סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,751)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

30/06/2013 08:22 אמיר פאר סמכויות המפקח על בתים משותפים סמכויות המפקח על בתים משותפים
האם למפקח/ת על בתים משותפים הסמכות לדון בקבילות היתר בניה מבחינה תכנונית לאחר קבלת היתר בניה (לא מבחינה קניינית) .
האם הדיירים שהתנגדו בוועדות המקומיות והמחוזיות והוועדות דחו את טענותיהם , יכולים לפנות למפקח/ת על בתים משותפים ולהמשיך לטעון את אותן טענות ?

למפקח אין כל סמכות לדון בתקפם של היתרי בניה. לשם הבהרה אצל המפקח על הבתים המשותפים לא דנים בטענות כתנוניות אלה בטענות קנייניות, לכן למשל טענה כי בוצעה בניה בשטח משותף על סמך היתר בניה שניתן כגדין אן למה משמעות אצל המפקח אלה לרק לטענה כי הבניה גם אם נעשתה כדין מבחינה תכנונית מהווה פגיעה קנינית בזכויות הבעלי הידורת שכן נעשתה ללא אישורם של בעלי הדירות. העניין מורכב ודורש התייעצות עם עו"ד

הבנתי שהמפקח לא דן בנושא התכנוני .
אבל האם זה חד משמעי?
הרי תמיד אני יכול לטעון שהתכנון הלקוי של תוספת הבניה של השכן שלי (למרות שוועדות התכנון בדקו ואישרו וקיבל היתר) פוגעת בזכויות הקניין שלי , ולכן אני פונה למפקח על על בתים משותפים ומבקש סעד של הפסקת העבודה.
האם זה אפשרי או לא ?

לדעתי למפקח אין סמכות בתביעות נזיקיות מסוג זה ולכן יהיה עליך לפנות לערכאה שיפוטית המוסמכת.אם העבודות בוצעו ללא קבלת אישור מאת האסיפה של בעלי הדירות אזי אתה יכול לפנות למפקח על רישום המקרקעין.

האם יש כתובת לתלונות הציבור נגד המפקח על בתים משותפים , או למי שנפגע מהתנהלותם .

יש ממונה על תלונות נגד שופטים. ו/או ערכאת ערעור -ביתהמשפט המחוזי לערעור על פסק דין

30/06/2013 19:11 דני מזגן של השכנים מטפטף על  המכונית שלי. מזגן של השכנים מטפטף על המכונית שלי.
אני גר בבניין משותף ומחנה את מכוניתי בחנייה מסומנת בסמוך לקיר הבניין. מנוע של מזגן שתלה שכן מקומה רביעית על קיר הבניין מעל מקום החנייה שלי מנקז את מימיו דרך צינור שצמוד לקיר הבניין ומסתיים כמטר וחצי מעל החנייה שלי ומטפטף כאשר המזגן של השכן פועל עלי ועל המכונית שלי. למעשה מדובר בשני שכנים מקומה רביעית ומקומה שלישית. הצבע של המכונית שלי כבר נהרס כתוצאה מהטיפטוף המתמיד ואני נרטב כשאני רוצה להכנס למכונית . מה עלי לעשות?

עליך לפנות בכתב אל אותם שכנים ולדרוש כי ידאגו להפסקת הטיפטוף, במידה ולא נענית אתה רשאי להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך.

30/06/2013 08:49 יעל לוי מידע מידע
שלום לכם
האם שכן בבנין משותף יכול לאיים שאם לא נעביר כסף לשיפוץ שהוא מציע יתבע אותנו אצלכם

באופן כללי שיפוץ אמור להתבצע לאחר שהתקבלה החלטה לעניין השיפוץ ברוב קולות של אסיפת בעלי הדירות. רק אם הצעת אותו שכן לשיפוץ התקבלה כדין ע"י אסיפת בעלי הדירות ניתן להגיש תביעה בגין אי העברת כסף לשיפוץ.

28/06/2013 09:36 ולרי מס ועד הבית מס ועד הבית
אני גר בבניין ישן . ועד הבית החליט על כך שהוא מעלה את התשלום החודשי לצורך תיקון גג, צביעת חדר המדרגות וכמה שינויים קוסמטיים נוספים. באותו הזמן הוזמן על ידי מספר הדיירים דוח מהנדס הקובע כי הבניין הוא מסוכן ויש לבצע חיזוק הבניין בהשקעה של הדיירים (יש לציין כי טרם הוגשה התביעה זו לעירייה הדוח רק הובא לידיעת הדיירים) . בינתיים שתי קבוצות הדיירים עומדים אחת כנגד השנייה: הדיירים שמבקשים לעלות את תשלום הועד ל-120 ש"ח ללא ביצוע תיקונים רציניים כנגד קבוצה שמבקשת לבצע תיקונים בגובה של כ- 100 אלף ₪ או תכנית תמ"א לחילופין ומסרבת לשלם תשלום ועד הבית חודשי גבוה יותר (כיום משלמים 80 מבקשים לעלות ל-120). האם ניתן לחייב ולעלות את התשלום החודשי של וועד הבית?

ניתן להעלות מיסי וועד בית בהחלטה של אסיפת בעלי הדירות.

27/06/2013 11:54 יובל ברנדס סילוק ציוד משטחים ציבוריים סילוק ציוד משטחים ציבוריים
שלום,
אבקש לשאול האם ניתן לסלק ציוד שהונח ע"י דיירים בשטחים הציבוריים של הבניין ולא פינו אותו למרות שהתבקשו לפנותו ?
האם ניתן לפנות את הציוד ע"י קבלן חיצוני ? מהם הפעולות המקדימות לביצוע פעולה כזו ? והאם ניתן לתרום את הציוד או להשליחו לאשפה ? או שיש לאפסנו לתקופה מוגדרת במחסן של הוועד ? ובתום תקופה זו, אם אין לציוד דרישה לתרום או לאשפה ?
מה עלינו לעשות ?
תודה.

יש לקבל החלטה כדין באסיפת דיירים ולהודיע שם שהציוד שלא יפונה יאוחסן במחסן לתקופה קצובה אשר עלותו תושת על אותו דייר, שכן ייתכן שמדובר בציוד יקר. כמובן יש לערוך רשימה של הציוד ואף לתעד את מצבו טרם הכנסתו למחסן.
בסיום אותה תקופה קצובה ניתן יהיה להשליך את הציוד. יש לקפיד על פרסום ההחלטה באופן שיבוא לדיעית כלל בעלי הדירות, בכדי שלא תעלה טענה כנגד הנציגות שלא ניתנה הודעה(למשל ע לוח מודעות בכניסה לבניין בתיבות הדואר).

27/06/2013 11:48 יובל ברנדס רוב להעסקת חברת ניהול ואחזקה רוב להעסקת חברת ניהול ואחזקה
שלום,
אבקש לשאול, האם דרוש רוב מיוחד על מנת להעסיק חברת ניהול בבניין שעד כה נוהל ע"י וועד הבית ? או שניתן להסתפק ברוב שהגיע לאסיפה שקוימה כחוק (כולל המתנה של 30 דקות) .
תודה.

לשם התקשרות עם חברת ניהול דרוש רוב של 3/4 מבעלי הדירות ש-2/3 מהשטחים המשותפים צמודים לדירותיהם.

27/06/2013 06:01 יעל התקנת אנטנה  על גגל בית משותף התקנת אנטנה על גגל בית משותף
למיטב ידיעתי בעבר הייתה הוראה מחייבת להתקין על גג בית משותף אנטנה לקליטת ערוצי הטלביזיה הישראליים . הייתי שמחה לדעת איפה אפשר למצוא את ההוראה, האם היא בתוקף כיום, מה קורה אם אין אנטנה על הגג - ובדירה ספציפית לא ניתן לקלוט באמצעות ממיר עידן וחייבים להתחבר לאנטנה על הגג - האם ניתן לחייב את הועד להתקין אנטנה כזו? אם לא, האם חובה לאפשר לדייר להתקינה על חשבונו?
תודה

כיום בבניינים חדשים לא מותקנת אנטנה משותפת בשל החיבור ללויין ו/או לכבלים- לדעתי במקרה שאין אנטנה על הגג יש אפשרות לדיירים הרוצים אנטנה כזו להתקינה על חשבונם, ואין אפשרות לחייב את יתר בעלי הדירות בהתקנת אנטנה כזו.
לטעמי התקנת אנטנה על גג הבית המשותף אינה מחייבת קבלת הסכמה של יתר בעלי הדירות שכן במקרה כזה מדובר בשימוש סביר במקרקעין, כל עוד היא לא פוגעת ביתר המתקנים על הגג והתקנתה נעשית ע"י בעל מקצוע מיומן.

25/06/2013 11:46 אהובה נזק כתוצאה מנזילה אצל השכן נזק כתוצאה מנזילה אצל השכן
שלום, שמי אהובה. נגרם לדירתי נזק כתוצאה מדליפה אצל השכן, וכעת הוא רוצה להביא בעל מקצוע שלטעמי אינו מקצועי. האם אני חייבת להסכים לדרישתו או שאני יכולה להביא בעל מקצוע מטעמי, ולדרוש שהשכן ישלם עבורו?

ממה שאני מבין הדליפה נובעת מדירתו של השכן והחובה לתקן חלה עליו, לכן הוא רשאי להביא בעל מקצוע לפי בחירתו, רק שיש לוודא כי ניתנת אחריות לתיקון, ובמידה והתיקון לא צלח, אזי הינך רשאית לדרוש להביא בעל מקצוע מטעמך, אך עליך ליתן לשכן אפשרות לתקן בעצמו, את יכולה לבקש כי התיקון יעשה ע"י בעל מקצוע מוסמך ו/או מורשה- אך השכן אינו חייב להסכים לכך שכן כל עוד הוא דואג לתיקון הוא ממלא חובתו.

24/06/2013 18:00 יהודה ברקת הגדלת שטחי חניה על חשבון גינה הגדלת שטחי חניה על חשבון גינה
האם ניתן לקבל החלטה כזו-היינו שינוי יעוד הרכוש המשותף בבית משותף. ואם כן מהו שיעור בעלי הדירות הנחוץ לקבלת החלטה כזו ומה הן הזכויות של בעל דירה הנפגע-הרעת תנעי המגוריםץ
תודה
יהודה ברקת

ההחלטה דורשת רוב של כלל בעלי הדירות. ניתן לקבל החלטה כזו שתשנה את ייעוד הרכוש המשותף.

האם זה תופס גם אם לבית המשותף תקנון מצוי, אשר לפי מיטב ידיעתי מחייב 100 אחוז מבעלי הדירות?
תודה
יהודה

העניין תופס גם אם יש לבית אין תקנון ומה שחל הוא התקנון המצוי בתוספת לחוק המקרקעין

23/06/2013 15:48 חגית תיקון נזק לדייר מנזילה מהגג. תיקון נזק לדייר מנזילה מהגג.
דיירת מקומה אחרונה התלוננה על חדירת מים ורטיבות מהגג לפני למעלה משנה. כאשר היגיע קיץ והגג התייבש ביצענו איטום ביריעות ע"י חברה. בחורף האחרון שוב התלוננה על נזילה והסתבר שאכן ישנה בעיה נקודתית בגג מעל הדירה ובעיה במרזב. לאחר שהגג התייבש הבאנו בעל מקצוע והתיקון בוצע. כעת מבקשת הדיירת שנשפץ את הנזק שנגרם לה בתוך הבית שלה. האם הועד צריך לתקן לה ?

ככל שהנזק שנגרם נבע משטח משותף אשר פגע בשטח פרטי, אזי ישנה חובה לדאוג לתיקון כל הנזקים שנגרמו לרבות נזקים בפנים הדירה.

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."