מומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני לשם הכנת חוות דעת בעניין זה. דרך אגב, ייתכן כי ניתן יהיה לבקש פטור מתשלום מס שבח אז כדאי לבחון גם את האפשרות הזו.
באופן עקרוני בעת מכירת נכס מקרקעין יש לשלם את מיסי המקרקעין על מנת שתוכל לקבל אישור לרישום הבעלות על שם הקונה בטאבו. מס רכישה משלם הרוכש ומס שבח משלם המוכר. ככל ואתה נדרש לשלם מס שבח בקשר לעסקה הרי שייתכן ואתה יכול לבקש פטור מאלו הקבועים בחוק בעת הגשת ההצהרה ללשכת מיסוי המקרקעין (הייתי ממליץ שתתייעץ עם בעל מקצוע בתחום על מנת שידע לבחור עבורך את הפטור הנכון).
עזרתה לי מאוד חן חן לך דן
כאזרחית מנן השורה שמוכרת עכשיו -כמה שיותר תקבל בעת מכירת החוזה ויותר מוקדם סכום גדול -יותר טוב לך.-בדרך כלל מקובל 10% בחוזה -עוד תשלום גדול באמצע והייתרה הקטנה יחסית בסוף.-כנגד נתינת מפתח. אם יש משכנתא -עדיף לך לקבל את סכום שיכסה אותה בהתחלה -ככה יהיה לך קצת אוויר מתשלומי משכנתא .
בעקרון אין מתווה אחיד לביצוע תשלום, ובכל עסקה ניתן לבנות את התחנות בהתאם לרצון הצדדים עם היגיון כלכלי ומשפטי. בדרך כלל ראוי לחלק את התשלומים בהתאם לקצב העסקה ולקבלת בטחונות/אישורים הרלוונטיים להשלמתה, כגון, רישום הערת אזהרה, קבלת אישור עירייה לטאבו, קבלת אישור מס שבח/רכישה וכדומה. המקובל הוא לקבל כ-15% בחתימה וסכום זהה במסירה ואת היתר לחלק בהתאם לאילוצים בין לבין.
ייעוץ משפטי טוב יסייע לכם לבנות באופן הנכון את לוח התשלומים על מנת ששני הצדדים ירגישו מוגנים ובטוחים בעסקה.
קבוצות הרכישה הפכו בשנים האחרונות מאוד פופולאריות בישראל. יחד עם זאת כמו בכל עסקה גם בעסקה זו חשוב לקבל ייעוץ משפטי טוב אשר יקנה לך הגנה נכונה בהסכם ועל מנת שתהיו בטוחים שכספכם לא ירד לטמיון. במידה ואיתרתם דירה בפרויקט בו הינכם מעוניינים מומלץ לכם לפנות לייעוץ פרטני אשר יבחן את ההסכם ויביא בפניכם את כל המידע לשם קבלת החלטה מושכלת האם להיכנס לעסקה עוד לפני החתימה על ההסכם.
על פניו נראה כי יש לבחון את הסכם המכירה ואת המסמכים הרלוונטיים עליהם חתם המנוח. מאחר וחסר פירוט עובדתי אני ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני.
על מנת להשיב לשאלותייך המעלות עניינים מיסויים מגוונים יש הכרח לקבל ממך פרטים נוספים ולהכין עבורך חוות דעת בעניין המיסוי. אני ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני.
התשובה לשאלה תלויה במידה רבה בהוראות ההסכם הרכישה עליו חתמת מול הקבלן. יחד עם זאת, הדבר נראה לא סביר שכן הגשת טופס 4 כולל בקשה לחיבור המבנה לרשם החשמל והמים וטלפון. מכאן שנשאלת השאלה מדוע אין עדיין חיבור של מים וחשמל לדירה אם התקבל טופס 4. ייתכן כי לא הוגשה בקשה לאישור הספקת חשמל ומים.
בשאלה חסרים פרטים עובדתיים. מדוע נדרש לעבות את העמודים? האם כחלק מפרויקט תמא 38? האם ביצוע העבודה נדרש לשם מניעת התמוטטות של הבניין? מי הזמין את הקבלן? האם קבלת ההחלטה לביצוע הפרויקט התקבלה כחוק? האם העבודות קיבלו היתר כדין? האם אתה חתום על הסכם מול הקבלן לביצוע העבודות? וכדומה. על פניו, ומבלי לקבוע באופן חד משמעי בעניין, נראה כי לא סביר שימנעו ממך לעשות שימוש בחניה שלך, במיוחד אם מדובר בחניה שרשומה על שמך בטאבו (ככל וזה המצב).
באופן עקרוני הדבר אפשרי בכפוף לקבלת אישור הבנק לטובתו נרשמה המשכנתא על הנכס. חשוב לבדוק באיזה אופן תעשה ההעברה - האם בהעברה במתנה בין הורה ובן או במכירה רגילה - יש לכך משמעות מבחינה פרוצדוראלית, כלכלית ומיסויית. הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת שתקבל ליווי להליך זה (גם מול הבנק).