הקלד את תגובתך
במסגרת התביעה כנגד אותו שכן ניתן לבקש להשיב מצב לקדמותו.
להגיש תביעה לסילוק יד והסרת הכלוב למפקח על רישום המקרקעין ביאוזור מגוריך
ככל שמדובר בצינור משותף על כלל בעלי הדירות להשתתף בעלות התיקון.
וועד הבית וגם אתה יכול להגיש תביעה כנגד אותו דייר בשל העובדה כי או סירב לאפשר את התיקון מדירתו דבר אשר גרם לייקור של העבודות שלא לצורך ולפגיעה בדירתך ולשינוי במצב התשתית.
השאלה כאן היא האם מדובר בשיפוץ לשמירה על הקיים או שיפוץ מהודר אשר אינו מחוייב המציאות, ככל שמדובר בשיפוץ לשמירה על הקיים יטו לאות זאת כחובת הדייר לשלם ככל שמדובר בשיפוץ לשם השבחה ו/או מהודר יטו לראות בהתנגדותו לגיטימית.
המדובר לא בשיפוץ לשם השבחה , החניון בבניין עבר מספר פעמים שיפוץ באמצעות אספלט לצערנו האספלט נשחק וחלקים רבים בחניון פשוט נבקעו ונוצרו בורות שהיה צורך בתיקונם בהתיעצות עם מומחים בדבר הוצע לרצף באבנים משולבות כך ש הטיפול בבעיות עתידיות אם יווצרו הביצוע יהיה פשוט יותר מאשר פירוק וזיפוט,אני ציינתי שהבניין עבר השבחה בלובי ובחדר המדרגות וכן נבנו מרפסות לכל הדיירים ומעטפת הבניין שופצה ונצבעה,האם ההתנגדות של הדייר שלטענתו הריצוף באבנים משולבות יגרום לרעש שיפריע לו לישון( ולא נושא ההשבחה הועלה כאן) האם טענה זו באמצעות זכות הקניין תבטל את החלטת הרוב?
סיבת ההתנגדות אינה משנה- כל עוד השיפוץ נעשה לשם שמירה על הקיים ההחלטה היא חוקית וניתן להעביר אותה עפ"י רוב
אבקש לברר כיצד נרשם הבית המשותף בלשכת רישום המקרקעין טאבו-האם כבית משותף אחד או כבתים נפרדים
כדי לרשום את החדר בטאבו יש לבצע הליך שנקרא תיקון צו רישום בית משותף זהו הליך פרוצדורלי שלוקח לא מעט זמן ונדרש לאישורים שונים. בד"כ מחירו של התיקון הוא לא מעט כסף ויכול להגיע במקרים מסויימים לעשרות אלפי שקלים
ההליך הפרוצדורלי נערך ע"י הקבלן חלק מהדיירים השלימו את החדר באמצעות הקבלן וחלק השלימו שנה יותר מאוחר , כפי שציינתי מדובר במעטפת סגורה והיה צורך רק להשלימה רק עם גבס , חשמל וקרמיקה , לא מדובר בבניה חיצונית או שינוי מבנה אלא בהשלמה בתוך מבנה הדירה .
ככל שמדובר בתוספת בניה המוסיפה שטח כדי שהרישום בטאבו ישקף את השטח הזה יש לבצע תיקון צו רישום בית משותף
ככל שהמעלית הינה רכוש משותף ואתה ויתר בעלי הדירות עושים בה שימוש אזי הנכם נדרשים לשלם עבור השיפוץ. שאלה אחרת היא האם מניעת האפשרות להגיע לקומה העליונה ע"י מנעול והצמדת הפרוזדור נעשתה כדין בהרשאת כלל בעלי הדירות.
באופן כללי עפ"י הדינים הלרוונטיים לדיון ציבורי חלה על החברה לדיור ציבורי כדוגמת עמיגור חובה לדאוג ולתקן את ליקויים בדירות בהתאם למפורט בחוק. למיטב ידיעתי והבנתי על החברה הציבורית להודיע טרם ביצוע העבודות, ולהודיע על התשלום הצפוי- היה עליכם להודיע לעמיגור על כוונתכם לתקן בעצמכם - לא ברור ממכתבך האם עמיגור ביצעו תיקונים או לא. כלל נראה כי אין לכם זכות לתקן ללא אישור מעמיגור שכן למיטב הבנתי מן האמור בפנייתך הינכם שוכרים בלבד.
עמיגור כן אטמו את הגג שמעל הדירה השייכת להם (רבע גג). רק 4 דירות מתוך 16בבניין שייכות לעמיגור. הדירה שלנו לא שייכת לעמיגור. רוב הדירות הן פרטיות . שלושה דיירים מהקומה העליונה טיפלו באיטום הגג באופן פרטי ושילמו מכיסם בלי לדרוש מהדיירים השתתפות מתוכם גם אנחנו, קנינו חומר ופשוט עשינו לבד ללא איש מקצוע. כי הועד לא מתפקד כראוי ולא היה מול מי לדון בנושא איטום הגג. הדירה שלנו שייכת לנו ולא לעמיגור. הבעיה שלא שמרנו קבלות שהעידו על קניית חומר לאיטום. האם יש דרך חוקית כלשהי להמנע מתשלום ?
ככל שמדובר שהגג הינו שטח משותף ניתן לטעון כי ביצעתם תיקון שהינו צורך דחוף לשם מניעת נזק לגג ולדירתכם, ולטעון כי אתם זכאים לקבל השתתפות מאת הנציגות בגין הנשיאה בהוצאות אילו אשר לפחות חלקן חל על כלל בעלי הדירות ולכן אינכם חייבים לשלם
הקלד את תגובתך
חוק המקרקעין קובע באופן מפורש כי לא ניתן להצמיד מעלית והצמדת חדר מדרגות וכל מיתקן שאמור לשמש את כל בעלי הדירות. ניתן להגיש תביעה לצו עשה ו/או צו מניעה למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגורייך
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."