הילה שלום,
בקשות להסרות עיקולים יש להגיש ללשכה בה מתנהל הרישום בפועל.
במקרה שלך לשכת המקרקעין בעיר חיפה.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
יוני שלום רב,
ראשית חשוב להבהיר כי עו"ד חב בחובת נאמנות לכל צד אותו הוא מייצג וכי בעסקאות מקרקעין בהם הוא מייצג את שני הצדדים - חב הוא חובת נאמנות כלפי שניהם.
לשאלותיך:
1. אינני מכיר את המתווך ולכן אינני יודע אם ניתן לסמוך עליו, אולם כמובן שיש לו אינטרס למכור לך את הקרקע ולכן מאמין שהוא יצייר את כדאיות הרכישה בצבעים "ורודים". לגבי עו"ד מציע שתקח עו"ד מטעמך ולו מן הטעם שכך תהא רגוע ובטוח יותר בעסקה.
2. חובת עורך הדין - כאשר הוא מייצג את הרוכש עליו לדאוג להעביר את הזכויות על שם הרוכש (טאבו / מנהל / חברה משכנת), בדגש על בטחונות לתשלומי המסים החלים על המוכר.
כמובן שאין זו חובתו של עורך הדין לבדוק את כדאיות העסקה.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין.
מור שלום,
סעיף 145 לחוק התכנון והבנייה התשכ"ה-1965, ותקנות התכנון והבנייה (עבודה ושימוש הטעונים היתר) התשכ"ז-1967 הם המקורות החקיקתיים קובעים מהם המקרים שבהם יש להגיש בקשה להיתר, במסגרתם ניתן למצוא קמה או העמדת מבנה זמני כמו העמדת מחסן, מכולה ומבנים ניידים.
הייתי מציע לבחון את הנושא ישירות מול המועצה המקומית בטרם תחליטי להעמיד מבנה נייד זה.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
נעם שלום,
את נושא זה יש לבדוק מול האדריכל אשר יגיש תוכניות לקבלת היתר לבניית מרפסת.
הדבר תלוי במספר פרמטרים דוגמת: גודל הדירה, האם הבקשה להיתר בניה למרפסת נשענת על בקשת הקלה או נגזרת מתכונית משביחה וכיוצ"ב.
כך או כך מציע לפנות לאדריכל / מתכנן לקבלת תשובה פרטנית למקרה שלך.
בברכת חג סוכות שמח,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
מיקי שלום,
אני מודה שלא כל כך הבנתי את ההסבר שלך היכן החלון נמצא וכיצד הוא יכול לגרום לשריפה במקרים כאלו ואחרים, אולם לגופו של עניין אבהיר כי הקירות החיצוניים של הבניין נחשבים ל"רכוש משותף" (מה שאת מגדירה ציבורי).
במקרה שלך וככל שמדובר בסכנת חיים (למיטב הבנתי גם מדובר בחלון שנבנה / נפרץ ללא היתר) הייתי ממליץ לטפל בעניין באופן מיידי.
חג סוכות שמח,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
שלום רב,
החל מ- 1.8.2013 הגדרת קרוב לצורך קבלת הפטור לפי ס' 62 לחוק לא כוללת עוד אח ואחות.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
רפאל שלום,
שמדובר בדירתך היחידה (בהנחה שאתה תושב ישראל) והינך מחזיק בה כדירת מגורים לפחות 18 חודשים - אתה יכול למוכרה במהלך שנת 2014-2017 - לפי סעיף 49ב2 בנוחסו החדש - בפטור ממס שבח.
שים לב שאם אין לך שבח או שאתה מתכוון להמציא חשבוניות בזכותן השבחת הדירה בשווי אשר מגיע לשבח שנצבר לך אין צורך לשרוף את הפטור - אלא להגיש החשבוניות כאמור בשומה עצמית.
כך או כך הייתי מציע לפנות אלי או לעורך דין אחר המתמחה במקרקעין לפני ביצוע העסקה וכמובן בליוויה.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
רותם שלום,
1. אין חוק הקובע את שעות הפעילות של המעלית (מלבד התייחסות למעלית שבת בבנין בו יש יותר ממעלית אחת). לשאלתך ניתן לחייב דייר בתשלום דמי אחזקה במקרה המתואר לעיל וזאת בהחלטת דיירי הבניין.
2. ככל שלא הוסכם אחרת בתקנון הבית המשותף שלכם - ניתן לחייבו להשתתף בהוצאות ההחזקה השוטפות של המעלית וזאת בהתאם להוראות הוראות סעיף 59ו' (3) לחוק המקרקעין.
גמר חתימה טובה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין.
סיוון שלום,
העברה ללא תמורה (במתנה) של זכויות בדירה מילד להורה פטורה מתשלום מס שבח אולם כרוכה בתשלום 1/3 ממס הרכישה שהיה משולם בעסקה רגילה (כלומר במקרה שלכם 25% * 1/3 ממס הרכישה).
לגבי משמעויות רחבות יותר נראה לי שיהיה נכון יותר לפרוט הדברים במסגרת שיחה / פגישה אישית עימי או עו"ד אחר המתמחה במקרקעין.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."
"בעלים של משרד בוטיק, המתמחה בליקויי בניה, בייצוג וליווי בפרויקטים הנדסיים בתחום התשתיות..."
"הניסיון המקצועי שלי יחסוך לכם מס.."
"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.