סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,751)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

21/07/2013 11:28 הלן הקמת חומה בין המגרשים ושביל משותף הקמת חומה בין המגרשים ושביל משותף
שלום,
לפני מספר ימים זכינו בעירור נגד עיריה בנושא מיקום הקמת גדר בין החלקות שזה שביל משותף לשני הבניינים. בעבר הבניין השני השתלט על חלק מהשביל המשותף בכך שבנו חומה ללא היתר על קו הבניין ולפי זה נאלצו דיירי שני הבניינים לעבור בחלקנו. הועדה פסקה לטובתנו אך העיריה אמרה שבמקום שאנחנו רוצים לשים חומה, עובר קו ביוב, על כך ענתה ועדת ערר שהם מקבלים את הערעור שלנו, שנוציא תוכניות ונגיש לאישור של מחלקת הביוב. במה זה כרוך? האם עיריה יכולה להחליט שלא לאשר לנו את החומה במקום המבוקש על סמך כך שמתחת עובר קו ביוב עירוני ואם כן כמה צריך להתרחק מהקו הביוב (אנו חייבים לשים חומה כי נוצר הפרש מפלסים עקב הבניה)? תודה הלן

למיטב הבנתי השאלה אינה קשורה במצב משפטי אלה בתחום הנדסי פנו לבעל מקצוע המתמחה בתחום של קווי ביוב

19/07/2013 07:36 עו"ד ברקוביץ תביעה בשם חברת ניהול ואחזקה תביעה בשם חברת ניהול ואחזקה
חברת ניהול ואחזקת מבנים

שלום רב.
אני עובד בחברת ניהול ואחזקת מבנים וכיום מתחיל לטפל גם בעניינים משפטיים (אני עורך דין צעיר יחסית).
כעת אני צריך להתמודד גם עם טיפול משפטי בדיירים שלא משלמים דמי ועד מכל מיני סיבות (חלקם סתם מתחמקים בלי שום סיבה).
כיום אנחנו בשלבי התכתבות אבל מאוד יכול להיות שאיאלץ להגיש תביעות. אני יודע שתביעות בעניינים האלה מוגשות למפקח אבל לא קבלתי תשובה חד משמעית מי בעצם התובע - האם ועד הבית של הבנין או אנחנו כחברה? זה חשוב לי מאוד מבחינה פרוצדורלית כי אני לא רוצה שתביעה תמחק או תדחה בגלל טעות כזו...

תודה רבה מראש ובברכה.
ט. ברקוביץ' - עו"ד.

התובעת הינה הנציגות באמצעות חברת הניהול שהינה מורשה מטעם הדיירים.

זה תלוי באופן מינוי החברה. יש מקרים שבהם החברה היא ממש הועד לאחר שמונתה בהצבעה בהתאם לתקנון ולחוק. במקרים שכאלה התובעת היא החברה בעצמה.

יחד עם זאת, ברב המקרים זה לא המצב, ישנה נציגות והחברה היא רק בגדר נותנת שירותים - במקרם כאלה התשובה שלך נכונה.

אנחנו מטפלים במספר חברות ניהול ואחזקה רבות: גם באחזקות וניהול בע"מ, גם באופרה ניהול מבנים בע"מ ובחברות רבות נוספות.

תוכל להתרשם מהן באתרי האינטרנט שלהם:



ואם וכאשר תהיה מעוניין תוכל לפנות אליי בפרטי לשם שיתוף פעולה בתחום.

19/07/2013 08:48 עמי לכלוך יורד במרזב לשטח הפרטי שלי לכלוך יורד במרזב לשטח הפרטי שלי
בטעות מרזב הבניין נבנה בתוך עמוד תומך ממש בכניסה לביתי, דייר הפנטהאוס שוטף עם צינור כמעט כל יום את המרפסת גג שלו בו כלבו מסתובב וכל הלכלוך יורד במרזב ואני נאלץ לאסוף את הלכלוך כי הדייר איננו שומע לבקשתי להתקין פילטר במרפסת הגג. הודעתי לו שאאטום את יציאת המרזב והמים יחזרו אליו בסופו של דבר אבל הוא לא מתרגש ומצפצף עלי ... האם מבחינה חוקית מותר לי לאטום את המרזב ?

לטעמי אסור לך לנקוט בצעד כזה - הדבר הנכון הוא לשלוח מכתב התראה ואם זה לא עוזר להגיש תביעה אשר תורה לו לשים פילטר או להעביר את המרזב .

אני משער שמכתב שלי לא יועיל כי דיברתי ושמתי לו בתיבת הדואר מספר מכתבים בקשר לבעיות שהוא עושה .מעבר לעניין המרזב . הם גם שופכים מים בכמויות עצומות כאשר משקים עציצים על סף מרפסת הפנטהאוז מים חומים עם בוץ מלכלכים את התריסים שלנו ותקרת החנייה חומה כבר מבוץ. האם אתה מעוניין לטפל במשלוח מכתב התראה עולל ? באם חיובי אתקשר אליך שבוע הבא לדון בכך.
בברכה,

הקלד את תגובתך

19/07/2013 12:09 [email protected] מים לחתול מים לחתול
האם מותר לנו להשאיר קערית עם מים לחתול ליד דלת הכניסה לדירה בחדר מדרגות פתוח?

לטעמי הדבר יכול לגרום לפגיעה בשטח המשותף שכן ייתכן ויבואו חתולים ון/וא בעלי חיים אחרים, אני מציע כי תקבל רשות מאסיפת הדיירים טרם השארת מים לחתול.

19/07/2013 14:15 דורית מים לחתול

השאלה היא האם החוק הבתים המשותפים יש חד משמעית איסור לשים מים ו/או משהו אחר, כי מחר יכולים לומר- "העציץ הזה לא מוצא חן בעיני כמו גם שטיח הסף וכו' - האם חל איסור עפ"י חוק. תודה

חוק המקרקעין המסדיר את ענייני הבתים המשותפים אינו עוסק במקרים כאלו - השאלה היא האם מדובר בשימוש סביר ברכוש משותף ולטעמי ברגע שהרכוש המשותף יכול להינזק כפי שציינתי לעיל יש לבקש אישור והמקרה אינו דומה לעציץ.

16/07/2013 17:56 ציונה איטום בבית משותף איטום בבית משותף
בזמנו כתבתי לכם על בעיה של איטום בגג בנין משותף,הדירה בקומה אחרונה שייכת אלי,ובבנין אין ועד,
מה שעשיתי פניתי לקליניקה לסיוע משפטי אזרחי,
התהליך היה כזה מכייון שאין ועד,עברתי דירה דירה ואמרתי שיש בעיה בגג ואני רוצה לבצע איטום ,
ודרך העו"ד הבאתי הצעת מחיר וכתבו מכתב רשום לדיירים שצריכים להשתתף או אם יש הצעה אחרת לעדכן תוך 14 יום,אף אחד לא יצר קשר,ואני נגשתי לד2 דיירים שאמרו שהם כעסו כי קיבלו את המכתב דרך עו"ד וזה יקר,כרגע הבאתי עוד הצעה שאת האדם הביאה לי אחתהדיירות,
רציתי לדעת מה התהליך החוקי להמשך,
לפי ההצעה של העו"ד לא לגשת אליהם אלא לכתוב להם במכתב רשום,מה עושים כי הם קצת כועסים,ואני עשיתי זאת כי חלק מהדיירים בעייתים ורציתי להיות מוגנת אם ארצה לפנות למפקחת על מקרקעין אשמח לתשובה

הדרך הכי טובה לדעתי היא לכנס אסיפה של בעלי הדירות להציג את הבעיה ולקבל החלטה לאטום את הגג להציג את הצעות המחיר ולהחליט איזו הצעה הכי מתאימה מבחינת עלות ומקצועיות נותן ההצעה. ככל ולא תתקבל אחת ההצעות ויתר בעלי הדירות יסרבו להשתתף באיטום ניתן יהיה להגיש כנגד אותם דיירים תביעה למפקח על רישום המקרקעין.

מבקשת הסבר על כל התהליך, יש בעיה בבניין ודיירים לא יגיעו ובגלל זה אני התחלתי ייעוץ משפטי,
לאחר שלא הגיבו אמרו לי לדבר איתם ולשלוח את ההצעה הנוספת, איך המשך התהליך, לקבוע פגישה ואיך מבקשים כסף לפקודת מי? איך מחתימים? וכו.. הרי רק בסוף מגישים תביעה למפקחת נכון?

במידה ואין אפשרות לקיים אסיפת דיירים תפני לנציגות ותדרשי מהם לתקן ולדאוג לאיטום- הפניה תעשה בכתב, ותודיעי להם כי ככ לשלא יבצוע התיקון את תבצעי אותו בעצמך ותתבעי את הנציגות ואת בעלי הדירות להשיב לך עלות התיקון בגין הפגיעהברכוש המשותף ובדירתך

17/07/2013 11:56 ציונה המשך איטום

אם אין נציגות מה עושה?

בהיעדר נציגות מגישים תביעה כנגד כל אחד מבעלי הדירות למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך

17/07/2013 14:40 ציונה המשך איטום

זה בסוף התהליך,יש כמה דיירים שמוכנים להשתתף,מה אני צריכה לעשות בכדי להחתים על הסכמה ואיך לגבות כסף לפני ביצועה העבודה

עליך להחתים על הסכמה לביצוע עבודות התיקון והאיטום בגג ותלוי כיצד אתם גובים הוצאות בבניין לפי דירה או לפי חלק יחסי של מ"ר, כאשר החוק קובע כי יש לגבות לפי חלק יחסי.

18/07/2013 06:36 עדנה בר שיפוץ פנימי בדירה תןך הפרעה בלתי מידתית לשכנים שיפוץ פנימי בדירה תןך הפרעה בלתי מידתית לשכנים
בדירה הצמודה אלי נכנסו דיירים חדשים. ללא כל התרעה הם החלו לשבור קירות פנימיים וכבר עושים זאת שבוע ימים. הקירות בדירתי ממש רועדים והקידוח בלתי נסבל וגורם לי כאבי ראש קשים. בשבוע זה נטלתי כדורים נגד כאב ראש כפי שלא עשיתי במשך שנה שלמה. האם הרעש הבלתי מידתי הזה חוקי והאם אין כל אפשרות לשפר זאת. אינני מכירה את הדיירים החדשים. הם לא טרחו להתריע על כך.

זכותו של כל אדם לבצע שיפוץ בדירתו. את יכולה לבקש מהם שלא יקדחו ו/או יבצעו עבודות מרעישות בשעות המנוחה. יש להתאזר בסבלנות הדבר יסתיים בוודאי תוך כמה ימים.

17/07/2013 14:50 רמי ברזילי וועד חוקי וועד חוקי
נבחר וועד לבניין שבו 206 דירות , באסיפה נוכחו 140 בעלי דירות הועד הקודם שנבחר ע"י בעלים אחד של 40 דירות שהוא גם עו"ד ממונה מטעם בית המשפט לחברה המשכנת , לאחר חודשיים בוועד המודח מזמין אסיפה ללא חתימת שליש מהדיירים ומודיע שרק למי שיש אישור זכויות תאפשר כניסה לאסיפה , כמעט לאף דייר אין אישור זכויות מהחברה המשכנת גם מי שרכש לפני 10 שנים והמציא את כל האישורים כדי לא לאפשר להם להצביע , חברת הניהול נבחרה ע"י הוועד ללא אסיפת דיירים מה עלינו לעשות?

ניתן להחליף את חברת הניהול ע"י אסיפת דיירים ברוב של דיירים אשר מחצית מהשטחים המשותפים מצוי בבעלותם. כמו כן ניתן לטעון כי האסיפה שקויימה הינה לא חוקית. בעלים של דירה הוא לא רק מי שנרשם כבעלים אלה גם מי שרכש ומחזיק בירה בפועל גם אם טרם נרשם ככזה. יתרה מכך לוועד אין סמכות לבחור את חברת הניהול ללא קיום אסיפת בעלי דירות.

17/07/2013 12:02 בוגוס בניית מרפסת בדירה שיש בה שוכר. בניית מרפסת בדירה שיש בה שוכר.
שלום.
אני ואשתי קנינו דירה באזור המרכז, כרגע בדירה יש שוכר, חוזה השכירות נגמר בנובמבר השנה.
בבניין יש פרויקט בניית מרפסות, וכנראה יתחילו בבניה לפני שהדייר ששוכר את הדירה יתפנה. האם אנחנו יכולים לבנות את המרפסת למרות שהדייר עדיין נמצא בדירה? והאם יש לו עילה משפטית להתנגד לעניין או לתבוע אותנו בצורה כל שהיא?
אשמח לתשובה.
תודה.

ככל שלא מוזכר בהסכם עבודות כלשהן ישנה בעיה לבצע עבודות אילו והשוכר יכול לטעון כי הפרתם את הסכם השכירות בכך שלא אפשרתם לו לעשות שימוש בדירה. נסו להגיע איתו להסכמות לעניין פינוי /או פיצוי בדמות הנחה בשכר דירה.

בשלב הראשון של בניית המרפסות הבנייה היא חיצונית בלבד, רק לאחר שהמרפסות
יושלמו הם שוברים את הקיר הפנימי ועושים פתח למרפסת. בזמן שיש בנייה חיצונית הוא יוכל להמשיך ולהשתמש בדירה, גם ככה כל הבניין יהיה פיגומים, כי כולם בונים וכאשר הוא יעזוב את הדירה ואנחנו ניכנס, אז רק אז נבצע את השיפוץ הפנימי. השאלה אם המצב הזה גם יהווה בעיה?

17/07/2013 08:12 דורון בניית מחסן על שטח משותף בניית מחסן על שטח משותף
שלום,אנו בניין של 3 דיירים.הדייר בקומה התחתונה בנה מחסן על שטח משותף.
כיום ,אנו ,2 המשפחות האחרות רוצים לבנות מחסן גם.
הוא מתנגד וטוען שיש חוק התיישנות על המחסן (למרות שלא הכשיר אותו בעירייה).
בנוסף הוא בנה על השטח המוצמד לדירה שלו - חנייה ,לא חוקית (כי אין יחס של 1:2 ,ומתנגד שיחסמו לו אתה החניה ברחוב !! סיפח לו גם את השטח הציבורי ברחוב).

מה אני יכול לעשות ?

ככל שהמחסן נבנה על שטח משותף הרי שלוועד הבית קמה עילה לדרוש את סילוק ידו של השכן מהשטח המשותף, ולעניין ההתיישנות - ככל שאתה מכוון לעניין עבירת בניה אזי על שימוש במחסן שנבנה ללא היתר אין התיישנות זו עבירה מתחדשת. וכאשר מדובר במקרקעין הדבר תלוי באופן רישומם (טאבו יוצ"ב), ובכל מקרה אתם זכאים לדרוש את השבת השטח המשותף, שכן הוא עושה בו שימוש רציף. לעניין החניה ברחוב ככל שמדובר בשטח צמוד לדירו הוא זכאי לעשות בו ככל העולה על רוחו למעט במקרים שזה פוגע ביתר בעלי הידורת ובשטחים משותפים

17/07/2013 07:43 אורית תיקון רכוש משותף. תיקון רכוש משותף.
אני מתגוררת בבנין בעל 6 שכנים, בקומה האחרונה.
יש לי נזילות רבות בגג ובקירות הבית.
רציתי לדעת:
1. האם קירות חיצונים נכללים ברכוש המשותף?
2. האם תיקון שלהם חל על כל הדירים , גם אם הרטיבות באזור דירתי בלבד?
3. יש לנו גג רעפים ומתחתיו שפוך גג בטון
האם יש חוקים לגבי טיפול בגג הבטון ( צביעה בצבע אוטם כל מספר שנים וכו).
השכנים מתנגדים לכל טיפול בגג הבטון. עד עכשיו עשיתי טיפולי צביעה על חשבוני שהתגלו ביעילים, אבל הם מוכנים לדבר על תיקון הרעפים בלבד ( דבר לא יעיל כיוןן שהרעפים ישנים ונשברים כל הזמן, לכן גשם חודר ומרטיב את גג הבטון).

לשאלתך הקירות החיצוניים של הבנין הם רכוש משותף. בנוסף ככל והגג הינו רכוש משותף אזי על כלל בעלי הדירות לשאת בעלויות תיקון ואיטום הגג לרבות יקון הרעפים. אני מניח שאין כבר אחריות של הקבלן שבנה את הבנין ולפיכך אין כל חוקים לעניין טיפול בגג הבטון.

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.