זכותו של כל אדם לבצע שיפוץ בדירתו. את יכולה לבקש מהם שלא יקדחו ו/או יבצעו עבודות מרעישות בשעות המנוחה. יש להתאזר בסבלנות הדבר יסתיים בוודאי תוך כמה ימים.
ניתן להחליף את חברת הניהול ע"י אסיפת דיירים ברוב של דיירים אשר מחצית מהשטחים המשותפים מצוי בבעלותם. כמו כן ניתן לטעון כי האסיפה שקויימה הינה לא חוקית. בעלים של דירה הוא לא רק מי שנרשם כבעלים אלה גם מי שרכש ומחזיק בירה בפועל גם אם טרם נרשם ככזה. יתרה מכך לוועד אין סמכות לבחור את חברת הניהול ללא קיום אסיפת בעלי דירות.
ככל שלא מוזכר בהסכם עבודות כלשהן ישנה בעיה לבצע עבודות אילו והשוכר יכול לטעון כי הפרתם את הסכם השכירות בכך שלא אפשרתם לו לעשות שימוש בדירה. נסו להגיע איתו להסכמות לעניין פינוי /או פיצוי בדמות הנחה בשכר דירה.
בשלב הראשון של בניית המרפסות הבנייה היא חיצונית בלבד, רק לאחר שהמרפסות
יושלמו הם שוברים את הקיר הפנימי ועושים פתח למרפסת. בזמן שיש בנייה חיצונית הוא יוכל להמשיך ולהשתמש בדירה, גם ככה כל הבניין יהיה פיגומים, כי כולם בונים וכאשר הוא יעזוב את הדירה ואנחנו ניכנס, אז רק אז נבצע את השיפוץ הפנימי. השאלה אם המצב הזה גם יהווה בעיה?
ככל שהמחסן נבנה על שטח משותף הרי שלוועד הבית קמה עילה לדרוש את סילוק ידו של השכן מהשטח המשותף, ולעניין ההתיישנות - ככל שאתה מכוון לעניין עבירת בניה אזי על שימוש במחסן שנבנה ללא היתר אין התיישנות זו עבירה מתחדשת. וכאשר מדובר במקרקעין הדבר תלוי באופן רישומם (טאבו יוצ"ב), ובכל מקרה אתם זכאים לדרוש את השבת השטח המשותף, שכן הוא עושה בו שימוש רציף. לעניין החניה ברחוב ככל שמדובר בשטח צמוד לדירו הוא זכאי לעשות בו ככל העולה על רוחו למעט במקרים שזה פוגע ביתר בעלי הידורת ובשטחים משותפים
לשאלתך הקירות החיצוניים של הבנין הם רכוש משותף. בנוסף ככל והגג הינו רכוש משותף אזי על כלל בעלי הדירות לשאת בעלויות תיקון ואיטום הגג לרבות יקון הרעפים. אני מניח שאין כבר אחריות של הקבלן שבנה את הבנין ולפיכך אין כל חוקים לעניין טיפול בגג הבטון.
הקלד את תגובתך
החבות שלך לשלם מיסי וועד בית נובעת מההסכם שלך עם בעל הדירה. באופן כללי הינך חייב בתשלום כפי שנקבע ע"י אסיפת הדיירים לשם אחזקה שוטפת וסבירה של הבניין- כך שעליך לברר מה נכלל באחזקה השוטפת בד"כ תיקונים והוצאות חריגות אינם נמנים בהוצאה השוטפת ובהם חייב לשאת בעל הדירה
שלום - האם יש חוק המפרט מה נכלל בהוצאות ועד בית - מה נכלל בהגדרה של תיקונים לעומת אחזקה שלוטפת?
הוצאות שוטפות הן כל הוצאה אשר וועד הבית מוציא באופן שוטף למשל ניקיון גינון וכיוצ"ב, לעומת זאת תיקונים אשר ההוצאות בגינן הן חד פעמיות למשל צביעת חדר מדרגות זיפות גג
ראשית נציגות מחוייבת להמציא את כל המסמכים. לעניין המצאת המסמכים לחברההקבלנית עליו לעשות כן באופן דחוף- הינך יכול לבקש לזמן אסיפת בעלי דירות דחופה שתחייב אותו להמציא את הנתונים ו/או לפנות למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך בתביעה לצו עשה אשר תחייב אותו להעביר את המסמכים לחברה הקבלנית
מתן ייפוי כח לאדם אחר להצביע ו/או לייצג באסיפת דיירים רצוי כי ייפוי הכח יהא מאומת ע"י עו"ד. בייפוי הכח צריך להופיע שמו המלא של מיופה הכח מספר תעודת זהותו והענין לשמו הוא מיופה כח.
יש לבדוק זאת עם בעל מקצוע בהתאם לתוכניות המקוריות של הבניין ולקבוע האם מדובר בתשתית משותפת או לא.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.