רציתי להדגיש עוד 2 פרטים:
: א. יש לי את התשריט המצורף לטאבו ולתקנון. הגג כולו שלי פרטי.
ב. כך נאמר בתקנון ביחס לגג:
"השטח הצמוד ע"פ סעיפים....יהיה בשימושו ובהחזקתו של בעל חלקת משנה..., ובדרך בעלים לרבות גישה חופשית, ויהיה זכאי לעשות על חשבונו את כל הפעולות הבאות, כולן או מקצתן, מדי פעם בפעם מבלי שיהיה זקוק לקבל הסכמתם או רשותם של בעלי הדירות האחרות, ויהיה רשאי בשטח הצמוד:
1. לבנות על שטח ההצמדה כולו או על כל חלק ממנו בכל צורה ואופן כבכל חלק סגור, ולהתקין דלתות \או חלונות, לבצע שינויים או תיקונים בו ו\או להרוס, לבנות מחדש, לשפץ, הכל ללא כל הגבלה.
2. לבקש את תיקון הצו אם יהיה צורך בכך בתום העבודות באופן שהצו המתוקן ישקף את המצב שלאחר העבודות ולחתום על כל בקשה או מסמך בקשר לכך. ומבלי להזדקק להסכמת ו\או לחתימת יתר הבעלים ו\או לתת הודעה לדיירים על הגשת הבקשה, ואם יש צורך במתן הסכמה כזאת, הרי היא ניתנת בזה מראש ע"י חתימה על תקנון זה."
אם כן, לאור הנוסח הנ"ל, אני שואל: האם אני יכול להגיש בקשה לפנטאוז ללא השכנים? והאם לדיירים יש זכות להתנגד?
תודה!
שלום רב.
ראשית, ככל שמדובר על עצם התנגדות, מוצדקת או לאו, הדיירים רשאים להתנגד. הן מטעמים קנייניים והן מטעמים תכנוניים.
שנית, בהתאם לתקנות יש לצרף חתימות השכנים ואולם אם מי מהם לא מסכים לצרף חתימתו יש להמציא העתק הבקשה אליו לפני ההגשה ובמסגרת ההגשה לצרף את המסמכים המעידים על כך. אני מפנה אותך בעניי זה לתקנה 2א ו-2ב לתקנות
התכנון והבניה (בקשה להיתר, תנאיו ואגרות), התש"ל-1970:
2ב. מתן הודעה לזכאים אחרים
"לענין תקנות 2 ו-2א - (1) היו מספר בני אדם בעלי זכות באותו נכס כאמור בתקנה 2א', ולא כולם חתמו, לא יינתן ההיתר, אלא לאחר שהומצא העתק הבקשה לאלה שלא חתמו; המבקש יצרף העתק הבקשה לכל מי שזכאי לקבלו ואת מענו של הזכאי להעתק, והוועדה המקומית תמציא את ההעתקים לזכאים להם, על חשבונו של המבקש; (2) בהעדר מענו של זכאי להעתק הבקשה, על המבקש לצרף תצהיר ובו יפרט כי מענו של הזכאי להעתק אינו ידוע לו ושעשה מאמץ סביר כדי להשיגו; (3) בנסיבות האמורות בפיסקה (2) על המבקש לפרסמה בדרך שהוועדה המקומית תורה עליה, לרבות פרסום בעתון יומי ולצרף עותק הפרסום לבקשתו; (4) מבקש היתר בנכס הרשום כבית משותף שלא לענין שינוי פנימי בדירה בלבד, יצרף לבקשתו נסחי רישום מקרקעין לגבי דירתו, לגבי יתר הדירות בבית ולגבי הרכוש המשותף; אך רשאי הוא לצרף במקום נסח הרישום של יתר הדירות והרכוש המשותף - תצהיר שלו ושל נציגות הבית המשותף על הרכב הבעלות בבית המשותף בנוסח לפי הטפסים 7 ו-8 שבתוספת הראשונה; (5) המצאה לענין תקנה זו יכול שתהא בדואר."
בברכה,
יעקב גורנשטיין, עו"ד
שלום רב.
היזם / קבלן וכיוצ"ב רשאי שלא למכור למי מהדיירים את המחסן. הוא רשאי להותיר את המחסן לעצמו (בד"כ הדבר נעשה כדי לשמר זכויות לקבלן, כגון זכויות בניה או הצמדות של חלקים מהרכוש המשותף). כמו כן, הוא רשאי להשכיר או להחכיר את המחסן למי שאינו בעל זכויות בבניין.
בברכה,
יעקב גורנשטיין, עו"ד
השימוש בהוראת שעה במקביל לפטור היה אפשרי רק כל עוד הוראת השעה תקפה.
בברכה,
יעקב גורנשטיין, עו"ד
שלום רב.
נושא ההתיישנות אינו פשוט וחד משמעי.
בעיקרון, אם לא ידעת ולא היית יכולה לדעת על הטעות, תקופת ההתיישנות תחל להימנות מהרגע שבו נודע לך שנעשתה טעות.
בברכה,
יעקב גורנשטיין, עו"ד
שלום.
לא ניתן לפנות דייר מוגן ללא עילה על פי דין.
בברכה,
יעקב גורנשטיין, עו"ד
שלום רב.
יש כמה דרכים לתכנון מס אפקטיבי במקרה זה. תשומת ליבך שהוראת השעה חלה עד ליום 4.5.13.
ממליץ לך פנות לקבלת ייעוץ מקצועי מתאים.
מיום 1.4.13 בוטלה חובת תשלום המקדמה בהתאם לתיקון מס' 70.
בברכה,
יעקב גורנשטיין, עו"ד
שלום רב.
על פניו, רישום הזכויות בנכס (של החוכרים ו/או חוכרי המשנה) אינו מתנהל בפנקסי רשם המקרקעין אלא ייתכן שבחברה משכנת כלשהי או מנהל מקרקעי ישראל (אלא אם כן בנסח המקרקעין רשום במפורש כי המוכר הנו חוכר במקרקעין).
ככל שאכן הזכויות מתנהלות שלא בפנקסי רשם המקרקעין, ניתן לבדוק במרשם הרלוונטי קיומם של עיקולים, התחייבות לרישום משכנתה וכיוצ"ב.
בנסיבות אלה, אני ממליץ לך מאד להיעזר בשירותים משפטיים.
עסקת מקרקעין היא עסקה בהיקף המצדיק ליווי של עורך דין מקצועי ובקיא.
בברכה,
יעקב גורנשטיין, עו"ד
שלום רב.
מתן היתר בניה הנו אירוע מימוש זכויות ולכן מקים את החבות בהיטל ההשבחה.
בברכה,
יעקב גורנשטיין, עו"ד
שלום רב.
לא אוכל להשיב על שאלתך במסגרת זו, מבלי שכל העובדות הרלוונטיות נהירות.
נושא מיסוי מקרקעין, כידוע לך, אינו פשוט ומצריך בחינה עניינית של נתונים שונים.
מציע לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי.
בברכה,
יעקב גורנשטיין, עו"ד
"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."
"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."
בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
"בעלים של משרד בוטיק, המתמחה בליקויי בניה, בייצוג וליווי בפרויקטים הנדסיים בתחום התשתיות..."