רישום בית משותף אינו אמור לפגום בתביעה כנגד הארכיטקט לכן ניתן לחייב אותו לחתום למיטב ידיעתי לא ניתן לרשום בית משותף רק על חלק מהדיירים.
ניתן לכנס אסיפת בעלי דירות ולבחור וועד חדש או להוסיף נציגים כמו כן ניתן לבקש כי לע סדר היום יהיה עניין האינטרקום שיוכרע ע"י אסיפת בעלי הדירות.
ניתן להגיש תביעה לסילוק יד והשבת מצב לקדמותו למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך. לעניין חלוקת הדירות ניתן גם כן למפקח וכן להתלונן ברשות המקומית.
האם הרחבה כחוק כוללת אישור אסיפת הדיירים
האם הודעת לדייר מתחתיך וביקשת את השתתפותו .
האם הדייר מתחת התנגד לבניה
לשם הצמדת שטח משותף לאחת הדירות נדרש רוב של 3/4 ו-2/3 מהרכוש המשותף כדי להצמיד לדירה אחת בבנין.
יש צורך ב 100% במקרה זה.
זה חדר בנוי.
הקלד את תגובתך
בהמשך לתשובתך להצמדת שטח לדירה פלונית, תשובתך נכונה עבור שטח לא בנוי.
עבור שטח שהוא בנוי כדוגמת המקרה שהעלתי ( 3 חדרים טכנים בני 2.2 מטר מרובע) יש צורך ב 100% הסכמה.
לכן שאלתי האם ניתן לעשות משהו כנגד שכן אחד המסרב לחתום ללא סיבה או פשוט להמתין עד שימכור את דירתו?
ניתן לפנות למפקח על הבתים המשותפים בתביעה לצו עשה.
למיטב הבנתי השאלה אינה קשורה במצב משפטי אלה בתחום הנדסי פנו לבעל מקצוע המתמחה בתחום של קווי ביוב
התובעת הינה הנציגות באמצעות חברת הניהול שהינה מורשה מטעם הדיירים.
זה תלוי באופן מינוי החברה. יש מקרים שבהם החברה היא ממש הועד לאחר שמונתה בהצבעה בהתאם לתקנון ולחוק. במקרים שכאלה התובעת היא החברה בעצמה.
יחד עם זאת, ברב המקרים זה לא המצב, ישנה נציגות והחברה היא רק בגדר נותנת שירותים - במקרם כאלה התשובה שלך נכונה.
אנחנו מטפלים במספר חברות ניהול ואחזקה רבות: גם באחזקות וניהול בע"מ, גם באופרה ניהול מבנים בע"מ ובחברות רבות נוספות.
תוכל להתרשם מהן באתרי האינטרנט שלהם:
ואם וכאשר תהיה מעוניין תוכל לפנות אליי בפרטי לשם שיתוף פעולה בתחום.
לטעמי אסור לך לנקוט בצעד כזה - הדבר הנכון הוא לשלוח מכתב התראה ואם זה לא עוזר להגיש תביעה אשר תורה לו לשים פילטר או להעביר את המרזב .
אני משער שמכתב שלי לא יועיל כי דיברתי ושמתי לו בתיבת הדואר מספר מכתבים בקשר לבעיות שהוא עושה .מעבר לעניין המרזב . הם גם שופכים מים בכמויות עצומות כאשר משקים עציצים על סף מרפסת הפנטהאוז מים חומים עם בוץ מלכלכים את התריסים שלנו ותקרת החנייה חומה כבר מבוץ. האם אתה מעוניין לטפל במשלוח מכתב התראה עולל ? באם חיובי אתקשר אליך שבוע הבא לדון בכך.
בברכה,
הקלד את תגובתך
לטעמי הדבר יכול לגרום לפגיעה בשטח המשותף שכן ייתכן ויבואו חתולים ון/וא בעלי חיים אחרים, אני מציע כי תקבל רשות מאסיפת הדיירים טרם השארת מים לחתול.
השאלה היא האם החוק הבתים המשותפים יש חד משמעית איסור לשים מים ו/או משהו אחר, כי מחר יכולים לומר- "העציץ הזה לא מוצא חן בעיני כמו גם שטיח הסף וכו' - האם חל איסור עפ"י חוק. תודה
חוק המקרקעין המסדיר את ענייני הבתים המשותפים אינו עוסק במקרים כאלו - השאלה היא האם מדובר בשימוש סביר ברכוש משותף ולטעמי ברגע שהרכוש המשותף יכול להינזק כפי שציינתי לעיל יש לבקש אישור והמקרה אינו דומה לעציץ.
הדרך הכי טובה לדעתי היא לכנס אסיפה של בעלי הדירות להציג את הבעיה ולקבל החלטה לאטום את הגג להציג את הצעות המחיר ולהחליט איזו הצעה הכי מתאימה מבחינת עלות ומקצועיות נותן ההצעה. ככל ולא תתקבל אחת ההצעות ויתר בעלי הדירות יסרבו להשתתף באיטום ניתן יהיה להגיש כנגד אותם דיירים תביעה למפקח על רישום המקרקעין.
מבקשת הסבר על כל התהליך, יש בעיה בבניין ודיירים לא יגיעו ובגלל זה אני התחלתי ייעוץ משפטי,
לאחר שלא הגיבו אמרו לי לדבר איתם ולשלוח את ההצעה הנוספת, איך המשך התהליך, לקבוע פגישה ואיך מבקשים כסף לפקודת מי? איך מחתימים? וכו.. הרי רק בסוף מגישים תביעה למפקחת נכון?
במידה ואין אפשרות לקיים אסיפת דיירים תפני לנציגות ותדרשי מהם לתקן ולדאוג לאיטום- הפניה תעשה בכתב, ותודיעי להם כי ככ לשלא יבצוע התיקון את תבצעי אותו בעצמך ותתבעי את הנציגות ואת בעלי הדירות להשיב לך עלות התיקון בגין הפגיעהברכוש המשותף ובדירתך
אם אין נציגות מה עושה?
בהיעדר נציגות מגישים תביעה כנגד כל אחד מבעלי הדירות למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך
זה בסוף התהליך,יש כמה דיירים שמוכנים להשתתף,מה אני צריכה לעשות בכדי להחתים על הסכמה ואיך לגבות כסף לפני ביצועה העבודה
עליך להחתים על הסכמה לביצוע עבודות התיקון והאיטום בגג ותלוי כיצד אתם גובים הוצאות בבניין לפי דירה או לפי חלק יחסי של מ"ר, כאשר החוק קובע כי יש לגבות לפי חלק יחסי.
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.