סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,751)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

06/08/2013 18:16 ישראל ייני צריכת מים משותפת בצנרת המשותפת לכמה בנינים צריכת מים משותפת בצנרת המשותפת לכמה בנינים
אני גר הרחוב הוורדים בנשר.משעון המים של העירייה יוצא קו מים המתחבר ל-4 בנינים.קו המים דולף והצריכה המשותפת מחולקת בין כל הדיירים של 4 הבניינים.האם ניתן לחייב את העירייה להתקין שעון מים בכניסה לכל בניין ולחייבה בהוצאות של החלפת הקו המשותף ובהתקנת השעונים.האם העירייה אמורה לשאת בחלק מהצריכה המשותפת או בכולה במקרה הנדון.במקרה שלנו העיריה לא היתה מוכנה לשאת באחריות והניסיון בלגייס כסף מכל הדיירים להחלפת הקו הפגום כשל.הבזבוז היה גדול כ-200 ש"ח תוספת ממוצעת חודשית לכל דייר למשך 6 חודשים.האם במקרים שכאלו חובתה של העירייה להתערב בכדי למנוע בזבוז מים עצום.

ככל וקו המים הבעייתי הינו בשטח הפרטי של הבניינים האחריות היא על בעלי הדירות בבניינים,

06/08/2013 09:33 בלום מטרד מטרד
אני גרה בבית משותף בדירת קרקע בבעלותי. בערך כשני מטר (אולי פחות)מתחת לחלוני ממוקם ספסל במתחם שטח הבנין. ספסל זה מהווה מטרד מכיוון שיש עוד 15 דיירים המנצלים אותו להנהתם ועושים רעש . הספסל ממוקם בסמוך לחדר השינה .חלק יושבים ומעשנים ,חלק יורדים עם הילדים וזה מאד מפריע כי הרעש הוא מטריד. אבל ועד הבית לא משתף פעולה ולהיפך החתים את כל הדירים להתנגד להזיז את הספסל. כמו כן מגיעים בני משפחה שלא גרים בבנין ויושבים שם. פניתי לתרבות הדיור והם אמרו שכיוון שזה רכוש משותף אין מה לעשות. הם לא יושבים בין 14-16. חלק מהדירים אף מגדיל ועושה דווקא כשמבקשים שקט. איך מטפלים בנושא ?

מתיאור המקרה עולה כי אכן מדובר ברכוש משותף וכי השימוש שנעשה על ידי הדיירם הינו שימוש מקובל וסביר. עליך לטעון שהשימוש בספסל אינו מקובל ואינו סביר שכן רמת האינטנסביות של השימוש בו חורגת מהמקובל ופוגעת בהנאה שלך מן המקרקעין שבבעלותך, אך קשה לי להאמין שהטיעון הזה יתקבל, לשיטתי עליך לנסות בהסכמה לנסות ולהזיז את הספסל למיקום אחר חליפי אשר לא יפגע באף אחד. הינך רשאית לפנות בתביעה למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגורייך.

05/08/2013 15:33 אורי יסוד תשלום לועד הבית בהפחתה של אי שימוש במעלית תשלום לועד הבית בהפחתה של אי שימוש במעלית
בביתנו שני מיני קוטג'ם שהכניסה אליהם היא מקומת הכניסה .
האם רשאים בעלי המיני קוטג'ים להפחית מתשלומם החדשי עקב אי שימוש במעלית לכאורה .

בהתאם לאשר נקבע בחוק המקרקעין הנכם נדרשים לשאת עפ"י חלקכם היחסי בהוצאוות הפעלתה והחזקתה של המעלית. אך הנכם רשאים לקבוע בתקנון מוסכם כי ההוראה בדבר החזקת והפעלתה של המעלית לא יחולו עליכם.

31/07/2013 09:10 שכן צינור ביבוב משותף צינור ביבוב משותף
שלום רב,
אני גר בבניין משותף (ישן). צינור הביוב מתחת לשירותים יוצא אצל השכן מתחתי (באופן אופקי מקביל לתקרה שלו) ומתחבר לצינור האנכי שעובר בכל הדירות. השכן פנה אלי בבקשה להחליף את הצינור כיוון שהוא חלוד.
א. האם הצינור באחריותי או באחריות הועד. ב. האם אני צריך להחליף לו צינור חלוד או רק במקרה של נזילה. ג. האם במקרה של נזילה אני צריך לפצות אותו גם על נזק אחר במידה וייגרם.
אודה לתשובתך.

ככל שמדובר בצינור שהוא חלק מתשתית משותפת הרי שהאחריות לתקן חלה על הנציגות - והעלות חלה על כלל בעלי הדירות ככל שנגרמו נזקים הרי שעל כללל בעלי הדירות לשאת בהם באופן משותף.

תודה על ההתייחסות המהירה..
לטענתו מהאגודה לתרבות הדיור נאמר לו כי החלק האנכי (המוברג לחלק האופקי שעובר בכל הדירות) הינו רק שלי ולכן חובת התיקון היא עלי. האם יש הפרדה מבחינה משפטית בין הצינור האנכי אליו אפשר להתייחס כ"שייך לי" ובין הצינור האופקי המשותף?

אני מציע כי תפנה לאגודה לתרבות הדיור שתגשר ביניכם.

02/08/2013 09:32 דבי אברבנאל נזילה משכן נזילה משכן
מאז אוקטובר 2012 קיימת נזילה ממטבח השכנים שגרים מעליי. בהתחלה הנזילה באה לידי ביטוי רק בתקרת המטבח שלי. לאורך כל הזמן מי שאחראי לתיקון מטעמו של בעל הדירה היא "חברת שחר". החברה מתעקשת שהכל תקין. לטענתם הצינור שבין הכיור לביוב הוחלף. הבאתי אינסטלטור שלי שאמר כי התיקון לא נעשה ככראוי והנזילה נמשכת. היום גיליתי כי ארון המטבח הצמוד לקו הביוב נקרב לחלוטין. זהו ארון חדש לגמרי. בדצמבר 2011 גמרתי שיפוץ שלם בדירה שכלל גם החלפת כל הצנרת בבית והחלפת כל המטבח.
עלי לציין כי אני חולה בטרשת נפוצה. אני חיה על קצבת ביטוח לאומי ומעט חסכונות.
קשה לתאר באיזו עקה נפשית אני נמצאת כתוצאה מהנזקים לרכוש שעליו הוצאתי מכספי כדי שיתאים וינגיש לי את ההתנהלות במטבח.
מה עלי לעשות כדי שהסאגה הזאת תבוא לסיומה בדרך המהירה ביותר. האם אני יכולה להכניס אינסטלטור שלי מוסמך ובעל רשיון כדי שיסיים את התיקון הקלוקל של חברת שחר. האם אני יכולה לדרוש כי כל התיקונים בדירתי יעשו לאחר מכן על ידי בעלי מקצוע שעשו את העבודה בזמנו.
תודה מראש על כל תשובה

הנך רשאי לפנות למפקח על הבתים המשותפים או לבית המשפט בבקשה למתן צו עשה שיורה לשכן לתקן את התקלה. לחליפין ככל שניתן לתקן את התקלה מהדירה שלך אתה יכול לתקן על חשבונך ולתבוע את השכן על עלות התיקון והנזק שנגרם.

29/07/2013 09:19 ליאור תיקון גג ע תיקון גג ע"י בעל מקצוע
שלום רב,
אני ועד בית בבנין רב קומתי עם 34 דירות, אני בעל דירה בבניין.
היו נזילות בגג לכן הזמננו בעל מקצוע שיתקן את הגג, הוא קבע מחיר של 4500 ש"ח.
סיכמנו שהוא יקבל מקדמה בסך 2000 ש"ח ובתום התיקון לאחר בדיקה יקבל את שאר הכסף. כל זה נרשם בקבלה שהוא רשם לנו במעמד הזמנת העבודה חתום על ידיו.
הוא עובד לא מקצועי ועבר יותר מחודש מתחילת העבודה, הוא לא סיים את העבודה, לא רוצה לסיים את העבודה ולא רוצה להחזיר את הכסף. לטלפונים הוא לא עונה מדי פעם עונה בסמסים וממשיך להתחמק.
כיצד עלי לפעול ע"מ להחזיר את הכסף?

אני הייתי מציע לשלוח מכתב התראה שנכתב ע"י עו"ד ואם זה לא יעזור להגיש תביעה דחופה לצו עשה שבית המשפט יורה לו להשלים את העבודה.

30/07/2013 10:46 ליאור גג

תודה רבה,
האם קיים פה עו"ד שעובד באזור הדרום, באר שבע, מה עלות שליחת מכתב כזה?
איך מגישים צו כזה?

אם אתה חפץ בכך אתה רשאי לבקש את פרטי ההתקשרות עימי באתר

29/07/2013 15:20 דורון בריכת שחייה בדירת הגן של השכנים - הפך למטרד בריכת שחייה בדירת הגן של השכנים - הפך למטרד
שלום רב,
בדירת הגן שמתחתינו בנו השכנים בריכת שחייה עגולה וגדולה ומאז, שישו ושימחו, צרחות וצעקות עד לב השמיים כל יום ובכל שעות היום.
מה ניתן לעשות על מנת לפתור את הבעיה, הבית הוא כמובן בית משותף...

תודה על התיחסותכם,
דורון.

לדעתי ניתן לשלוח מכתב התראה מעו"ד על מטרדי רעש וכן על פגיעה בהנאה ושימוש סביר במקרקעין ואם זה לא עוזר להגיש תביעה.

29/07/2013 13:00 אלי האם החדר על הגג שלי האם החדר על הגג שלי
בניתי חדר על הגג בבית משותף ישן בהיתר עם חתימות של חלק מהדיירים ,ללא תמורה.האם אני יכול לרשום בטאבו את החדר והמרפסת ואם כן כיצד?

ככל שהחדר אכן הוצמד לדירתך בהסכמת הדיירים עליך לקבל הסכמה כתובה של אסיפת הדיירים להצמדת החדר וניתן לרשום את החדר בטאבו ע"י תיקון צו רישום הבית המשותף בלשכת רישום המקרקעין(טאבו), שהינו הליך בירוקרטי ורצוי שיעשה על ידי עו"ד בשיתוף בעלי המקצוע הרלוונטיים.

25/07/2013 08:15 אתי לוין התקנת דלת כניסה התקנת דלת כניסה
שלום רב, אני בעלת בית בבנין משותף לדירות פרטיות, משרדים וחנויות בחזית.
כמה דיירים החליטו על דעתם וללא שיתוף וידיעתי , להתקין דלת כניסה ראשית לבנין ואינטרקום.
את האינטרקום לא התקינו לכולם אלא רק למי שההשתתף בתשלום ובסופו של דבר הביאו לדייר שלי מפתח לדלת הראשית, מה שבעצם מצריך אותו לרדת שלוש קומות כל פעם שמישהו מגיע אליו בכדי לפתוח את הדלת הראשית.
לדעתי אין הם יכולים להחליט לבדם ולגרום לי ולדייר שלי עוגמת נפש שכזאת, ולכן ביקשתי שישיארו את הדלת פתוח שכן אין הם יכולים להחליט על דעתם בלבד .
שאלתי היא : מה אומר החוק ? האם הם יכולים לעשות מעשה כזה ? האם מותר לי באם הם מתעקשים לנעול את הדלת פשוט לפרק את מנגנון הנעילה עד להחלטה משותפת איך להתקדם ?

תודה מראש
אתי לוין

ככל שההחלטה על התקנת דלת הכניסה נתקבלה כדין ע"י אסיפת בעלי הדירות אזי רשאית אסיפת בעלי הדירות להחליט ברוב קולות על התקנת דלת כניסה ונעילתה. כמו כן ככל שהוחלט להתקין אינטרקום ומדובר בהחלטה אשר שומרת על הקיים ולא משביחה אזי ניתן לחייב בעל דירה בתשלום הוצאות לעניין האינטרקום.

25/07/2013 09:48 פרידמן ג'ני בית משותף בית משותף

ישנה חניה בחצר הבית המשותף שבזמנו אפשרו
לנו חניה עבור בעלי הנכה.
אך בעלי נפטר בינתים,בזמנו כאשר איפשרו לבעלי לחנות נערך הסכם ביננו
המחייב אותנו ואת הועד הזה וגם את אלה שבאים אחריו,להלן שני ציטוטים מההסכם.
1.מוסכם בין הצדדים כי הועד-יעניק עדיפות ראשונה לשכירת ה"חניה "לדיירי דירת משפ'
פרידמן{בתשלום כמובן ואת זה אני עושה}.
2.ככתוב:
הסכם זה מחייב:

א נציגות הבית המשותף הקיימת וכל נציגות חוקית רלוונטית שתבחר בעתיד.

דיירת אחת מסרבת לשלם מאת מיסי וועד עד העברת החניה לשימוש כל דיירי הבניין
לפי החוק שנבדק הסכם הוא הסכם.
כיצד עלי להתנהג באופן החוקי?
מצפה להדרכתכם .

פרידמן ג'ני

מדובר במתן זכות שימוש ייחודית בשטח משותף, לא ראיתי את ההסכם אך ברמה הכללית הסכם שימוש ניתן לסיים בהחלטה של אסיפת בעלי הדירות, עליך לבקש להמשיך את הסכם השימוש ככל ויש לכך אפשרות בהסכם המקורי כפי שאת טוענת. כמו כן לעניין הדיירת שמסרבת לשלם הרי שאין להתנוןת תשלומי וועד בית בפעולה כלשהי של הנציגות או של אסיפת בעלי הדירות, והיא רשאית להגיש תביעה כנגד הנציגות ו/או כנגד מי מבין הדיירים.

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.