חלק מעלויות ההחזקה תלוי באיזו מערכת מדובר(בין 30%-40%).
עפ"י חוק המקרקעין כל הוצאות ההחזקה והשיפוצים של הרכוש המשותף אמורים להתחלק עפ"י שטח הרצפה בדירתו של כל דייר המשותף והם נגזרות מחלקו ברכוש המשותף המפורט בצו רישום הבית המשותף.
תודה על התשובה.
בצו הרישום וכן מהתשריט שהוא חלק אינטגרלי ממסמכי הרישום מופיע בבנין בו אני גר סה"כ שטח הריצפה במ"ר לכל דייר שכולל גם את שטח המחסן שלו (שטח המחסן מופיע ומצוין כעמודה וחלק מסה"כ שטח הריצפה) . בנוסף ובניפרד מצוינות לכל דייר הצמדות (חניה מרפסת וכו,).ללא המחסן.
האם למרות ששטח הריצפה לכל דייר מכיל את שטח המחסן (לכל דייר יש בבלוק שלי מחסן בגודל אחר) עלי לחשב את חלוקת ההוצאות ע"פ שטח הריצפה שמופיע פחות שטח המחסן ? או לחשב את שטח הריצפה כולל המחסן לכל דייר ?
בצו הרישום בעמודה תאור הדירה מופיע לכל דייר כ"דירה+מחסן" ובעמודת הצמדות לא מופיע המחסן.
לדוגמא דייר שמצוין לגביו בצו הרישום בעמודה שטח ריצפה שטח של 100 מ"ר ומתוך זה מחסן של 8 מ"ר אזי שטח הריצפה שיחושב לגביו אחוז ההוצאות זה 92 מ"ר מסה"כ שטחי הריצפה ללא המחסנים של כל דיירי הבית ?
או שאחוז ההוצאות יהיה יהיה 100 מ"ר מסה"כ שטחי הריצפה של כל הדיירים כולל המחסנים ?
אודה לך על ההתיחוסות לפרטים.
כל אדם אמרו לשלם לפי שטח היחסי שזל דירתו משטח כל שטחי הדירות בבית המשותף
ההוצאות הן עפ"י באופן יחסי על פי שטח הרצפה של הדירה שלך משטחי הדירות בכל הבנייין
בכדי להצמיד שטח משותף/גג משותף לאחת הדירות נדרש רוב של 3/4 מבעלי הדירות ו2/3 מבעלי השטחים המשותפים בבניין . וצריך שיהיה הסכם בין הדיירים ולתקן את התקנון של הבי המשותף ולתקן את צו רישום בית משותף על כל הפרוצדורה של תהליך זה וכן מדובר בעסקה במקרקעין על כל ההשלכות של עניין זה.
באופן כללי לשם ביצוע עבודות בבית משותף נדרשים בעלי הידירות לקבל מספר הצעות מחיר לביצוע העבודות ולשם קבלתם עליהים לדון בהצעות אילו ביתרונות ובחסרונות של הצעה ובהתאם לכל הנתונים הלרוונטיים לקבל החלטה כדין על ביצוע העבודות.
ניתן גם שבעל מקצוע יבצע עבודה ללא קבלה ובלבד שיינתן אישור כתוב מאותו מבצע עבודה מה בוצע מהו סכום התשלום ובמידה ונינתנת אחריות על העבודה שגם עניין זה יהיה מפורט. ככל שהעבודות בוצעו הרי שישנה בעייתיות לתבוע את הכספים לאחר ביצוע העבודות יהיה צורך להוכיח שהסכומים ששולמו אינם סבירים ומוגזמים ואז אול יניתן יהיה לתבוע את ההפרש.
הועד ו/או יור הוועד עשו הכל לא לפי הכללים,אין קבלות אין הצעות מחיר והשאלה אם ניתן לתבוע את היור וחברי הוועד שגם לגבי בחירתם דבר אינו ברור.צריך לציין שאין תיעוד על העבודה ועלות העבודה,האם יש אחריות אישית לגביית מעל 175000 שח ללא אחריות ,וקבלות כחוק כפי שציינתי כאמור?
כבר ציינתי קודם שצריך מקרה חריג ושקבלת ההחלטות על השיפוץ נעשתה שלא כדין בכדי לתבוע בשל אי קבלת קבלות
כפי שציינתי כבר אם המחירים היו גבוהים יותר מהמקובל ומהנוהג באופן דרסטי אז ייתכן וניתן לתבוע את ההפרש וצריך להראות כיההליך אכן בוצע בצורה מאוד לא תקינה וכי ההחלטות לא נתקבלו ע"י האסיפה כדין.
ככל שלא מדובר בתשתיות/מערכות משותפות אין חובה על בעלי הדירות להשתתף בתיקון
לשם הצבת שומר בכניסה לבניין נדרשת הסכמה של כלל בעלי הדירות או לכל הפחות רוב מיוחס דהיינו 75% שכן לשיטתי מדובר בתוספת לקיים ולא מדובר בתוספת כספית נמוכה לדמי וועד הבית. ייתכן והחלטה זו תעמוד לביקורת שיפוטית.
אנא הבהר מהי השאלה בגינה אתה מבקש לקבל מענה
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.