שלום,
כן זה חוקי להשתמש בעורך דין בהליך של תביעות קטנות.
הנה גם אתה עכשיו משתמש במאחרי הקלעים בשירותי עורך דין בתביעתך הקטנה.
החוק אינו קובע כי אסור להשתמש בשירותי עו"ד בתביעה קטנה (יעוץ משפטי, כתיבת כתבי טענות, כתב תביעה, כתב הגנה וכד'), אך עו"ד אינו יכול לייצג בדיון בבית המשפט.
שלום,
חסר לי מידע כדי שאוכל לענות על שאלתך.
מה הכוונה באי התאמה ? מכרו לך אוכל לכלב במקום לחתול או שבעל החיים לא אוהב את האוכל שקנית לו ?
החוק הרלוונטי בעניינך הוא - תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה). מציע לך לעיין בו.
שלום ותודה על תשובתך, מדובר בכלוב שהיה קטן מדי למידותיו של בעל החיים. לא נעשה בו כל שימוש והוא הוחזר במצב המקורי ותקין לגמרי. האם במצב כזה ניתן לעמוד על קבלת החזר כספי במקום זיכוי לרכישה בחנות?
שלום,
כן ובתנאי שעומדים בתנאיי הסעיף בחוק.
שלום,
1. אני מעריך שכל עו"ד מתמחר אחרת את ענייניו ושכר טרחתו. אין חוק הקובע כיצד על עו"ד לפעול בעניין (למעט טיפול במקרים של נזקי גוף ונושאים בודדים אחרים).
2. הצדדים (חברה בע"מ ועו"ד) קובעים ביניהם כיצד נכון ונוח להם לעבוד. יש מקרים של ריטיינר (תשלום חודשי קבוע ללא קשר לפעילות). יש מקרים בהם החברה משלמת לפי שעות עבודה (יש מספר רב של אפשרויות למערכת יחסים עסקית).
לסיכום זה תלוי איך עו"ד והלקוח קובעים ביניהם. אין כלל אחד לעניין.
שלום,
1. אני מציע להגיש תגובה לבית המשפט ובו לפרט בפירוט רב את כל מה שעבר עליך ומה שעבר התיק בהליך זה, כדי שהשופט יוכל להתרשם בפעם אחת ממכלול האירועים בתיק ובעיקר מזלזול הנתבעת בך ובבית המשפט.
באם בית המשפט יאפשר לנתבעת פעם נוספת לבטל את פסק הדין - אני מציע להגיש ערעור על ההחלטה לבית המשפט המחוזי. יש גבול לכל תעלול.
2. כאשר מתנהל הליך משפטי בבית המשפט יש לנהל את התיק בבית המשפט מול הצד השני ולא לנהל 2 הליכים במקביל. אין זה מקובל לפנות במכתב לצד השני בעניין זה כאשר מתנהל דיון כיוון שבדרך זו אתה מנסה לעקוף את החלטות השופט. הדרך המשפטית הנכונה לפעול במקרה זה הגשת בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי על ההחלטות של השופט בתיק.
שלום,
1. הוצאות משפט אמורות לייצג את כל מה שאתה מתאר (כתב תגובה, בזבוז זמנך, עוגמת נפש וכו'). כאשר אתה פונה לבית המשפט לצורך קבלת פיצוי בגין כך עליך לפרט בפני השופט את הדברים כדי שידע לקבוע סכום פיצוי הולם.
2. אני מעריך שבית המשפט לא יאפשר בפעם הרביעית ביטול פסק דין. באם הנתבעת לא תשלם לך בהתאם לפסק הדין השלב הבא יהיה לפתוח תיק הוצאה לפועל כנגדה.
שלום,
1. בהחלט. קודם כל זו הדרך החוקית היחידה לפעול. שנית, מרגע פתיחת תיק הוצאה לפועל סכום התיק מתנפח והופך למשתלם.
2. להוצאה לפועל סמכות לעקל חשבונות בנק, מכוניות וכו'. חברה או בית עסק לא יכול להתנהל בלי חשבון בנק ועל כן זו דרך להפעלת לחץ על גורמים שאינם פועלים בהתאם לפסק דין.
3. כן אתה הוא זה שמשלם את האגרה, אך גם סכום האגרה מתווסף לתשלום אותו הנתבעת תצטרך להשיב לך בסיום ההליך.
רשמתי את מספרך ואצור קשר במידת הצורך.
כך גם אמליץ לחבריי עלייך.
תודה רבה לך על המחמאות.
אני מתכוונת פיצוי נוסף עבור כל תגובה שעליי לרשום ולשלוח(זמן עוגמת נפש וטרחה) בעקבות הסחבת והבקשות החוזרות לביטול פסקי דין
שלום,
1. לא ניתן במסגרת תגובה לבקשה לביטול פסק דין לבקש לתקן את פסק הדין ולקבוע סכומים גובהים יותר ממה שנפסק בפסק הדין, אך בהחלט ניתן לבקש פיצוי כספי במסגרת הוצאות משפט.
2. באם באופן מוזר, בית המשפט יאשר את ביטול פסק הדין בפעם השלישית, אזי במסגרת הדיון הבא יהיה ניתן לבקש פיצויים גבוהים יותר כפי שמבוקש.
שלום,
אלו לא שאלות משפטיות. עליך להפנות שאלות אלה לאנשי מקצוע מתאימים (רואה חשבון, יועץ מס וכו').
שלום,
1. אין זו לא שאלה של חוקיות. אין לנתבעת כל סמכות לבקש ממך מסמך זה ואין לבקשה כל רלוונטיות. על הנתבעת לפעול בהתאם לפסק הדין ולשלם בהתאם לפסק הדין.
2. בעניין זה עליך לפנות לאנשי מס (רואה חשבון או יועצי מס).
3. גם בעניין זה עליך להפנות את שאלתך לגורמים הרלוונטים.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.