סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,736)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

18/07/2013 06:36 עדנה בר שיפוץ פנימי בדירה תןך הפרעה בלתי מידתית לשכנים שיפוץ פנימי בדירה תןך הפרעה בלתי מידתית לשכנים
בדירה הצמודה אלי נכנסו דיירים חדשים. ללא כל התרעה הם החלו לשבור קירות פנימיים וכבר עושים זאת שבוע ימים. הקירות בדירתי ממש רועדים והקידוח בלתי נסבל וגורם לי כאבי ראש קשים. בשבוע זה נטלתי כדורים נגד כאב ראש כפי שלא עשיתי במשך שנה שלמה. האם הרעש הבלתי מידתי הזה חוקי והאם אין כל אפשרות לשפר זאת. אינני מכירה את הדיירים החדשים. הם לא טרחו להתריע על כך.

זכותו של כל אדם לבצע שיפוץ בדירתו. את יכולה לבקש מהם שלא יקדחו ו/או יבצעו עבודות מרעישות בשעות המנוחה. יש להתאזר בסבלנות הדבר יסתיים בוודאי תוך כמה ימים.

17/07/2013 14:50 רמי ברזילי וועד חוקי וועד חוקי
נבחר וועד לבניין שבו 206 דירות , באסיפה נוכחו 140 בעלי דירות הועד הקודם שנבחר ע"י בעלים אחד של 40 דירות שהוא גם עו"ד ממונה מטעם בית המשפט לחברה המשכנת , לאחר חודשיים בוועד המודח מזמין אסיפה ללא חתימת שליש מהדיירים ומודיע שרק למי שיש אישור זכויות תאפשר כניסה לאסיפה , כמעט לאף דייר אין אישור זכויות מהחברה המשכנת גם מי שרכש לפני 10 שנים והמציא את כל האישורים כדי לא לאפשר להם להצביע , חברת הניהול נבחרה ע"י הוועד ללא אסיפת דיירים מה עלינו לעשות?

ניתן להחליף את חברת הניהול ע"י אסיפת דיירים ברוב של דיירים אשר מחצית מהשטחים המשותפים מצוי בבעלותם. כמו כן ניתן לטעון כי האסיפה שקויימה הינה לא חוקית. בעלים של דירה הוא לא רק מי שנרשם כבעלים אלה גם מי שרכש ומחזיק בירה בפועל גם אם טרם נרשם ככזה. יתרה מכך לוועד אין סמכות לבחור את חברת הניהול ללא קיום אסיפת בעלי דירות.

17/07/2013 12:02 בוגוס בניית מרפסת בדירה שיש בה שוכר. בניית מרפסת בדירה שיש בה שוכר.
שלום.
אני ואשתי קנינו דירה באזור המרכז, כרגע בדירה יש שוכר, חוזה השכירות נגמר בנובמבר השנה.
בבניין יש פרויקט בניית מרפסות, וכנראה יתחילו בבניה לפני שהדייר ששוכר את הדירה יתפנה. האם אנחנו יכולים לבנות את המרפסת למרות שהדייר עדיין נמצא בדירה? והאם יש לו עילה משפטית להתנגד לעניין או לתבוע אותנו בצורה כל שהיא?
אשמח לתשובה.
תודה.

ככל שלא מוזכר בהסכם עבודות כלשהן ישנה בעיה לבצע עבודות אילו והשוכר יכול לטעון כי הפרתם את הסכם השכירות בכך שלא אפשרתם לו לעשות שימוש בדירה. נסו להגיע איתו להסכמות לעניין פינוי /או פיצוי בדמות הנחה בשכר דירה.

בשלב הראשון של בניית המרפסות הבנייה היא חיצונית בלבד, רק לאחר שהמרפסות
יושלמו הם שוברים את הקיר הפנימי ועושים פתח למרפסת. בזמן שיש בנייה חיצונית הוא יוכל להמשיך ולהשתמש בדירה, גם ככה כל הבניין יהיה פיגומים, כי כולם בונים וכאשר הוא יעזוב את הדירה ואנחנו ניכנס, אז רק אז נבצע את השיפוץ הפנימי. השאלה אם המצב הזה גם יהווה בעיה?

17/07/2013 08:12 דורון בניית מחסן על שטח משותף בניית מחסן על שטח משותף
שלום,אנו בניין של 3 דיירים.הדייר בקומה התחתונה בנה מחסן על שטח משותף.
כיום ,אנו ,2 המשפחות האחרות רוצים לבנות מחסן גם.
הוא מתנגד וטוען שיש חוק התיישנות על המחסן (למרות שלא הכשיר אותו בעירייה).
בנוסף הוא בנה על השטח המוצמד לדירה שלו - חנייה ,לא חוקית (כי אין יחס של 1:2 ,ומתנגד שיחסמו לו אתה החניה ברחוב !! סיפח לו גם את השטח הציבורי ברחוב).

מה אני יכול לעשות ?

ככל שהמחסן נבנה על שטח משותף הרי שלוועד הבית קמה עילה לדרוש את סילוק ידו של השכן מהשטח המשותף, ולעניין ההתיישנות - ככל שאתה מכוון לעניין עבירת בניה אזי על שימוש במחסן שנבנה ללא היתר אין התיישנות זו עבירה מתחדשת. וכאשר מדובר במקרקעין הדבר תלוי באופן רישומם (טאבו יוצ"ב), ובכל מקרה אתם זכאים לדרוש את השבת השטח המשותף, שכן הוא עושה בו שימוש רציף. לעניין החניה ברחוב ככל שמדובר בשטח צמוד לדירו הוא זכאי לעשות בו ככל העולה על רוחו למעט במקרים שזה פוגע ביתר בעלי הידורת ובשטחים משותפים

17/07/2013 07:43 אורית תיקון רכוש משותף. תיקון רכוש משותף.
אני מתגוררת בבנין בעל 6 שכנים, בקומה האחרונה.
יש לי נזילות רבות בגג ובקירות הבית.
רציתי לדעת:
1. האם קירות חיצונים נכללים ברכוש המשותף?
2. האם תיקון שלהם חל על כל הדירים , גם אם הרטיבות באזור דירתי בלבד?
3. יש לנו גג רעפים ומתחתיו שפוך גג בטון
האם יש חוקים לגבי טיפול בגג הבטון ( צביעה בצבע אוטם כל מספר שנים וכו).
השכנים מתנגדים לכל טיפול בגג הבטון. עד עכשיו עשיתי טיפולי צביעה על חשבוני שהתגלו ביעילים, אבל הם מוכנים לדבר על תיקון הרעפים בלבד ( דבר לא יעיל כיוןן שהרעפים ישנים ונשברים כל הזמן, לכן גשם חודר ומרטיב את גג הבטון).

לשאלתך הקירות החיצוניים של הבנין הם רכוש משותף. בנוסף ככל והגג הינו רכוש משותף אזי על כלל בעלי הדירות לשאת בעלויות תיקון ואיטום הגג לרבות יקון הרעפים. אני מניח שאין כבר אחריות של הקבלן שבנה את הבנין ולפיכך אין כל חוקים לעניין טיפול בגג הבטון.

16/07/2013 15:22 טל מרפסות וחדר שינה מרפסות וחדר שינה
האם החוק אומר משהו נגד בניית סלון ומרפסת בצמוד לקיר חדר שינה של דירה שכנה?

הקלד את תגובתך

04/03/2013 15:33 חיים תשלום ועד בית של דירה בשכירות תשלום ועד בית של דירה בשכירות
אני גר מעל לשנה בשכירות ושילמתי 100 שקלים לחודש ועד בית,
כעט בהארכת החוזה אני נדרש לשלם זאת שוב,
לבקשתי ראיתי את הוצאות והכנסות הבניין ואני לא יודע מה מזה שייך לי כשוכר,
האם אני צריך להשתתף בחשמל מדרגות, נקיון, וגינון בלבד או שהוצאות נוספות כמו עץ שהתמוטט או תיקון בריכת ביוב משותפת, או נטיעת שתילים חדשים,או שיפוץ כלשהו גם כן חלק מהתשלום שלי.
מודה לכם מאד,
חיים

החבות שלך לשלם מיסי וועד בית נובעת מההסכם שלך עם בעל הדירה. באופן כללי הינך חייב בתשלום כפי שנקבע ע"י אסיפת הדיירים לשם אחזקה שוטפת וסבירה של הבניין- כך שעליך לברר מה נכלל באחזקה השוטפת בד"כ תיקונים והוצאות חריגות אינם נמנים בהוצאה השוטפת ובהם חייב לשאת בעל הדירה

שלום - האם יש חוק המפרט מה נכלל בהוצאות ועד בית - מה נכלל בהגדרה של תיקונים לעומת אחזקה שלוטפת?

הוצאות שוטפות הן כל הוצאה אשר וועד הבית מוציא באופן שוטף למשל ניקיון גינון וכיוצ"ב, לעומת זאת תיקונים אשר ההוצאות בגינן הן חד פעמיות למשל צביעת חדר מדרגות זיפות גג

14/07/2013 19:28 צבי רנרד בנין משותף-בעיות עם ועד הבית בנין משותף-בעיות עם ועד הבית
א. כבעל דירה בבניין משותף אני רוצה לעיין בספרי החשבונות של ועד הבית. האיש המשמש כוועד הבית שנים רבות-מסרב כבר הרבה זמן גם לי וגם לפונים אחרים.
האם הוא חייב להראות לי את המסמכים החשבונאיים-לא רק האחרונים?

ב. בבניין מספר רב של דיירים. אותו איש ועד דאג מיזמן-באישורים מתאימים-לבנות מספר מחסנים לבעלי דירות שהיו מוכנים לשלם עבור בניית המחסן לכל אחד ששילם על כך.
הבניין עדיין לא רשום בטאבו אלא בספרי חברת בניה גדולה (רסקו). החברה פועלת להעביר את הדירות והמחסנים בטאבו.
היא פונה כבר מעל חצי שנה לאיש הועד הנ"ל לקבל רשימה כל דירה ומספר המחסן שלה (במידה ויש מחסן לדירה זו).
איש הועד כל הזמן מתחמק. כיצד אפשר לאלצו להמציא את הרשימה לחברת הבניה?

בניית המחסנים נעשתה לפני יותר מ-20 שנה והנתונים כנראה ישנם.

ראשית נציגות מחוייבת להמציא את כל המסמכים. לעניין המצאת המסמכים לחברההקבלנית עליו לעשות כן באופן דחוף- הינך יכול לבקש לזמן אסיפת בעלי דירות דחופה שתחייב אותו להמציא את הנתונים ו/או לפנות למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך בתביעה לצו עשה אשר תחייב אותו להעביר את המסמכים לחברה הקבלנית

14/07/2013 18:36 נופר אפרת יפוי כח באסיפת דיירים יפוי כח באסיפת דיירים
בעל דירה בבניין שרוצה שבעל דירה אחר בבניין י,יצג אותו באסיפת דיירים, כאשר אין הסכמה אחרת בתקנון הבניין ואנו פועלים לפי הוראות התקנון המצוי, האם חובה לחתום על יפוי הכח בנוכחות ואשור עורך דין, או שאפשר לתת יפוי כח תוך ציון תעודות זהות ובחתימת יד של בעל הדירה. נא להבהיר הוראות החוק ומה צריך להופיע ביפוי הכח כדי שיהייה תקף.
האם יש הוראה שונה למתן יפוי כח מבעל דירה אחד לבעל דירה אחר בבניין, לעומת מתן יפוי כח מבעל דירה לצד ג שאינו בעל דירה בבניין.

מתן ייפוי כח לאדם אחר להצביע ו/או לייצג באסיפת דיירים רצוי כי ייפוי הכח יהא מאומת ע"י עו"ד. בייפוי הכח צריך להופיע שמו המלא של מיופה הכח מספר תעודת זהותו והענין לשמו הוא מיופה כח.

13/07/2013 16:03 ישראל תיקון נזילה בביוב תיקון נזילה בביוב
בהמשך לשאלתי מ 12/7/13, זאת בדיוק השאלה: האם חיבורו של דייר אחד בלבד לבור ביוב מהווה רכוש משותף, אם לאו .
תודה

יש לבדוק זאת עם בעל מקצוע בהתאם לתוכניות המקוריות של הבניין ולקבוע האם מדובר בתשתית משותפת או לא.

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.