הקלד את תגובתך
לעניי החניה ככל שמדובר ברכוש משותף הינך רשאי להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגורייך כנגד הוועד וכנגד אותם דיירים אשר השתלטו על החניות.
הנך רשאי לדרוש קיום אסיפה כללית שלא מן המניין ולדרוש להחליף את הוועד ולדון בדברים הבהולים , כמו כן הנך רשאי לדרוש לעיין בכל המסמכים המצויים בידי וועד הבית דוחות מאזנים וכיוצ"ב.
לשיטתי עילת התביעה אינה מל יו"ר הנציגות באופן אישי אלה מול הנציגות עצמה כגוף המיצג את הדיירים. אני מציע כי טרם הגשת תביעה יוצג העניין באסיפת בעלי הדירות וילובן העניין טרם הגשת תביעה, מעבר לזה ממה שאני מבין מהפניה ככל שיש בעיה בשיפוצים הרי שעפ"י רוב יש אחריות לאותו קבלן משפץ על עבודותו וניתן לפנות אליו.
טרם תחילת השיפוץ התנגדתי נחרצות לאופן השיפוץ.ההסבר שקיבלתי לשאלתי כיצד השיפוץ מתוכנן להתבצע היה כזה שלהבנתי אמרתי לנציגת ועד הבית שאת אשר הולכים לבצע הינו לא מספיק טוב והתוצאה הסופית תתבטא ב"קוסמטיקה" ומריחה בלבד. הנ"ל נכנסה עמי לויכוח והבטיחה לעמו מקרוב ולפקח על אופי ואיכות העבודה.לדאבונינו התוצאות הוכיחו במהרה שהצדק היה איתי.התשלום הסתיים מזמן וההבטחות מהנציגות הופרחו,לנו הדיירים אין כל קשר למשפץ והכלי היחידי שברשותינו הינו יו"ר הנציגות.
לטעמי מי שאחראי לאיכות העבודה אינה הנציגות ו/או מי מטעמה שכן הם אינם בעלי מקצוע הכתובת לתביעה היא בעל המקצוע שביצע את השיפוץ
במקרים מסויימים יכולה הנציגות לחוב באחריות למחדלים מסויימים אם פעלה שלא כדין ו/או בחריגה מהרשאה. לעניין חשבונית מס קיימת פסיקה אשר אינה מחייבת חשבונית מס לעניין העסקת בעלי מקצוע ללא חשבונית, ובלבד שניתן אישור על ביצוע העבודה ועלותה ואחריות במידת הצורך. אתה יכול למצוא חומר בנושא בכל מאגר אתר משפטי כגון נבו פסק דין וכיוצ"ב
על מנת לחדד, האם שאר הדיירים חבים בפעילות הועד הנבחר?
האם אי מתן חשבונית יכול ונותן השירות יחשב כשכיר של הועד על כל המשתמע?
מה קורה עם ביטוח לאומי במקרה של פציעה האם האישור על ביצוע העבודה מספיק?
ובכלל האם האישור של נותן השירות מוציא מכלל חבות את הועד והדיירים?
תודה
במקרים מסוימים יכולים הדיירם לחוב בפעילות הנציגות. מתן חשבונית או אי מתן חשבונית של בעל מקצוע אינו קשור לעניין היותו של בעל המקצוע שכיר של הנציגות- מה שקובע הוא מהות היחסים בין הצדדים ככל שמדובר בבעל מקצוע ו/או נותן שירותים באופן קבוע לנציגות ולדיירים יכולה לההיטען טענה שאותו בעל מקצוע/נותן שירותים הינו עובד של הנציגות. בדכ שמדובר בנותן שירות אשר הינו חד פעמי לא ייחשב כעובד. לא ברורה לי הכוונה לעניין אישור של נותן שירות המוציא את כלל הדיירים מחבות. במקרה של ביטוח לאומי אם יש בעל מקצוע שנותן שירות קבוע אזי יש לשלם בגינו דמי ביטוח לאומי ובמידה ויש תאונה אז הפיצוי הוא לפי מה ששולם לו, נותני שירותים אחרים מחוייבים בתשלום ביטוח לאומי בעצמם.
עבודה מול נותן שירות עם חשבונית (גם אם לא לגמרי ) תחזק את הטענה להיותו קבלן(מהות היחסים) ולא שכיר של הועד.(בכפוף לשאר המבחנים).
השאלה היא מהות היחסים האם הם קבועים מה היקפם מי מספק חומרים ומבחנים נוספים שנקבעו בפסיקה להכרה באדם כעובד- רצוי כי תדאגו כי יהיה הסכם עם אותו נותן שיורתים שיקבע מפורשות כי הוא לא עובד- יצויין כי גם מתן חשובונית בנסיבות מסויימות אינה מעידה כי אדם אינו עובד
הקלד את תגובתך
במסגרת התביעה כנגד אותו שכן ניתן לבקש להשיב מצב לקדמותו.
להגיש תביעה לסילוק יד והסרת הכלוב למפקח על רישום המקרקעין ביאוזור מגוריך
ככל שמדובר בצינור משותף על כלל בעלי הדירות להשתתף בעלות התיקון.
וועד הבית וגם אתה יכול להגיש תביעה כנגד אותו דייר בשל העובדה כי או סירב לאפשר את התיקון מדירתו דבר אשר גרם לייקור של העבודות שלא לצורך ולפגיעה בדירתך ולשינוי במצב התשתית.
השאלה כאן היא האם מדובר בשיפוץ לשמירה על הקיים או שיפוץ מהודר אשר אינו מחוייב המציאות, ככל שמדובר בשיפוץ לשמירה על הקיים יטו לאות זאת כחובת הדייר לשלם ככל שמדובר בשיפוץ לשם השבחה ו/או מהודר יטו לראות בהתנגדותו לגיטימית.
המדובר לא בשיפוץ לשם השבחה , החניון בבניין עבר מספר פעמים שיפוץ באמצעות אספלט לצערנו האספלט נשחק וחלקים רבים בחניון פשוט נבקעו ונוצרו בורות שהיה צורך בתיקונם בהתיעצות עם מומחים בדבר הוצע לרצף באבנים משולבות כך ש הטיפול בבעיות עתידיות אם יווצרו הביצוע יהיה פשוט יותר מאשר פירוק וזיפוט,אני ציינתי שהבניין עבר השבחה בלובי ובחדר המדרגות וכן נבנו מרפסות לכל הדיירים ומעטפת הבניין שופצה ונצבעה,האם ההתנגדות של הדייר שלטענתו הריצוף באבנים משולבות יגרום לרעש שיפריע לו לישון( ולא נושא ההשבחה הועלה כאן) האם טענה זו באמצעות זכות הקניין תבטל את החלטת הרוב?
סיבת ההתנגדות אינה משנה- כל עוד השיפוץ נעשה לשם שמירה על הקיים ההחלטה היא חוקית וניתן להעביר אותה עפ"י רוב
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.