ככל וקו המים הבעייתי הינו בשטח הפרטי של הבניינים האחריות היא על בעלי הדירות בבניינים,
מתיאור המקרה עולה כי אכן מדובר ברכוש משותף וכי השימוש שנעשה על ידי הדיירם הינו שימוש מקובל וסביר. עליך לטעון שהשימוש בספסל אינו מקובל ואינו סביר שכן רמת האינטנסביות של השימוש בו חורגת מהמקובל ופוגעת בהנאה שלך מן המקרקעין שבבעלותך, אך קשה לי להאמין שהטיעון הזה יתקבל, לשיטתי עליך לנסות בהסכמה לנסות ולהזיז את הספסל למיקום אחר חליפי אשר לא יפגע באף אחד. הינך רשאית לפנות בתביעה למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגורייך.
בהתאם לאשר נקבע בחוק המקרקעין הנכם נדרשים לשאת עפ"י חלקכם היחסי בהוצאוות הפעלתה והחזקתה של המעלית. אך הנכם רשאים לקבוע בתקנון מוסכם כי ההוראה בדבר החזקת והפעלתה של המעלית לא יחולו עליכם.
ככל שמדובר בצינור שהוא חלק מתשתית משותפת הרי שהאחריות לתקן חלה על הנציגות - והעלות חלה על כלל בעלי הדירות ככל שנגרמו נזקים הרי שעל כללל בעלי הדירות לשאת בהם באופן משותף.
תודה על ההתייחסות המהירה..
לטענתו מהאגודה לתרבות הדיור נאמר לו כי החלק האנכי (המוברג לחלק האופקי שעובר בכל הדירות) הינו רק שלי ולכן חובת התיקון היא עלי. האם יש הפרדה מבחינה משפטית בין הצינור האנכי אליו אפשר להתייחס כ"שייך לי" ובין הצינור האופקי המשותף?
אני מציע כי תפנה לאגודה לתרבות הדיור שתגשר ביניכם.
הנך רשאי לפנות למפקח על הבתים המשותפים או לבית המשפט בבקשה למתן צו עשה שיורה לשכן לתקן את התקלה. לחליפין ככל שניתן לתקן את התקלה מהדירה שלך אתה יכול לתקן על חשבונך ולתבוע את השכן על עלות התיקון והנזק שנגרם.
אני הייתי מציע לשלוח מכתב התראה שנכתב ע"י עו"ד ואם זה לא יעזור להגיש תביעה דחופה לצו עשה שבית המשפט יורה לו להשלים את העבודה.
תודה רבה,
האם קיים פה עו"ד שעובד באזור הדרום, באר שבע, מה עלות שליחת מכתב כזה?
איך מגישים צו כזה?
אם אתה חפץ בכך אתה רשאי לבקש את פרטי ההתקשרות עימי באתר
לדעתי ניתן לשלוח מכתב התראה מעו"ד על מטרדי רעש וכן על פגיעה בהנאה ושימוש סביר במקרקעין ואם זה לא עוזר להגיש תביעה.
ככל שהחדר אכן הוצמד לדירתך בהסכמת הדיירים עליך לקבל הסכמה כתובה של אסיפת הדיירים להצמדת החדר וניתן לרשום את החדר בטאבו ע"י תיקון צו רישום הבית המשותף בלשכת רישום המקרקעין(טאבו), שהינו הליך בירוקרטי ורצוי שיעשה על ידי עו"ד בשיתוף בעלי המקצוע הרלוונטיים.
ככל שההחלטה על התקנת דלת הכניסה נתקבלה כדין ע"י אסיפת בעלי הדירות אזי רשאית אסיפת בעלי הדירות להחליט ברוב קולות על התקנת דלת כניסה ונעילתה. כמו כן ככל שהוחלט להתקין אינטרקום ומדובר בהחלטה אשר שומרת על הקיים ולא משביחה אזי ניתן לחייב בעל דירה בתשלום הוצאות לעניין האינטרקום.
מדובר במתן זכות שימוש ייחודית בשטח משותף, לא ראיתי את ההסכם אך ברמה הכללית הסכם שימוש ניתן לסיים בהחלטה של אסיפת בעלי הדירות, עליך לבקש להמשיך את הסכם השימוש ככל ויש לכך אפשרות בהסכם המקורי כפי שאת טוענת. כמו כן לעניין הדיירת שמסרבת לשלם הרי שאין להתנוןת תשלומי וועד בית בפעולה כלשהי של הנציגות או של אסיפת בעלי הדירות, והיא רשאית להגיש תביעה כנגד הנציגות ו/או כנגד מי מבין הדיירים.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.