השיעור הנדרש לאישור עי אסיפת בעלי הדירות הוא של 75 %מבעלי הזכויות לשם אישור תמא 38 הכוללת גם חניות. אתה יכול לפנות לוועדה המקומית במקום מגוריך ולברר כמה חתימות הם דורשים לשם הגשת הבקשה להיתר
הקלד את תגובתך
לטעמי במקרים מסויימים כל עוד הדבר לא מונע שימוש סביר ברכוש המשותף עי שאר הדיירים ייתכן ומדובר בדימוש סביר במקרקעין
תודה על תשובתך,
אבקש להבהיר את שאלתי ולציין כי בעלי האופניים, שמאחסנים את האופניים שלהם בקומות העליונות, עולים ויורדים כל יום עם האופניים, פוגעים ופוגמים בקירות חדר המדרגות, ששופצו ונצבעו לפני כ-4 חודשים, בכספי כל הדיירים, כאשר כבר ימים ספורים לאחר השיפוץ , נוצרו סימנים ושריטות בקירות ומיום ליום המצב הולך ומחמיר. כל פיניותי אליהם (הם חברי וועד הבית), לא הועילו - מה ניתן לעשות בנדון?
אודה שוב על תשובתך
בברכה,
מזי
להעלות את הנושא באסיפת בעלי דירות ולנסות להעביר החלטה שלא מאפשרת לאחסן חפצים בחדר המדרגות ובלובי ככל ויש מחסן לכל גירה או מחסן משותף או מקלט בו ניתן לאחסן הסיכוי יהיה רב יותר
אין בחוק התייחסות לרשת יונים ככל והקמת הרשת עשויה לפגוע בערך דירתך ובשימוש הסביר בה הינך רשאי לפנות למפקח על רישום המקרקעין ולהוציא צו מניעה כנגד עבודות אותן מבקשת הנציגות לבצע
ברמת העיקרון התקנת מזגן יכולה להוות שימוש סביר במקרקעין
כאשר המזגן גורם למטרדי רעש וכאשר ישנו מקום מיוחד המיועד לכך יכול הדבר להחשב כשימוש אסור אשר אינו סביר
הדייר רשאי לעשות בה שימוש
החובה האמורה לתשלום מיסי וועד בית היא על בעל הדירה מכח סעיף 58 לחוק המקרקעין. ניתן לחייב שוכר דירה בתשלום מיסים אילו מכחל הסכם השכירות בין הצדדים ואז החובה היא הסכמית/חוזית ולא מכח חוק המקרקעין.
הצמדות כאלו צריכות להיות מאושרות עי אסיפת בעלי הדירות ברוב של לפחות 75 אחוזים מבעלי הדירות וניתן להגיש תביעה לסילוק יד אצל המפקח על רישום מקרקעין
ככל והוא לא ממלא אחר הוראות פסק דין ניתן לפעול בבקשת ביזיון או בהוצאה לפועל לשם אכיפה
תודה על התשובה. אבל האם לא כל אסיפת דיירים כביכול תקנית, רשאית להעביר החלטות?
לשם הצמדה נדרשת הסכמה של 75 מבעלי הדירות בבית המשותף
תודה על התשובה, אך למעשה לא קיבלתי תשובה בעניין אישור לריצוף בשטח המשותף למרות ולאחר מתן פסק דין של המפקח שאין להתקין כל דבר מחובר לקרקע בשטח הנידון.
אודה לתשובה בעניין ספציפי זה. תודה מקרב לב.
ככל והריצוף שנע ש ה ינו בניגוד לפסק הדין מדובר בהפרה של פסק הדין וניתן לאכוף בהוצאה לפועל או בבקשת ביזיון לפי פקודת ביזיון בית המשפט
הקלד את תגובתך
ככל והגג של החדר הרביעי הפרטי אינו נכלל בשטחים המשותפים אזי החובה לתקן חלה על בעל הדירה
האם העובדה שהגג שייך לשכן ואינו מטופל ע"י וועד הבית משחרר את הדייר מחובת תשלום מיסי וועד בית עבור החדר הרביעי הזה?
על השכן לשלם עבור כל שטח דירתו בו הוא עושה שימוש
כל וומדובר בצנרת פרטית אין אפשרות לכפות על אדם פרטי
ככל והנזילה /רטיבות נובעת מדירתם של השכנים מלמעלה אזי יש להם אחריות לנזקים שנגרמים לדירתכם, אני מציע כי תפנו אל השכנים למעלה בכתב ותדרשו מהם לתקן באופן מיידי את הנזילות ותדרשו גם במכתב פיצוי על הנזקים שנגרמו לכם. ככל והדבר לא יסתייע הנכם רשאים להגיש תביעה משפטית לערכאה המוסמכת.
מדובר בגריפת מים מלוכלכים (ספונג'ה) מחוץ לתחומי הדירה המדוברת לתחום חדר המדרגות, שהוא המרחב המשותף, ביודעין ובכוונה תחילה.
האם ניתן למנוע את הדבר באמצעות עו"ד שרק יכתוב למעני מכתב אזהרה כנגד הדייר ו/או בעל הבית שלא מטפל בהפרה היסודית של חוזה השכירות בינו לבין הדייר?
ניתן לבקש מעו"ד שיכתוב מכתב לדייר ו/או לבעל הדירה ויבקש מהם להפסיק את המנהג הזה וכן ניתן להעביר החלטה באסיפת בעלי הדירות בעניין.
מאחר ומדובר בבניין בדרום תל אביב... "מצאת לך" מי שיארגן אסיפת בעלי דירות, מה שמעניין אותם זה הממון שלהם וההכנסה שלהם מהעניין, במידה והמנהג הנוראי הזה לא ייפסק, אני מתעתד לפגוע בפרנסתם וממונם באופן חוקי גרידא!
הקלד את תגובתך
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."