סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,751)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

15/03/2013 11:32 אבלסון מוני @ @
אני גר בבנין משותף ובבנין נתגלתה סתימה בצינור המנקז מיי גשמים. הסתימה אפה שהוא עמוק באדמה. הבנין בן 7-8 שנים. הקבלן מסרב לחפור מה גם שהצינור עובר בתוך גינה מושקעת של דירת קרקע. רצינו להעביר צינור חיצוני אך מחלקת ההנדסה של העיריה לא נותן אישור כי פוגע בחזית הבנין. דירה שלי-בקומה 2. הדיירים בקומות עליונות מסרבים להשתתף בהוצאה(להם זה לא מפריעה ואצלי קירות רטובים). איך אפשר ליפטור את הבעיה? יש לציין שהבית בשכונה די חדשה בבאר שבע.

לא ציינת בשאלתך האם צינור הניקוז הוא חלק מתשתית משותפת של הבניין.
ככל שמדובר בתשתית משותפת על כלל בעלי הדירות בבניין להשתתף בעלות התיקון עפ"י חלק היחסי של גודל הדירות. כמו כן בעל דירה רשאי לדרוש מוועד הבית לבצע תיקון ברכוש המשותף שאי ביצועו עשוי לגרום נזק ו/או פגיעה בדירתו או לערכה.
כמו כן לעניין אחריות הקבלן לא ציינת מה קבוע בהסכמי המכר של הדירות לעניין אחריות הקבלן לשטחים ומערכות משותפות.

10/03/2013 00:07 שרון מיסים על מעלית שאינה בשימושי מיסים על מעלית שאינה בשימושי
שלום לכם, שמי שרון ולפני כחודשיים התקינו בבניין שלנו מעלית שהתנגדתי להתקנתה ואינני משתמש בה. כתוצאה מכך עלו מיסי וועד הבית. האם אני מחויב בתשלום עלויות אלו?

לא ציינת באיזו קומה הינך גר.
באופן כללי קובע חוק המקרקעין כי כלל בעלי הדירות יהיו חייבים להשתתף בהוצאות הפעלת והחזקת המעלית, וזאת בהתאם והתשלומים שבהם ישאו בעלי הדירות לפי החוק, יהיו בהתאם ליחס שבין שטח רצפת כל דירה לבין שטח הרצפה של כל הדירות שבעליהן נושאים באותם התשלומים.

07/03/2013 19:38 ורדה בנית ממ בנית ממ"דים
חלק מהדיירים בבית משותף רוצים לבנות תוספת של חדר לכל דירה, וקוראים לזה ממ"ד. איז רוב דרוש כדי לכפות על כל הדיירים לבנות ממ"ד לכל דירה?
תודה

לא ציינת האם קיים לבית המשותף תקנון מוסכם אשר קובע הוראות לעניין הוצאת שטחים משותפים והצמדתם לדירה פלונית
ככלל התקנון המצוי בחוק המקרקעין מאפשר להוציא חלקים משותפים והצמדתם לדירה במידה ומבקשים לבצע הרחבה של אותה דירה הרוב הדרוש הוא מי שבבעלותם שלושה רבעים מהדירות ושני שלישים מהרכוש המשותף צמוד לדירותיהם, להחליט בדבר הוצאה של חלקים מסויימים מהרכוש המשותף והצמדתם לדירה פלונית, במידה ומבקשים לבנות ממ"ד רשאים להחליט על כך מי שבבעלותם 60% מהדירות.

08/03/2013 12:58 ורדה תגובה

אין לבית תקנון מוסכם.
הבנתי מתשובתך שדרוש רוב של 75% (או 60%) כדי להצמיד חלק מהרכוש המשותף לדירה/דירות להרחבתן או להוספת ממ"ד. אבל שאלתי נגעה לרוב הדרוש כדי לכפות על כל הדיירים לשאת בהוצאות ההוספה של חדר/ממ"ד לכל דירה, גם אם חלק מהדיירים אינם מעונינים להוסיף זאת לעצמם אבל אינם מתנגדים שהאחרים יעשו לעצמם.
במילים פשוטות: השאלה היא כפיה של הוצאה כספית על כל דיר ולא שאלת הויתור על חלק מהרכוש המשותף.
תודה

במידה והם מסרבים להחלטות שנתקבלו כדין ניתן להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין

09/03/2013 16:49 ורדה תגובה

מצטערת, אך לא ענית לשאלתי. מה הוא הרוב הדרוש כדי לכפות על כל הדיירים להשתתף בהוצאה על הוספת חדר/ממ"ד לכל דירה, גם אם דיירים מסוימים אינם מעוניינים להוסיף לעצמם את החדר, אבל אינם מתנגדים שהאחרים יבנו לעצמם חדר נוסף.,

על ההחלטה על ביצוע הפרוייקט נדרש רוב כפי שציינתי בתשובתי הקודמת במידה והם אינם מוכנים לבצע לאחר שנתקבלה החלטה כדין יש להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין.

06/03/2013 21:34 ניר נזילה מדירת השכן נזילה מדירת השכן
קוראים לי ניר ובבעלותי דירה ריקה בקומה השלישית בבניין מגורים בן שמונה קומות. לפני כשבוע השכן שגר מתחתיי התלונן על נזילה מהדירה שלי, והתברר שהאסלה שבדירתי הוצפה עקב סתימה שהתרחשה בקומה השישית. שאלתי היא - מי צריך לשלם על הנזקים בדירת השכן?

לא ציינת מאין נובעת הסתימה בקומה השישית האם היא נובעת משטח משותף ו/או תשתיות משותפות או מדירה פרטית או תשתית פרטית
ברמה העקרונית בעל דירה אחראי על נזקים הנגרמים ו/או הנובעים מדירתו. ככל שהנזקיןם נובעים משטחים או תשתיות משותפות על וועד הבית לדאוג לתיקון ולשאת בנזקים ככל שמדובר בסתימה הנובעת מתשתיות פרטיות אזי אותו בעל דירה לדאוג לתיקון ולשאת בנזקים.

07/03/2013 08:51 תמרי משה הסבר על פסק דין של מפקחת על הבתים המשותפים הסבר על פסק דין של מפקחת על הבתים המשותפים
האם אפשר לעקב או לחילופין לבטל פסק דין של הריסת מרפסת

לא ציינת מהן נסיבות מתן פסק הדין
באופן כללי ניתן לבקש עיכוב ביצוע של פסק דין.
באוןפן כללי ניתן לבקש ביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד .
במקרים ולא ניתן לבצע את ביטול פסק דין ניתן להגיש ערעור לבית המשפט המחוזי על פסק הדין

07/03/2013 09:13 דורית שיפוץ בנין רב קומות שיפוץ בנין רב קומות
26 דיירים הסכימו לשפץ את הבנין בעקבות בניית מרפסות. ההסכמה היתה צביעת הבנין מחדש ביצוע תיקונים, חיפוי אבן במסגרת של המרפסת ובפינות הבנין. כעת 12 הדיירים שיש להם דירות בחזית רוצים חיפוי אבן על כל הקיר בחזית, שדרישה כזאת מעלה את עלות השיפוץ לכל דייר.
16 הדיירים שהדירות שלהם לא פונות לחזית מתנגדים להוסיף את ההפרש.
ההצעה שקיבלנו מהקבלן שסך כל השיפוץ בלי חיפוי אבן כולל בחזית הוא 250000 ש"ח, ותוספת אבן עולה 350 ש"ח כולל אבן ועבודה.
שאלתי היא: האם אנו מחוייבים לשאת בהוצאות באופן יחסי ובאיזה אחוז מסתכם האחוז היחסי הזה, מה נקרא הרוב קובע באחוזים.
תודה

לא ציינת האם לבניין קיים תקנון מוסכם הקובע הוראות לעניין רוב הנדרש לשם העברת החלטות.
ככלל לעניין הוצאות חוק המקרקעין קובע כי כל בעל דירה חייב בתשלום הוצאות באופן יחסי עפ"י שטח הרצפה של דירתו.
להחלטות שונות נדרש רוב שונה באופן כללי להחלטות על הוצאות נדרש רוב רגיל להחלטות המשנות באופן מהותי את הבנין נדרש רוב מיוחד

05/03/2013 14:49 חדווה השתלטות על חניה השתלטות על חניה
שמי חדווה ורציתי מה לעשות בקשר לשכן שבאופן קבוע תופס שתי חניות, ולמרות שדיברתי איתו הוא לא מוכן לשנות את הרגליו? פניתי לחברי וועד הבית אך הם אינם מוכנים להתערב. מה עליי לעשות?

לא ציינת בתגובתך האם מדובר בשטח משותף והאם השטח הינו שטח המיוחד/מיועד לחניה בלבד. ולא ציינת האם ישנו תקנון מוסכם אשר קובע את דרכי ההתנהלות בבניין באשר לחניה.

באופן כללי בעל דירה רשאי להשתמש בשטח משותף לשם חניה כל עוד הוא עושה זאת בצורה סבירה, ככל שמדובר בשימוש אשר אינו סביר ואשר מהווה פגיעה בזכויות יתר הדיירים את רשאית להגיש תביעה אצל המפקח על רישום המקרקעין ו/או לבית משפט השלום.

03/03/2013 07:43 שולמית בר בניית חניה בבית משותף בניית חניה בבית משותף
שלום רב
אני גרה בבית משותף בו 6 דיירים.
חלק מן הדיירים מעוניין לבנות מגרש חניה על שטח בו כיום יש גינה השייכת לכלל הדיירים.
שאלתי:
אני מתנגדת לבניית החנייה עקב סיבות של זיהום אויר אפשרי, רעש וירידת ערך דירתי עקב
מיקומו של המגרש החנייה המתוכנן מול דירתי.
האם מספיקה התנגדות של דייר אחד או התנגדותו אינה מספיקה.
בתודה
שולמית

מנוסח הפנייה לא ברור האם לבניין קיים תקנון מוסכם אשר קובע הוראות לעניין זה ו/או לעניין רוב נדרש להחלטה מסוג זה.

ברמת העיקרון בכדי לקבל החלטה על הפיכת הגינה לחניה על ההחלטה להתקבל ברוב של לפחות 75%-100% מבעלי הדירות בבניין, אך יחד עם זאת אני מבקש להבהיר ולהדגיש כי עמדת הפסיקה בעניין זה אינה חד משמעית וכי הדבר אף תלוי בפרשנות החוק אשר אף הוא אינו חד משמעי כך שהלכה למעשה מדובר בשאלה פרשנית.

לעו"ד אסף אבישר,
תודה רבה על תגובתך המהירה.
לשאלתך לא קיים תקנון מוסכם הקובע הוראות לעניין זה ו/או לעניין הרב הנדרש להחלטה מסוג זה.
האם תשובתך הלא חד משמעית מרמזת כי אפשר והפרשנות תתיר בניה כזו?
האם תוכל להעריך את העלות הצפוייה של סיוע משפטי מצדך למניעת הבנייה?
בתודה
שולמית

אכן ישנה אפשרות כי תתותר בניה כזו.
לעניין שאלתך לענייין עלויות אינני נוהג ליתן הצעות שכר טרחה בפורום במידה והינך חפצה לפנות אלי הרי את יכולה לעשות כן עפ"י פרטי המופיעים באתר

04/03/2013 08:16 אילנית אני רוצה לקבל מידע בנושא בתים משותפים. אני מתגוררת בבני ברק בכביש הראשי של העיר הבתים הם בתים משנת 1951 אחדות דיעות והסכמה בין השכנים אין.עם צריך לבצע ,לעשות משהו בבנין הדיעות לא אחידות לרוב אין הסכמה אני רוצה לקבל מידע בנושא בתים משותפים. אני מתגוררת בבני ברק בכביש הראשי של העיר הבתים הם בתים משנת 1951 אחדות דיעות והסכמה בין השכנים אין.עם צריך לבצע ,לעשות משהו בבנין הדיעות לא אחידות לרוב אין הסכמה
שאלתי אתה יכול לעזור לי לנו הדיירים. ואפשרות שנייה האם אני צריכה לגשת לטאבו בפתח תקווה בנושא בתים משותפים?פרסם הודעה בלי הדואר האלקטרוני. בבקשה. ואני רוצה תשובה. גם אם צריך לפנות לעורך דין.

ראשית לא ציינת האם לבית המשותף בו את גרה קיים תקנון מוסכם- במידה וישנו כזה יש לפעול על פיו לעניין סוגי החלטות והרוב הנדרש לשם העברתן באסיפת בעלי הדירות.

בנוסף לא ציינת באילו נושאים אין הסכמה בין בעלי הדירות שכן בנושאים שונים נדרש רוב שונה להעברת החלטות. באופן כללי רוב ההחלטות במרבית הנושאים בבית משותף נדרש רוב רגיל לשם העברת ההחלטה.

03/03/2013 09:30 נויה נזילה מהשכנים מלמעלה נזילה מהשכנים מלמעלה
שלום רב!
הנזילה נמשכת במשך כמה חודשים, טופלה ע"י חברת הביטוח של השכן אבל הנזילה נמשכה, גדלה, עברה מחדר אמבטיה לחדר שירותים, לפרוסדור ולסלון וב-01.03.13 גרמה לקצר חשמלי בדירה שלי. השכנים מסתתרים ולא ענו לטלפונים של חב' שחר שרכם הנזק אמור להיות מטופל.
כשפגשתי את השכן בחדר מדרגות טוען שהנזק לא ממנו והמשיך להסתתר מטלפונים.
הנזק ניתן לתקן רק מדירתו של השכן.
למי אפשר לפנות במקרה כזה דחוף כי חצי מהדירה שלי נשארת בלי חשמל.
אודה מראד על תשובתכם.

לא ציינת האם מדובר בבנין חדש והאם יש אחריות של הקבלן הבונה.

ברמת העיקרון במקרה כזה ניתן לפנות לבית משפט בתביעה למתן צו לפיו יורה בית המשפט לאותו בעל דירה ו/או לחברת הביטוח לדאוג לתקן את הנזילה.

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."