סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,751)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

06/01/2014 10:46 מיכל ידידיה שיעור ההסכמה על חניות בבתים משותפים שיעור ההסכמה על חניות בבתים משותפים
שלום רב, אודה לכם אם תעזרו לי במתן תשובה על אחוז ההסכמה הנדרש לחניות בעת ביצוע תמ"א 38. כמה מבעלי הדירות צריכים לחתום על מנת שהיזם יוכל לקבל אישור להיתר בנייה. האם הוא צריך 100% מבעלי הדירות או מספיק 66.67%.

השיעור הנדרש לאישור עי אסיפת בעלי הדירות הוא של 75 %מבעלי הזכויות לשם אישור תמא 38 הכוללת גם חניות. אתה יכול לפנות לוועדה המקומית במקום מגוריך ולברר כמה חתימות הם דורשים לשם הגשת הבקשה להיתר

הקלד את תגובתך

07/01/2014 15:15 מזי אחסנת אופנים בחדר המדרגות ובלובי: אחסנת אופנים בחדר המדרגות ובלובי:
שלום רב,

אבקש לברר האם מותר לחלק מהדיירים (שהם, לא במקרה, חברי וועד הבית!) לאחסן מספר זוגות אופניים צמוד למעקה חדר המדרגות ובלובי?
אודה על תשובתכם בהקדם.
בברכה,

לטעמי במקרים מסויימים כל עוד הדבר לא מונע שימוש סביר ברכוש המשותף עי שאר הדיירים ייתכן ומדובר בדימוש סביר במקרקעין

תודה על תשובתך,
אבקש להבהיר את שאלתי ולציין כי בעלי האופניים, שמאחסנים את האופניים שלהם בקומות העליונות, עולים ויורדים כל יום עם האופניים, פוגעים ופוגמים בקירות חדר המדרגות, ששופצו ונצבעו לפני כ-4 חודשים, בכספי כל הדיירים, כאשר כבר ימים ספורים לאחר השיפוץ , נוצרו סימנים ושריטות בקירות ומיום ליום המצב הולך ומחמיר. כל פיניותי אליהם (הם חברי וועד הבית), לא הועילו - מה ניתן לעשות בנדון?
אודה שוב על תשובתך
בברכה,
מזי

להעלות את הנושא באסיפת בעלי דירות ולנסות להעביר החלטה שלא מאפשרת לאחסן חפצים בחדר המדרגות ובלובי ככל ויש מחסן לכל גירה או מחסן משותף או מקלט בו ניתן לאחסן הסיכוי יהיה רב יותר

06/01/2014 09:22 שלום גרשוני החלטת דיירים בדבר התקנת רשת בחזית הבניין החלטת דיירים בדבר התקנת רשת בחזית הבניין
דיירי הבניין קיבלו החלטה ברוב על הקמת רשת נגד יונים, השכן הצמוד לדירתי גרים בקומה בקומה שישית פנתהאוס בבניין של שש קומות , ואנו מתנגדים לה מכיון שהיא תפגע בנוף הנשקף מחלונו הפנורמי ותחסום את הראות הנשקפת לים , וגם יוריד את ערך דירתנו הצענו לוועד הבית למרות שזה מקלקל את חזות הבניין להתחיל את בניית הרשת מקומה חמישית אך הם סירבו ,

מה אומר החוק ? והאם עלי לפנות למפקחת של בתים משותפים או באופן פרטי כדי להוציא צו מניעה.

אין בחוק התייחסות לרשת יונים ככל והקמת הרשת עשויה לפגוע בערך דירתך ובשימוש הסביר בה הינך רשאי לפנות למפקח על רישום המקרקעין ולהוציא צו מניעה כנגד עבודות אותן מבקשת הנציגות לבצע

06/01/2014 12:36 בנימין. י התקנת מזגן בקיר החיצוני של הבנין התקנת מזגן בקיר החיצוני של הבנין
שלום. השכן מעלי התקין מזגן בדיוק מעל החלון שלנו אשר גורם לרעש בלתי ניסבל כאשר יש נישה מיוחדת בכל דירה בבניין שמיועדת למזגן. בנוסף זה מכער את חזית הבנין אני שואל אים זה חוקי בתודה מראש.

ברמת העיקרון התקנת מזגן יכולה להוות שימוש סביר במקרקעין
כאשר המזגן גורם למטרדי רעש וכאשר ישנו מקום מיוחד המיועד לכך יכול הדבר להחשב כשימוש אסור אשר אינו סביר

06/01/2014 13:59 אלי שימוש במעלית שימוש במעלית
דייר שלא השתתף במימון התקנת מעלית ,ק"ב ,אך משלם אחזקתה -רשאי בכל זאת להשתמש בה?!

הדייר רשאי לעשות בה שימוש

06/01/2014 05:25 אילן אלקיים תשלום מס וועד הבית תשלום מס וועד הבית
על מי חלה חובת תשלום מס ועד הבית על המשכיר או על השוכר האם אפשר לפרסם פה את החוק ומספרו ,תודה אילן אלקיים

החובה האמורה לתשלום מיסי וועד בית היא על בעל הדירה מכח סעיף 58 לחוק המקרקעין. ניתן לחייב שוכר דירה בתשלום מיסים אילו מכחל הסכם השכירות בין הצדדים ואז החובה היא הסכמית/חוזית ולא מכח חוק המקרקעין.

05/01/2014 08:29 ועדי ועד חוכמולוג ועד חוכמולוג
היה פסק דין נגד יו"ר הוועד בבניין, בין השאר שאסור לו להתקין שום דבר בשטח המשותף שליד דירתו שהוא בבחינת מחובר לקרקע. בעקבות פסק זה, הוא עושה ככל העולה על רוחו כולל חלוקת הרכוש המשותף של הבניין לכל מי שיתמוך במעלליו ובהצעותיו באסיפת הדיירים (רק הקרובים אליו ובעלי העניין, מופיעים לאסיפות אלו). בעקבות פסק הדין כנגדו הוא העביר החלטות באסיפת הדיירים המצומצמת לאשר ריצוף השטח המשותף שליד דירות בעלי העניין המקורבים אליו וזאת ע"מ שהוא גם יוכל לרצף השטח שליד דירתו. השאלה היא האם הוא יכול לעשות זאת למרות שהיתה פסיקה בעניינו בטענה שדירות קרקע אחרות בבניין עשו כך? לתשובתכם אצפה. תודה מקרב לב.

הצמדות כאלו צריכות להיות מאושרות עי אסיפת בעלי הדירות ברוב של לפחות 75 אחוזים מבעלי הדירות וניתן להגיש תביעה לסילוק יד אצל המפקח על רישום מקרקעין
ככל והוא לא ממלא אחר הוראות פסק דין ניתן לפעול בבקשת ביזיון או בהוצאה לפועל לשם אכיפה

תודה על התשובה. אבל האם לא כל אסיפת דיירים כביכול תקנית, רשאית להעביר החלטות?

לשם הצמדה נדרשת הסכמה של 75 מבעלי הדירות בבית המשותף

תודה על התשובה, אך למעשה לא קיבלתי תשובה בעניין אישור לריצוף בשטח המשותף למרות ולאחר מתן פסק דין של המפקח שאין להתקין כל דבר מחובר לקרקע בשטח הנידון.
אודה לתשובה בעניין ספציפי זה. תודה מקרב לב.

ככל והריצוף שנע ש ה ינו בניגוד לפסק הדין מדובר בהפרה של פסק הדין וניתן לאכוף בהוצאה לפועל או בבקשת ביזיון לפי פקודת ביזיון בית המשפט

06/01/2014 08:54 כושי תודה

חן חן על התשובות והסבלנות. המשך יום טוב

הקלד את תגובתך

02/01/2014 07:38 ג'ימס מי משלם עבור תיקונים בחלק הגג הפרטי של השכן בק' העליונה? מי משלם עבור תיקונים בחלק הגג הפרטי של השכן בק' העליונה?
בעל הפנטהאוז בק´ העליונה תיקן נזילות בגג שלו. המצב הוא שכבר לפני עשרות שנים דייר זה בנה חדר רביעי על הטרסה (מרפסת גדולה) הפרטית שלו. זאת אומרת הגג של 3 החדרים המקוריים שלו הוא רכוש משותף, אבל הגג של החדר הרביעי הנוסף שייך לו. למרות עובדה זאת הוא מבקש להטיל את התיקון של נזילה בגג הפרטי הזה על וועד הבית בטענה ו"בשביל מה אחרת אני משלם דמי וועד הבית עבור החדר הרביעי?"

אודה על תשובתך

מי משלם עבור התיקון בגג הפרטי ולמה?
בתודה.

ככל והגג של החדר הרביעי הפרטי אינו נכלל בשטחים המשותפים אזי החובה לתקן חלה על בעל הדירה

האם העובדה שהגג שייך לשכן ואינו מטופל ע"י וועד הבית משחרר את הדייר מחובת תשלום מיסי וועד בית עבור החדר הרביעי הזה?

על השכן לשלם עבור כל שטח דירתו בו הוא עושה שימוש

03/01/2014 08:31 ג'ימס רב תודות!

הקלד את תגובתך

03/01/2014 05:42 עמי מזן נזילת מים - המשך נזילת מים - המשך
שאלתי הייתה האם אפשר לכפות שיפוץ צנרת קימת שלא הוחלפה כ 38 שנה ( כלומר מניעה מנזילה עתידית)שכן במקרה של פיצוץ נקודתי מבוצע תיקון ע"י השכנים .

כל וומדובר בצנרת פרטית אין אפשרות לכפות על אדם פרטי

30/12/2013 11:25 [email protected] נזילת מים מדירה עליונה לדירה תחתונה נזילת מים מדירה עליונה לדירה תחתונה
שכניי מלמעלה לא שיפצו את הצנרת הפנים דירתית כ38 שנה. מאז 1990 נגרמו 5-6 פעמים
נזקים לדירתנו מתוכם פעמיים בשנה האחרונה. הנזק הפיסי גדול והרגשי לא פחות שכן דירתנו שופצה לפני פחות משנתיים שיפוץ כוללני ובסכום גדול.
האם קימת אפשרות לכפות על בעלי הדירה מעלי לשפץ את צנרת המים בדירתם?.
עמי מזן

ככל והנזילה /רטיבות נובעת מדירתם של השכנים מלמעלה אזי יש להם אחריות לנזקים שנגרמים לדירתכם, אני מציע כי תפנו אל השכנים למעלה בכתב ותדרשו מהם לתקן באופן מיידי את הנזילות ותדרשו גם במכתב פיצוי על הנזקים שנגרמו לכם. ככל והדבר לא יסתייע הנכם רשאים להגיש תביעה משפטית לערכאה המוסמכת.

מדובר בגריפת מים מלוכלכים (ספונג'ה) מחוץ לתחומי הדירה המדוברת לתחום חדר המדרגות, שהוא המרחב המשותף, ביודעין ובכוונה תחילה.

האם ניתן למנוע את הדבר באמצעות עו"ד שרק יכתוב למעני מכתב אזהרה כנגד הדייר ו/או בעל הבית שלא מטפל בהפרה היסודית של חוזה השכירות בינו לבין הדייר?

ניתן לבקש מעו"ד שיכתוב מכתב לדייר ו/או לבעל הדירה ויבקש מהם להפסיק את המנהג הזה וכן ניתן להעביר החלטה באסיפת בעלי הדירות בעניין.

מאחר ומדובר בבניין בדרום תל אביב... "מצאת לך" מי שיארגן אסיפת בעלי דירות, מה שמעניין אותם זה הממון שלהם וההכנסה שלהם מהעניין, במידה והמנהג הנוראי הזה לא ייפסק, אני מתעתד לפגוע בפרנסתם וממונם באופן חוקי גרידא!

הקלד את תגובתך

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."