סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,751)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

06/10/2013 12:36 עמי מן גג לא משותף גג לא משותף
בבניין משותף קיים גג שעל חלקו בנויה דירת גג ועל חלקו השני לא נבנה דבר.
קיימות זכויות בנייה על הגג השני השייכות לבעל דירת הגג.
בעל זכויות הבנייה פנה לשאר הדיירים בדרישה להשתתף בהוצאות זיפות הגג.
מה החוק אומר בעניין זה .

ככל שמדובר בגג משותף אזי החובה לתשלום עבור זיפות הגג חלה על כלל בעלי הדירות, ככל ומדובר בגג אשר צמוד לדירה כזו אוא אחרת ומהווה חלק בלתי נפרד משטח הדירה אזי הזיפות חל עליו.

04/10/2013 11:53 ריקי האם עלי לשלם דמי שימוש עבור מעלית האם עלי לשלם דמי שימוש עבור מעלית
נכנסו לגור בבנין חדש בן 4 קומות לפי חצי שנה.אנחנו גרים בדירת הגן,ויש לנו כניסה נפרדת לדירה שלנו (ללא מדרגות).האם אנחנו לפי החוק,נצטרך לשלם עבור השימוש במעליתלמרות שבפועל כנראה לעולם לא נשתמש בה? האם יכולים לחייב אותנו?(כרגע אנחנו גרים בבנין ללא המעלית ,כיוון שהיא עדיין לא בשימוש)תודה מראש,ריקי

חוק המקרקעין קובע כי בעלי דירות הקרקע לא יישאו בעלויות התקנת המעלית אך יישאו בעלויות החזקתה.

05/10/2013 06:08 אושר אהרון השתלטות על שטח משותף השתלטות על שטח משותף
דייר השתלט על מחסן של הרכוש המשותף ונעל אותו .
1. מי אחראי למחסן הנ"ל ,הועד ? 2 כל דייר יכול למלא את המחסן כרצונו או רק ע"פ החלק היחסי של דירתו ?
3. האם צריך רוב של 75% ע"מ לפנות אותו ? יש רק 3 דיירים שרלוונטים לעניין , מה עושים ?
(הבניין הוא עם 4 דיירים ,כשדייר אחד מתוכם הוא עם כניסה נפרדת.)

הוועד אחראי לניהול השטחים המשותפים בבניין כולל המחסן ולשם כך עליו לדרוש מהדייר לסלק את ידו ולאפשר גישה לכלל בעלי הדירות לעשות בו שימוש. רצוי להעביר החלטה באסיפת הדיירים כי הדייר המשתלט יפנה ויסלק את ידו מהמחסן המשותף ויאפשר שימוש לכולם אך אין זו חובה גם הנציגות רשאית לנקוט נגדו צעדים כמפורט לעיל. אין זה רלוונטי אם אחד הדיירם הוא עם כניסה נפרדת כל עוד הוא שייך לבית המשותף.
השימוש במחסן אינו לפי חלק יחסי כל דייר רשאי לעשות בו שימוש סביר שאינו פוגע בשימוש של שאר בעלי הדירות.

03/10/2013 18:15 אפרת זיפות גג זיפות גג
לפני כשנתיים זיפתנו את הגג וקיבלנו אחריות לשלוש שנים. בחורף שעבר היתה חדירת מים ונגרם נזק לדירה בקומה השלישית. האם האחריות מחייבת את איש האיטום לתקן גם את הנזק שניגרם בתוך הדירה?

לא ברור לי מהו נוסח כתב האחריות אך ככל שנגרמו נזקים הם מחייבים את תיקון כלל הנזקים ולא רק את תיקון ואיטום פעם נוספת.

04/10/2013 11:22 שםאפרת אחריות

אין כתב אחריות אלא על החשבונית עצמה כתוב "שלוש שנות אחריות" האם אפשר לדרוש ממנו לשאת בעלויות התיקון בתוך הדירה?

לדעתי ניתן לחייבו בתיקון בדירה שכן הנזק נובע מהתיקון הכושל

03/10/2013 09:11 מיטל רשת יונים רשת יונים
אני גרה בבניין בן 9 קומות בקומה 8. השכן בקומה 5 מעוניין להתקין רשת נגד יונים. מאחר והקומות העליונות לא סובלות ממטרד זה וזה פוגע בנוף הפתוח ולאחר שביצעתי בירור עם המתקין, הצעתי לשכן להתקין עד קומה שביעית ואף להשתתף בעלות על מנת שלא יתייקר המחיר יותר מדי. עשיתי זאת לאחר ששוחחתי עם הדייר הנוסף בקומה 8 ועם הדיירת שמעליי בקומה 9 שניהם לא מעוניינים ברשת. השכן טוען שהוא יכול לחייב אותי להתקין על פי תקנות האגודה לתרבות הדיור מעל 51% מהדיירים. ולשאלתי, האם הוא יכול לחייב אותי או שתקנות אלה לא קבילות מאחר ומדובר באותו הפתרון רק על פחות קומות? שאלה נוספת, בקומה 9 קיים דייר נוסף שמסתור הכביסה שלו אינו בצד זה של הבניין. האם הוא יכול לחייב אותו להשתתף בתשלום?

ככל שמדובר בהתקנה של רשת בשטח משותף נדרשת הסכמה של רוב בעלי הדירות באסיפת הדיירים לשם מניעת נזק וככל שההחלטה תאושר תחייב את כלל בעלי הדירות לרבות השתתפות בעלות ההתקנה.

30/09/2013 14:34 משה נזילות מהדודים של השכנים נזילות מהדודים של השכנים
שלום אני גר בביניין משותף עם רעפים,בין הרעפים לתקרה שלי יש דודים של כול הדיירים ברגע שדוד מתפוצץ כול המים אצלי בדירה, קיימנו אספת דיירים ואף דייר לא מוכן לישמוע על תיקון בטענה שככה הם קנו את הבית, בדקתי מה אפשר לעשות התייעצתי עם ועד הבית והיא טוענת שאסור לי לעשות כלום כי היא תתבע אותי על זה שאני משנה את את הביניין. מה אני אמור לעשות?????? כול שני וחמישי יש לי נזילות בבית

ככל שהשטח בין הרעפים לתקרה הוא שטח משותף הרי שחלה חובה על הנציגות לדאוג לתיקון ובמימון של כל בעלי הדירות. ככל שמדובר בשטח משותף אתה זכאי להגיש תביעה לצו עשה שיורה לנציגות דלאוג לתיקון למפקח על רישום מקרקעין באיזור מגורייך

01/10/2013 15:26 משה תיקון נזילות

איך אני מתחיל בתהליך תביעה לצו עשה שיורה לנציגות לדאוג לתיקון?

פונה לעו"ד העוסק בתחום או ישנה אפשרות נוספת לתקן בעצמך ולתבוע את הנציגות ויתר בעלי הדירות

29/09/2013 19:57 משה לפידות ירושלים רחוב השושנה פוליקוב 11 ירושלים רחוב השושנה פוליקוב 11
הדייר בקומה התחתונה יצאה מהמרפסת לחצר המשותף סלל שביר פרץ את גדר הגינה וסגר את דלת הכניסה לדירתו בחדר המדרגות .במשפט בפני המפקח על המקרקעין הוחלט כי הוא צריך את רוב הדירים לשם כך שאלתי ,האם בכל מקרה של שינוי ואפילו מסוג זה יש לבקש רוב .ואם כך, באילו מקרים גם רוב לא קובע?

במקרה כזה צריך רוב של 75 % שכן מדובר בהצמדה בלתי חוקית של שטח משותף לשטח פרטי. ברוב השינויים נדרש אישור של רוב בעלי הדירות תלוי בפעולה

26/09/2013 20:07 ElzaN אופן חלוקת מיסי ועד התית אופן חלוקת מיסי ועד התית
כידוע לי ועל פי חוק המקרקעין, פרק ו', בתים משותפים, תשכ"ט-1969 נקבעים דמי ועד על פי שטחה של הדירה ביחס לרכוש המשותף.
כרגע בבניין שלנו נגבה סכום שווה‮ ‬לכל הדירה (220 ₪) למרות הפערים הגדולים בשטחי הדירות השונות – 15 דירות בנות 75.5 מ''ר ו-14 דירות בנות שטחים מ-85 עד 142 מ''ר.
פניתי בעניין הזה לועד והוא יזם אסיפה שבה היו הויכוחים הרבים והדיירים לא הגיעו להסכמה.
השאלה שלי:
- כיצד לגרום לדיירים לאכוף את החוק?

עניין נוסף: כידוע לי דמי ועד הבית נועדו לכסות את כלל ההוצאות כגון חשמל בכניסה לבניין, ניקיון חדר המדרגות, דמי שימוש במעלית, נזילות בצנרת הבניין וכל'. על פי חוק, לוועד הבית הסמכות לאשר תיקונים שוטפים בבניין.
השאלה:
- האם דיירי הבית המשותף נושאים בחלק היחסי לרכוש המשותף גם בעניין השיפוצים הנרחבים כגון החלפת דלתות פנום ואינטרקום, פוליש של ריצוף או צביעת הלובי?
- האם דמי ועד הבית נועדו לכסות גם את ההוצאות הללו?

בכבוד רב

אלזה


בהתאם לחוק המקרקעין והפסיקה מספיק דייר אחד שמתנגד לשלם מעבר למה שהחוק קבע -קרי לפי שטח יחסי ואז על כלל בעלי הדירות בבניין לשלם לפי חלק יחסי כקבוע בחוק המקרקעין לשם אכיפה ניתן להגיש תביעה כנגד הנציגות למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך הדבר חל גם לגביי הוצאות שיפוצים ברכוש המשותף.

A lot of thanks

19/09/2013 16:23 אדם חובות דייר שכיר חובות דייר שכיר
בבית משותף אני משכיר דירה בקומה אחרונה
הדייר גר בדירה 11 שנים
מי צריך לשאת בהוצאות סיוד וזיפות המשכיר או השוכר
האם כל דירי הבית המשותף חיבים להשתתף בהוצאה

ברמת העיקרון תלוי מה קובע הסכם השכירות ביניכם- אך באופן כללי תיקון מערכות הדירה ותיקון ליוקיים פיזיים כגון הגג הם על בעל הדירה .
ככל שהגג הינו גג משותף תיקונו חל על כלל בעלי הדירות בבניין

23/09/2013 19:38 אדם עלות תחזוקה

פעולת סיוד וזיפות אינן תיקון של ליקוי
אלא פעולות תחזוקה תקופתיות
ובמקרים רבים הן משולמות מקופת ועד בית
לענית דעתי ההוצאה צריכה לחול על השוכר
אודה על התיחסות נוספת

תחזוקה של מערכות לרבות זיפות גגות חלה על בעלי הדירות אלה אם נקבע משהו אחר בהסכם בינך לבין הדייר אך באופן כללי עליך לשאת בעלויות אילו שכן עליך לשאת בתיקון כל דבר השולל ו/או המגביל את השימוש במושכר עפ"י ההסכם ובהקשר זה אתה מופנה לחוק השכירות והשאילה

תחזוקה של מערכות לרבות זיפות גגות חלה על בעלי הדירות אלה אם נקבע משהו אחר בהסכם בינך לבין הדייר אך באופן כללי עליך לשאת בעלויות אילו שכן עליך לשאת בתיקון כל דבר השולל ו/או המגביל את השימוש במושכר עפ"י ההסכם ובהקשר זה אתה מופנה לחוק השכירות והשאילה

22/09/2013 12:58 דוד לינדנבאום השתלטות דייר/ים בעל/י חנויות על שטח בקומה מפולשת של בית משותף השתלטות דייר/ים בעל/י חנויות על שטח בקומה מפולשת של בית משותף
שלום,
בבנין עם 4 חנויות יש קומה מפולשת שבה השטח החשוף (רצפת המפולשת) מכוסה בזפת. השטח עם הזפת (חשוף לחלוטין ולא מקורה) הוגדר משותף בצו בתים משותפים, בבנין 10 דירות מעל לקומה המפולשת. שני בעלי חנויות הניחו ציוד וכל מיני אביזרים בקומה המפולשת ועושים בקומה כבשלהם מה ניתן לעשות כדי לחייבם לפינוי והשארת הקומה נקיה ולא שתראה כמו שטח בסלאם, הבנין במרכז העיר ראשל"צ, הבנתי היא שקומה מפולשת משמשת חיץ בין קומת החנויות לדירות כאשר פורצת שריפה האם נכון?
תודה,
דוד לינדנבאום

ניתן להגיש תביעה לצו מניעה שימנע שימוש במעבר יחד עם תביעה לסילוק יד והשבת מצב לקדמותו למפקח על רישום מקרקעין באיזור מגוריך

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.