ניתן להביא החלטה באסיפת דיירים קרובה שלא להשאיר שקיות אשפה בחדר המדרגות.
ואם הדבר אינו צולח לשלוח מכתב מעו"ד
ניתן לכנס אסיפה של בעלי הדירות ולקבל בה החלטה המסדירה את דרכי החניה בחניותהחופשיות. אם דבר זה אינו עוזר הרי שניתן לפנות למפקח על רישום המקרקעין בתביעה מתאימה
עליך לפנות לעו"ד שיגיש עבורך תביעה לצו עשה שבית המשפט יורה לשכן לתקן את הנזילה- הענין הוא באחריותו.
ניתן לערער על החלטת השופט לעניין גובה הוצאות במסגרת ערעור על פסק הדין כולו.
העובדה שבפסק הדין לא מוזכר עובדת היותך בעלים אינה עילה לערעור שכן הוא נסמך על מסמכי הטאבו ברמה הכללית ניתן לפנות בבקשה לשופט להבהיר את פסק הדין כך שיהיה ברור כי עפ"י מסמכי הטאבו הבעלות היא שלך.
את רשאית לפנות למפקח על רישום המקרקעין להוציא צו שיורה על מניעת החניה אצלך בחניה ולבקש במסגרתו למנות מודד מטעם המפקח .
שופט אינו מחוייב לרשום כל דבר בפרוטוקול הרבה פעמים מנהלים דיון גם לא לפרוטוקול.
רצוי שתהיה קביעה שיפוטית שמאפשרת לך לשים עמוד.
האם הערעור על גובה ההוצאות הוא במחוזי ? שמעתי שהם די מצדדים בפסקי דין של שופטים ויכולים אף "להעניש" אותי. אין למי מושג למה קבע השופט החזר חצי הוצאות, כשלא הסכמתי לפשרה צעק עלי ואמר : מה האמוציות האלה, מה זה 800 שקל, כאילו מה אני עושה ע נין מכמה גרושים.. פסק מחצית הסכום, אולי בגלל דמעות הניתבעת.
האם יש לי סיכוי לקבל את מלוא הוצאותי במחוזי ? האם יש לי בכלל עילה הגיונית ?
לא הבנתי את השורה האחרונה שלך - "רצוי שתהיה קביעה שיפוטית שמאפשרת לך לשים עמוד " (בחניה) . ממי עלי לבקש את הרשות הזו ?
ואחרונה - אני אישית לא מעונינת במודד, החניה שלי ברורה מאד, שניה משמאל,
חוששת שהחונה בחנייה שלי תבקש מודד ותקבל, וזו תהיה חותמת לכך שהחניות ב ינתיים על בסיס מקום פנוי .
כאילו ייתן לה הצדקה לחנות בחניה שלי,
האם אני לוקחת עלי את הסיכון הזה בבואי לבקש צו שיורה ע ל מניעת חניה אצלי בחניה מצד השכנה "הסוררת "???
מה דעתך ?
תודה על התעמקות.
.לא רוצה להפסיד .
ערעור על החלטות המפקח הינו בבית המשפט המחוזי ועליו להיעשות 45 יום מיום שהומצא לך פסק הדין עליו מבקשים לערער.
ברמת העיקרון בשטח שלך את רשאית לעשות מה שאת רוצה כל עוד זה לא פוגע בשטחים של אחרים, אך רצוי שתהא קביעה שיפוטית שמאפשרת לך לשים עמוד בחניה, זאת ככל שאת מגישה תביעה למפקח במסגרת צו מניעה מניעה בחניה . תמיד ישנו סיכון שנכננסים לבית המשפט כי אין וודאות בתוצאה.
עדין לא ברור למה אתה מתכוון - מה זה קביעה שיפוטית שמאפשרת לי לשים עמוד בחניה ? האם אני צריכה רשות מבית המשפט לשים את העמוד בחניה ?
אני הייתי בתביעות קטנות ושם קבע לי השופט החזר מחצית הוצאות שכ"ט עו"ד עבור מכתב התראה לניתבעת השכנה שתפסה את החניה שלי.
הוא לא ציין בפרוטוקול או בפסק הדין שהחניה היא קנין שלי על פי כל מסמכי הטאבו. הוא רק הסביר את זה בעל פה לשכנה הניתבעת.
הגשתי אתמול בקשה לתיקון ולהוספת קביעה זו על ידי השופט בתוך הפרוטוקול, זה יחסוך בעתיד אי הבנות.
האם הוא יכול לעשות זאת , אם ירצה, בלי מעמד כל הצדדים ? על דעת עצמו ?
אני רוצה לפנות למפקח שיוציא צו מניעת חניה, אבל חוששת שהוא יגיד קודם תביאו מודד, האם יכול לקרות מצב כזה ? אני רוצה רק צו מניעת חניה. ולא מודד.
האם לשם קבלת צו מניעת חניה נגד השכנה , שכרגע לא חונה, אבל היא הפכפכה ואני יודעת שבעוד כמה חודשים היא כן תחנה, האם לשם קבלת צו זה השופט צריך לשמוע גם את השכנה ואת טענותיה שעד היום היה נהוג חניה על בסיס מקום פנוי, ושהחניות לא מסומנות ברור (המקום של החניה שלי מאד ברור)
אם היא תבקש מודד במסגרת הבקשה שלי לצו מניעה, האם השופט יכול להחליט שהוא לא נותן צו מניעה , אלא צריך מודד.
זה מצב שהייתי רוצה שלא יקרה.
אני צריכה רק את צו המניעה נגד החונה בחנייה שלי, ושום מודדים. (זו הוצאה)
תודה על הבהרה נוספת בדברים שמטרידים אותי.
את לא צריכה רשות במסגרת צו המניעה לחניה הייתי מכניס את זה כפי שציינתי כבר .
ברמה הכללית צו מניעה לחניה בחנייה שלך אינו דורש מודד- אך יכולה לעלות טענה מה גבול החניה שלך. אין דרך לדעת את זה הליכים משפטיים עולים כסף תעשי את השיקולים שלך..
לשם קבלת הצו יתקיים דיון במעמד הצדדים בו תינתן אפשרות לשכנתך להביע את עמדתה.
אם השכנה תטען שהיא כבר במילא לא חונה בחנייה שלי, האם זה יכול למנוע ממני לקבל צו מניעה מהשופט נגדה לגבי החניה שלי ? (היא הפכפכת)
לפעמים באקראי חונים גם שכנים אחרים, היא תפסה קבע.
האם יש דבר כזה להוציא מראש צו מניעה נגד כל הדיירים ?
איך לגרום להם להבין את זה, חוץ מלתקוע עמוד בתוך החנייה שלי כפי שהצעת.
ניתן לציין כי כל הדיירים בבניין חונים לך בחניה - ולבקש צו מניעה קבוע כנגד כולם .
תודה על ההבהרות .
האם צריך לבוא למפקח עם רשימת שמות כל דיירי הבנין והפרטים האישיים שלהם ?
אני מציע כי תקחי עו"ד
לא הבנתי מה המקרה תכתוב ברור בבקשה.
אני מציע לשלוח להם מכתב רשמי מעו"ד , ככל הודבר לא יסייע יש לפנות לבית המשפט בתביעה לצו עשה ותביעה כספית.
האם כוונתך היא להצמיד לכל בעל דירה חלק מהחניה?
לא מובן מה הכוונה לבעיות תנועה.
מן האמור בפניייתך עולה כי המגרש רשום בטאבו במושע והינו בבעלות משותפת ועליו בנויים שתי דירות במקרה כזה קיים צורך בסהסכם שיתוף שיסדיר את הזכויות בין הבעלים בקרקע ובבנוי עליה עד שירשם בית משותף אשר ייחד כל דירה לבעליה. הרישום עולה סכומים לא מבוטלים ונקרא הליך של רישום בית משותף ומתבצע אצל המפקח עח רישום המקרקעין באיזור המגורים.
מתנצלת שלא פירטתי יותר; מדובר בקבוץ לפני שיוך. בתים דו קומתיים על מגרש שלא ניתן לחלוקה "פיזית" עקב מיקום המבנים. האם ניתן יהיה שבעלי הדירה בקומת קרקע יהוה הבעלים היחידים של המגרש? האם ניתן שהקבות יהיה בעל הדירה בקומה שניה ללא חלק במגרש? האם ניתן למנוע מדיירי קומה 2 להרחיב דירתם (על המגרש )? בעצם, האם יכול להיות בית משותף כאשר הקרקע אינה משותפת?
אני מודעת למורכבות ההליך בקבוץ מול המנהל אך איני יודעת את התקנות וחוקי המנהל בעניין.
כאשר נרשם בית משותף הקרקע עליו נבנה הבניין כבר אינו נחשב מגרש אלה גוש חלקה ותת חלקה אשר מהווה יחידת מגורים, יכול להיות מצב שכמה דירות יהיוה בבעלות אותו אדם. ברישוממים של הבית המשותף מפורט מה צמוד לכל דירה זה יכול להיות מחסן חניה חצר פרטית ויוכצ"ב. ובכל בית משותף ישנם שטחים משותפים אשר לשם הצמדתם לדירה זו או אחרת נדרשת הסכמה של בעלי הדירות. כל עוד לא נרשם בית משותף בהסכם שיתוף נניתן לקבוע כל דבר שיעלה על דעת בעלי הזכויות.
ככל שהגג הינו משותף וועד הבית לא דואג לתיקון ולאסוף כסף מאת כלל בעל הדירות בבניין -אני מציע כי תדאגי לכנס אסיפה של בעלי הדירות בענין תיקון הגג ולדאוג לקבל שם החלטה לעניין התיקון . ככל והליך זה אינו צולח הינך יכולה להגיש תביעה כנגד הנציגות וכנגד בעלי הדירות בבניין לצו עשה שיתקנו את הגג או לתקן בעצמך על חשבוך ולתבוע את עלות התיקון מאת כלל בעלי הדירות.
המשמעות של רישום בטאבו היא הצהרתית וכן לעניין התיישנות במקרקעין. הרישום הינו רצוי כדי שידעו מהם מהות הזכויות בנכס(חכירה, בעלות וכיוצ"ב), אם מדובר ברישום של בית משותף בטאבו העלויות הן גבוהות, אם מדובר בעלויות של רישום זכויות בדירה הרשומה כבר בטאבו ורק במסגרת מכירתה מבקשים לרשום את העברת הזכויות העלויות הן כמה מאות שקלים. הקשר בין המנהל לטאבו הוא כי רוב הקרקעות במדינה הן בבעלות מנהל מקרקעי ישראל שנרשם בטאבו כבעלים ורוכשי הדירות נרשמים כחוכרים ובמקרים מסויימים לשם העברת זכויות נדרשת הסכמת מינהל מקרקעי ישראל(בעיקר בבניה לא רוויה).
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.